Recepten met ijsbergsla

1000 recepten met ijsbergsla

IJsbergsla

IJsbergsla IJsbergsla is een dikke, lichtgroene krop met knapperige bladeren. De naam komt uit Amerika. Volgens de ene uitleg verwijst de naam naar de bladeren die zo knapperig zijn dat het lijkt of ze zijn bevroren. Minder romantisch is de uitleg dat deze sla met ijs werd bedekt voordat ze met de trein van de west- naar de oostkust werd vervoerd. Hoe het ook zij, ‘iceberg’-sla is knapperiger en frisser dan kropsla die hierdoor bijna van tafel is verdrongen. Er bestaat ook rode ijsbergsla. Sinds 1981 wordt ijsbergsla in Nederland geteeld. Hierbij worden de plantjes eerst in potten gezaaid en daarna overgeplant in de volle grond op ruime afstand van elkaar. Verwijder voor gebruik de lelijke bladeren en was de sla. Snij de krop daarna eerst in vieren en daarna in reepjes. Wil je snel de losse bladeren van de krop hebben, sla dan met de stronk op de rand van een werkblad bijvoorbeeld en draai de stonk eruit, nu komende bladeren makkelijk los. + lees meer

Cocktail van paling en appel

200 g gerookte palingfilet in dunne reepjes 1 kleine stevige zure appel in kleine stukjes 10 sprietjes bieslook 1/2 sinaasappel 1-2 el medium sherry of witte wijn 1 bekertje zure room zout en versgemalen peper 8 blaadjes eikenbladsla of ijsbergsla- K... bekijk recept »

Fazant met boursinsaus

1-2 fazanten 125 gr. boursin 125 gr. gedroogde rozijnen 2 dl. appel- of sinaasappelsap 120 gr. vet spek in lange reepjes 2 el. maïzena 1 dl. bouillon 100 gr. boter of margarine zout en peperVerwarm de boter in een pan en bak hierin de fazant rondom b... bekijk recept »

Oosters Varkens Haasje

Voor 2 personen: 2 stuks varkenshaasjes 3 eetl ketjap manus 1 eetl honing 2 eetl tomatenpuree 2 tn knoflook, geperst 1 tl sambal 1 tl zout 1 ui gesnipperd 2 eetl boterRoer de ketjap, honing, tomatenpuree, knoflook, sambal en zout door elkaar. Smeer h... bekijk recept »

Oosters Varkenshaasje

Voor 2 personen: 3 el. ketjap manis 1 el. honing 1 varkenshaasje 2 el. tomatenpuree 2 teentjes knoflook, geperste 1 tl. sambal badjak 1 tl. zout 1 stuk ui, gesnipperde 2 el. boterRoer de ketjap met honing, tomatenpuree, knoflook, sambal en zout door ... bekijk recept »

Rauwkost-pita

4 pitabroodjes 1 krop ijsbergsla 3 tomaten 0.5 komkommer 0.5 paprika (geel) 0.5 paprika (rood) 1 ui (rood) 2 pijpuitjes 50 g fetakaas 0.4 dl yoghurt (mager) 2 eetlepels mayonaise 0.5 eetlepel basilicum (fijngehakt)Maak de fetasaus: mix de feta met de... bekijk recept »

Scampisalade met noten

IJsbergsla, scampi's, pijnboompitten, chasewnoten ongezout,en en walnoten, geitenkaas, tomaten komkommer. Voor de scampi's kruidenboter of olie (olijf) verse knoflook- Maak de sla schoon en snij deze in kleine stukjes. Pak een overschaal en doe de sc... bekijk recept »

Spaghetti met gorgonzola saus

voor 2 personen: 150 gram gorgonzola 2 tenen knoflook 2 theelepel sambal 2 dl. slagroom 5 eetlepels olijf olie 250 gram spaghettidoe de olie in een pan, maak het niet te heet, doe de knoflook en de sambal erin, even omroeren en de kaas erin leggen. S... bekijk recept »

Griekse fetahamburgers

400 g gehakt1 sjalot (fijngehakt)1 ei3 eetlepels paneermeel2 theelepels oregano50 g feta (in blokjes van 1 cm)2 eetlepels olijfolie4 broodjes (harde, ronde)1/2 krop ijsbergsla (in reepjes)1 vleestomaat (in plakken)1/2 rode ui (in ringen)- Meng in een... bekijk recept »

Griekse fetahamburgers

1 ei 1 sjalot (fijngehakt)1 vleestomaat (in plakken)1/2 krop ijsbergsla (in reepjes)1/2 rode ui (in ringen)2 eetlepels olijfolie 2 theelepels oregano 3 eetlepels paneermeel 4 broodjes (harde, ronde)400 g gehakt 50 g feta (in blokjes van 1 cm)- Meng i... bekijk recept »

Pikante ribbetjes

1 kg spareribsolie1,5 ui4 eetlepels wijnazijn1/2 koffielepel mosterd50 g vloeibare honing2 eetlepels worcestersaus1 teentje knoflook1 koffielepel basilicum1/2 koffielepel tijm1/2 eetlepel sambal oelek1/2 koffielepel tabasco1/2 koffielepel zoutBereidi... bekijk recept »

Pagina 75 van 100