Recepten met kapucijners

137 recepten met kapucijners

Kapucijners

Kapucijners Kapucijners met spek: kan het Hollandser? Verse kapucijners worden onrijp geoogst waardoor ze een zoetige smaak hebben. De suikers in de zaden zijn dan namelijk nog niet omgezet in zetmeel. Daardoor komt de voedingswaarde van kapucijners overeen met die van groente. De peul van kapucijners herken je aan de blauwpaarse kleur, de zaden in de peul zien eruit als bruin-groene erwten. Eet kapucijners niet rauw. Er komt van nature een giftige stof in voor die door koken onwerkzaam wordt.
Haal verse erwten uit de peul en kook ze in ca. 10 minuten gaar. Voor 200 g gekookte kapucijners heb je zo’n 500 tot 700 g peulen nodig.
Laat gedroogde kapucijners eerst gedurende 8 – 12 uur weken in ruim water. Kook ze vervolgens 1 – 2 uur in het weekwater. De weektijden zijn afhankelijk van de leeftijd van de kapucijners: hoe ouder de kapucijners, hoe langer de benodigde weektijd.
+ lees meer

Kerriesoep met wortel en koriander

1 ui (gesneden) 2 el zonnebloemolie 1 zak peen julienne (150 g) 1 el tomatenpuree (blikje a 70 g) 1 pot Indiase kerriesaus (520 g) 1 groentebouillontablet 100 ml sinaasappelsap 1 blik kapucijners ((800 g), uitge... bekijk recept »

Hollandse bonenstoof met spek, prei en ui

250 g magere spekreepjes 400 g champignon roerbakmix (zak) 100 g zilveruitjes 740 g bonenmix kapucijners, bruine & witte bonen (pot 370 g, Hak) 400 ml tomatenblokjes 50 g blanke rozijnen1. Verhit een hapjespan zonder olie of boter... bekijk recept »

Kapucijners met rozijnen

200 g rozijnen 1 pot kapucijners (ca. 700 g) 75 g spekblokjes 25 g boter of margarine 1 eetlepel bruine basterdsuiker (versgemalen) peper1. In kommetje rozijnen ca. 10 minuten laten weken in lauwwarm water. Rozijnen in zeef laten uitle... bekijk recept »

Kapucijnerwraps met worstjes en komkommer

Kapucijnerwraps met worstjes en komkommer Terug naar zoekresultaten Zo maak je het 20 - 30 min Portie: 4 personen Moeilijkheidsgraad: eenvoudig Hoofdgerecht Overig Verhit de boter in een koekenpan, bak de uien op hoog vuur goudbruin. Dra... bekijk recept »

Hollandse winterstoof met komijnenkaas

800 g krieltjes (duopak, koelvers) 25 g boter 400 g Provençaalse wokgroente 1 prei (in ringen) 1 blik kapucijners (400 g, uitgelekt) 1 zakje pasta voor vegetarische Hollandse groentestoof (kruidensaus, 80 g) 200 g komijnenkaas 1/... bekijk recept »

Kapucijners met zelfgemaakte piccalilly

1 duopak spekblokjes (250 g) 100 g bloemkool (in kleine roosjes) ½ winterpeen ((a 250 g), in blokjes van 1 cm) 200 ml witte-wijnazijn 3 tl gemalen kurkuma (koenjit) (potje 44 g) 3 tl gembersiroop 3 tl suiker 60 ... bekijk recept »

Kapucijnerstamppot met rookworst

1.5 kg kruimige aardappelen geschild en in stukken 50 g vloeibare margarine 250 g gerookte spekreepjes 2 preien in ringen 850 g kapucijners uitgelekt 200 ml halfvolle melk 1 slagersrookworst 4 el piccalilly 320 g zilveruitjes uitgelektKook de aardapp... bekijk recept »

Kapucijnerschotel

3 eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflook 1 zak roerbakgroentemix (400 g) 1 blik kapucijners (800 g) 1 blik hotdogs (580 g) 4 eetlepels piccalilly 8 zoetzure augurken 1 duopakje uitgebakken spekreepjes (70 g)1. In br... bekijk recept »

Vegetarische kapucijnerschotel

1 grote ui 2 tenen knoflook 2 eetlepels olijfolie 1 schaaltje Quorn (fijngehakt (175 g)) 1 zakje kruidenmix (met zout voor gehakt met uitjes (40 g)) 1 zak wokgroenten (Italiaans (diepvries, 750 g)) 3 x 280 gr kapucijners&nb... bekijk recept »

Pasta met jonge kapucijners en champignons

300 g volkoren penne rigate 2 uien (gesnipperd) 3 el olijfolie 1 bakje kastanjechampignons (in plakjes) 2 tenen knoflook (gesnipperd) 2 tl salie (potje 10 g) 2 blikken tomatenblokjes 2 potten jonge kapucijners (... bekijk recept »

Pagina 1 van 14