Recepten met ijsbergsla

1000 recepten met ijsbergsla

IJsbergsla

IJsbergsla IJsbergsla is een dikke, lichtgroene krop met knapperige bladeren. De naam komt uit Amerika. Volgens de ene uitleg verwijst de naam naar de bladeren die zo knapperig zijn dat het lijkt of ze zijn bevroren. Minder romantisch is de uitleg dat deze sla met ijs werd bedekt voordat ze met de trein van de west- naar de oostkust werd vervoerd. Hoe het ook zij, ‘iceberg’-sla is knapperiger en frisser dan kropsla die hierdoor bijna van tafel is verdrongen. Er bestaat ook rode ijsbergsla. Sinds 1981 wordt ijsbergsla in Nederland geteeld. Hierbij worden de plantjes eerst in potten gezaaid en daarna overgeplant in de volle grond op ruime afstand van elkaar. Verwijder voor gebruik de lelijke bladeren en was de sla. Snij de krop daarna eerst in vieren en daarna in reepjes. Wil je snel de losse bladeren van de krop hebben, sla dan met de stronk op de rand van een werkblad bijvoorbeeld en draai de stonk eruit, nu komende bladeren makkelijk los. + lees meer

Mexicaanse wraps

1 pak Tex Mex original soft tortilla€™s 1 zakje Tex Mex burrito seasoning mix 400 gram gehakt1 zak ijsbergsla melange 2 zoete puntpaprika€™s 1 blikje Bonduelle maïs of Mexico melange1. Bak het gehakt rul in een grote koekenpan. 2. Voeg het zakje sea... bekijk recept »

Taco's met Mexicaans gehakt

500 gram rundergehakt1 eetlepel zonnebloemolie1 ui2 teentjes knoflook2 theelepels chilipoeder2 theelepels gemalen komijn (djinten)mespuntje paprikapoederversgemalen peperzout6 taco'sreepjes ijsbergsla125 ml zure room6 eetlepels geraspte belegen kaasp... bekijk recept »

Carpaccio van Authentieke rosbief

2 eetlepels pijnboompitten4 eetlepels extra vergine olijfolie1/4 ijsbergsla, in fijne reepjes200 gram authentieke rosbief1 eetlepel citroensap100 gram feta, blokjes1 bakje tuinkers1. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan in enkele druppels olijf... bekijk recept »

Haringsalade met dille-mosterddressing

1 eetlepel mosterd1 theelepel honing of suiker1 eetlepel witte wijnazijn of citroensap3 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie 4 haringen125 ml zure room1 eetlepel gehakte dille (vers of diepvries)4 lente/bosuitjesgemengde sla (frisee, veldsla, ijs... bekijk recept »

Voorjaarssalade

1 krop ijsbergsla, gewassen en dungesneden150 gr rucola200 gr gerookte kip, in plakjes 2 mango€™s, in plakjes gesneden 1 gele paprika, in blokjes1 rode paprika, in blokjes50 gr pijnboompitten Voor de dressing: 8 el den Eelder Volle Boerenyoghurt 4 el... bekijk recept »

Cheeseburger met cheddarkaas

4 hamburgerbroodjes500 g gemengd gehakt1 ei30 g paneermeel1 sjalotpaprikapoeder (1/2 theelepel)4 sneetjes cheddar4 sneetjes gezouten spek1 tomaat2 zoetzure augurk1 zakje ijsbergslaboter (om te bakken)peperzout1. Maak eerst de burgers. Snipper de sjal... bekijk recept »

Kipsandwich

2 stokbroden (bruin)2 kipfilets2 lente-uien100 g ijsbergsla200 g rode biet (voorgekookt)150 g augurken100 g roomkaas400 ml kippenbouillonpeperzout1. Breng de kippenbouillon tegen de kook aan en pocheer er de kip 10 minuten in. Neem van het vuur af en... bekijk recept »

Wraps met yoghurtsausje

500 g gehakt4 tortilla's100 g ijsbergsla3 wortelen (geraspt)1 ui (in schijfjes)3 tomaten (in plakjes)1 groene paprika (in reepjes)handvol augurken (in schuine plakken)0.25 witte kool (geraspt)100 g kaas (geraspt)2 potjes yoghurt (van 125 g)1 el mayon... bekijk recept »

Cheeseburger

500 g gehakt1 ui (gesnipperd)1 ei4 el paneermeel4 blaadjes ijsbergsla1 tomaat (in plakken)4 plakken cheddar1 rode ui (kleine, in ringen)olie (of boter)mosterdmayonaiseketchupcayennepeperpeperzout1. Meng het gehakt met de ui, het ei en het paneermeel.... bekijk recept »

Wereldsalade

1 krop ijsbergsla1 rode paprika1 gele paprikakomkommer2 bakjes cherrytomaatjes/Roma tomaatjespijnboompitjespakjes spekjesolijfoliebakje feta-stukjes of een plak fetabosje radijsjesmosterdhoning De sla snijden in kleine stukjes en goed wassen en laten... bekijk recept »

Pagina 77 van 100