Recepten met ijsbergsla

1000 recepten met ijsbergsla

IJsbergsla

IJsbergsla IJsbergsla is een dikke, lichtgroene krop met knapperige bladeren. De naam komt uit Amerika. Volgens de ene uitleg verwijst de naam naar de bladeren die zo knapperig zijn dat het lijkt of ze zijn bevroren. Minder romantisch is de uitleg dat deze sla met ijs werd bedekt voordat ze met de trein van de west- naar de oostkust werd vervoerd. Hoe het ook zij, ‘iceberg’-sla is knapperiger en frisser dan kropsla die hierdoor bijna van tafel is verdrongen. Er bestaat ook rode ijsbergsla. Sinds 1981 wordt ijsbergsla in Nederland geteeld. Hierbij worden de plantjes eerst in potten gezaaid en daarna overgeplant in de volle grond op ruime afstand van elkaar. Verwijder voor gebruik de lelijke bladeren en was de sla. Snij de krop daarna eerst in vieren en daarna in reepjes. Wil je snel de losse bladeren van de krop hebben, sla dan met de stronk op de rand van een werkblad bijvoorbeeld en draai de stonk eruit, nu komende bladeren makkelijk los. + lees meer

Italiaanse Visburger

300 gr tonijn au naturel uit blik 4 EL paneermeel 1 teentje knoflook 100 gr gekookte rijst 5 cl tomatensaus 1 EL gehakte bieslook 1 KL gehakte tijm peper en zout 4 mini-ciabattabroodjes 1 bolletje mozzarellakaas wat ijsbergsla Vermeng de verkruimel... bekijk recept »

Salade Met Spekreepjes En Croutons

4 tomaten 4 sneetjes oud witbrood (of 2 pistoletjes) 2 theelepels grove mosterd 2 eetlepels mayonaise 2 eetlepels slagroom 1 eetlepel kruidenazijn 1 duobakje katenspekreepjes (ca. 200 g) 1 zak ijsbergsla met tuinkruiden (200 g) Tomaten ontvell... bekijk recept »

Broodjes Met Garnalen En Tomaten

8 puntbroodjes1 1/4 dl mayonaise2 el tomatenketchup2 el fijngehakte peterselie3oo gr. vers gepelde garnalen1/4 deel van krop ijsbergsla in smalle reepjes gesneden4 ontvelde tomaten en in smalle reepjes gesneden. zout en peper. Snijd de broodjes overl... bekijk recept »

Aardappeltjes

6 aardappelen (Bintje)- 1 krop ijsbergsla- 0.5 komkommer- 1 bloemkool- 8 augurkjes (zoetzuur)- 8 bloemen van de Oost-Indische kers(uitleg en plaatje bij artikel "Keukenkruiden"). 1 dl yoghurt (mager)- 1 eetlepel citroensap- 1 eetlepel kervel (fijngeh... bekijk recept »

Gevulde Rosbief

8 plakken rosbief (iets dikker gesneden) - peper en zout Vulling - 2 eetlepels mayonaise - 4 eetlepels cottage cheese (Huttenkase) - 1 lente ui in ringetjes - 2 eelepels dille (fijngehakt) - halve krop ijsbergsla heel fijn gesneden. - 4 radijsjes in ... bekijk recept »

Lekker Makkelijk Pitabroodje

2 kalkoenschnitzels 1 paprika 2 uien ijsbergsla zakje pikante kipkruiden (silvoHonig) knoflook 1 teen samba saus calve pita broodjes Snij de kalkoen in stukjes, bestrooi de stukjes met de pikante kipkruiden.Snij de ui in stukjes en de paprika in ree... bekijk recept »

Kipcocktail Met Pestosaus En Amandelen

150 gram kipfilet 1 eetlepel olie 2 blaadjes ijsbergsla 1 eetlepel geschaafde amandelen 5 eetlepels yoghurt 2 eetlepels mayonaise 1 eetlepel pestosaus(potje) zout peper (2 toefjes basilicum) Snijd de kip in blokjes en roerbak ze in de olie in 5 minut... bekijk recept »

Salade

Sla (veldsla of ijsbergsla) 1 appel 125 gr. spekjes pijnboompitten(zoveel je lekker vind) 1 ui(wij vinden rooie lekker maar kan ook een gewone zijn) 1 a 2 tomaten blokjes kaas of een half zakje geraspte kaas( oude is zeer smakelijk) een zakje saladem... bekijk recept »

Aardappelen

6 aardappelen (Bintje) 1 krop ijsbergsla 0.5 komkommer 1 bloemkool 8 augurkjes (zoetzuur) 8 bloemen van de Oost-Indische kers 1 dl yoghurt (mager) 1 eetlepel citroensap 1 eetlepel kervel (fijngehakt) kruidenzout. Schrob de aardappelen schoon... bekijk recept »

Voorjaarssalade

1 krop ijsbergsla4 stengels bleekselderij2 tomaten1 bosje radijs in plakjes2 zoetzure appels3 augurken1 ui fijngesnipperd100 gram gerookte kip100 gram achterham mager50 gram 30+ kaas3 eetlepels yofresh Schil de appel en snijd deze in stukjes. Snij oo... bekijk recept »

Pagina 49 van 100