Recepten met ijsbergsla

1000 recepten met ijsbergsla

IJsbergsla

IJsbergsla IJsbergsla is een dikke, lichtgroene krop met knapperige bladeren. De naam komt uit Amerika. Volgens de ene uitleg verwijst de naam naar de bladeren die zo knapperig zijn dat het lijkt of ze zijn bevroren. Minder romantisch is de uitleg dat deze sla met ijs werd bedekt voordat ze met de trein van de west- naar de oostkust werd vervoerd. Hoe het ook zij, ‘iceberg’-sla is knapperiger en frisser dan kropsla die hierdoor bijna van tafel is verdrongen. Er bestaat ook rode ijsbergsla. Sinds 1981 wordt ijsbergsla in Nederland geteeld. Hierbij worden de plantjes eerst in potten gezaaid en daarna overgeplant in de volle grond op ruime afstand van elkaar. Verwijder voor gebruik de lelijke bladeren en was de sla. Snij de krop daarna eerst in vieren en daarna in reepjes. Wil je snel de losse bladeren van de krop hebben, sla dan met de stronk op de rand van een werkblad bijvoorbeeld en draai de stonk eruit, nu komende bladeren makkelijk los. + lees meer

Lauwwarme Zomersalade

2 sjalotjes of 2 kleine uien2 grote of 4 kleine aardappels2 plakken geroosterde kipfilet of kalkoenfilet van circa 75 gram per plak2 el olie2 el bulgaarse yoghurt of ander dikke yoghurt2 el mayonaise2 tl mosterdzout en versgemalen peper1 zakje gesned... bekijk recept »

Chilikip Salade Met Blue Dressing

500 g kipfiletin fijne reepjes gesneden - 4 bladeren ijsbergsla - 1/2 komkommerin plakjes gesneden - 1 bakje tuinkers - 100 g walnoten - 1 voorgebakken ciabatta - olijfolie voor de marinade: 2 el paprikapoeder - 1 el cayennepeper - 1 el honing - 1 kl... bekijk recept »

Pitta`s Met Fajitavulling

2 kipfilets in lange reepjes gesneden 1 klein fijngehakt uitje 1.2 rode paprika in blokjes gesneden 1/4 fles fajitasaus (van Casa Fiesta) 3 el. mais-olie 3 el. tabasco 1/2 el. limoensap 4 pittabroodjes geroosterd & opengesneden 1/2 krop ijsbergsla in... bekijk recept »

Fajita's

Marinade: 3 delen limoensap1 deel triple sec2 delen tequila. Vulling: 500 gram kipfilet1 rode1 groene en 1 gele paprika1 grote ui20 gram margerinezure roomsalsaijsbergslatomaatceddarkaas. Meng de ingredienten van de marinade in een kom. Snijd de ki... bekijk recept »

Wraps

1 sjalot,1rode paprika,1 eetl. boter,200gr. varkensvleesreepjes,1 z. seasoningmix,1 1/2dl witte droge wijn,1 bl. kidneybonen,4 wrap tortilla's. Snipper de sjalot fijn.Snijd de paprika in blokjes.Verhit de boter in een koekenpan.Roerbak de vleesreepje... bekijk recept »

Mexicaanse Gehaktballen

100 gr tortillachips 500 gr half-om-half gehakt 200 gr milde salsa 4 grote ongeschilde aardappels 25 gr boter 1 krop ijsbergsla 1 blik Mexico-melange (Bonduelle)uitgelekt 4 eetlepels knoflookdressing (fles) of er zelf een maken In koekenpan boter ve... bekijk recept »

Super Gezond !!

Zoutpeperijsbergslagekookte eieren (2 stuks)achterhambelegen kaas (ham en kaas van ieder twee plakken niet te dik gesneden)tomaatkomkommergalia meloendruivenaardbeien en ciabatta brood om zelf af te bakken. Leg de gesneden ijsbersla ruim op het bord ... bekijk recept »

Bloemkoolsalade

1 bloemkool1 dl mayonaise6 el source cremekerrie2 sjalotjes2 hard gekookte eieren2 ontvelde tomaten en wat bladeren ijsbergsla (voor de lekkerbek uitgebakken spekjes) Maak een sausje van de mayo, source creme,kerrie, sjalotjes. Was een aantal ijsberg... bekijk recept »

Enchilada's

2 enchilada's (zie recept op mijn pagina) - 1 klein blikje bruine bonen (bonduele) - 1/2 el tomatenpuree - 1 tl bouillonpoeder - 1/2 el chilipoeder - 1/2 tl gedroogde pepertjes - 1 tl oregano - 1 uitje - 1/2 rode paprika - ijsbergsla - guacemole en/o... bekijk recept »

Tortilla's Met Biefstuk En Avocado

200gr. biefstuk 1 ui, 1 eetl. olie, 1 zakje fajitakruiden (Casa Fiesta), 1 vleestomaat, 1/2 potje milde tacosaus, 1/2 avocado, 1/2 krop ijsbergsla, 4 kleine tortilla's, 1 bekertje creme fraiche, 50gr. geraspte kaas Snijd de biefstuk in reepjes en de ... bekijk recept »

Pagina 45 van 100