Recepten met ijsbergsla

1000 recepten met ijsbergsla

IJsbergsla

IJsbergsla IJsbergsla is een dikke, lichtgroene krop met knapperige bladeren. De naam komt uit Amerika. Volgens de ene uitleg verwijst de naam naar de bladeren die zo knapperig zijn dat het lijkt of ze zijn bevroren. Minder romantisch is de uitleg dat deze sla met ijs werd bedekt voordat ze met de trein van de west- naar de oostkust werd vervoerd. Hoe het ook zij, ‘iceberg’-sla is knapperiger en frisser dan kropsla die hierdoor bijna van tafel is verdrongen. Er bestaat ook rode ijsbergsla. Sinds 1981 wordt ijsbergsla in Nederland geteeld. Hierbij worden de plantjes eerst in potten gezaaid en daarna overgeplant in de volle grond op ruime afstand van elkaar. Verwijder voor gebruik de lelijke bladeren en was de sla. Snij de krop daarna eerst in vieren en daarna in reepjes. Wil je snel de losse bladeren van de krop hebben, sla dan met de stronk op de rand van een werkblad bijvoorbeeld en draai de stonk eruit, nu komende bladeren makkelijk los. + lees meer

Pikante visspiezen van de grill

2 rode uien, in vieren 1 gele paprika, in grote stukken zout 12 scholfilets à 75 gram, in de lengte gehalveerd 1 eetlepel sambal oelek 3 eetlepels fijngesneden koriander Extra nodig:8 houten of metalen spiezenSpoel de vis onder koud stromend water af... bekijk recept »

Pittige Italiaanse pastasalade

Voor 4 personen:[list] 300 g farfalle (pasta) 2 teentjes knoflook 1 gele paprika 6 eetlepels Italiaanse olijfolie 3 vleestomaten 1/2 pot groene pepers mild (a 290 g) 200 g stuk belegen kaas 1 zak gemengde ijsbergsla van 200 gPasta koken volgens gebru... bekijk recept »

Kipspiesjes met koriander-komkommersalsa

Voor 2 personen: 2 eetlepels citroensap mespunt geraspte citroenschil 2 eetlepels sojasaus mespunt sambal ½ teentje knoflook 200 gram kipfilet stukje komkommer 2 theelepels suiker stukje rode peper 5 takjes koriander 8 serehstengels of houten satépri... bekijk recept »

Gevulde slabladeren

Voor 4 personen: 1 schaaltje kipfilet (ca. 200 g) zout en peper 3 bosuitjes 2 eetlepels sesamolie 100 g sugar snaps 1 a 2 eetlepels vloeibare kruidenbouillon 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes (zakje a 250 g) 4 bladen ijsbergslaKipfilet in reepjes s... bekijk recept »

Zalmrolletjes met omelet

400 g sneden gerookte zalm 4 eieren wat boter 20 cl lichte room 1 citroen bieslook gemengde sta (groene of rode kruisla, veldsla, ijsbergsla ... ) peper en zout- Klop de eieren met 5 cl room, wat bieslook en peper (geen zout wegens de zalm). - ... bekijk recept »

Brugse pita met parelhoen

Voor 4 personen: 4 parelhoenfilets 2 dl barbecue saus 1 ontpitte, in blokjes gesneden rode paprika 2 theelepels Bertolli pastasaus met mediterrane groenten 1 mespuntje cayennepeper 1 dl arachide-olie limoensap 2 theelepels fijne bloemsuiker 1 dl mayo... bekijk recept »

Romige Zalmquiche

.5 eetlepels olieijfolie. .provencaalse roerbakmix. .1 blik rode zalm van 418 gr. .1/2 pot sacla gegrilde tomaten van 190 gr. .1 pak honig mix voor quiche zalm. .5 eieren. .blue band finesse voor koken 150 ml. .1 komkommer. .ijsbergsla met kruiden. .... bekijk recept »

Turkse Pizza' Met Ratatouille

4 grote wraps (kant-en-klaar of zelfgemaakt) 1 aubergine 1 gele paprika 1 rode paprika 1 pakje tomatenpuree (bijvoorbeeld Heinz Tomato Fritto) 4 teentjes knoflook 4 eetlepels magere kwark 2 theelepels mayonaise / halvonaise olijfolie tijmprovencaalse... bekijk recept »

Romige Zalmquiche

.5 eetlepels olieijfolie. .provencaalse roerbakmix. .1 blik rode zalm van 418 gr. .1/2 pot sacla gegrilde tomaten van 190 gr. .1 pak honig mix voor quiche zalm. .5 eieren. .blue band finesse voor koken 150 ml. .1 komkommer. .ijsbergsla met kruiden. .... bekijk recept »

Chorizo-kaassalade

1 sjalotje5 eetl. olijfolie2 eetl. citroensap2 theel. provencaalse mosterd1 theel. oregano1 theel. vloeibare honing zoutversgemalen zwarte peper1 teentje knoflook1 takje verse basilicum12 kerstomaatjes100 gr chorizo in plakjes100 gr gesneden boere... bekijk recept »

Pagina 76 van 100