Recepten met kapucijners

137 recepten met kapucijners

Kapucijners

Kapucijners Kapucijners met spek: kan het Hollandser? Verse kapucijners worden onrijp geoogst waardoor ze een zoetige smaak hebben. De suikers in de zaden zijn dan namelijk nog niet omgezet in zetmeel. Daardoor komt de voedingswaarde van kapucijners overeen met die van groente. De peul van kapucijners herken je aan de blauwpaarse kleur, de zaden in de peul zien eruit als bruin-groene erwten. Eet kapucijners niet rauw. Er komt van nature een giftige stof in voor die door koken onwerkzaam wordt.
Haal verse erwten uit de peul en kook ze in ca. 10 minuten gaar. Voor 200 g gekookte kapucijners heb je zo’n 500 tot 700 g peulen nodig.
Laat gedroogde kapucijners eerst gedurende 8 – 12 uur weken in ruim water. Kook ze vervolgens 1 – 2 uur in het weekwater. De weektijden zijn afhankelijk van de leeftijd van de kapucijners: hoe ouder de kapucijners, hoe langer de benodigde weektijd.
+ lees meer

Kapucijnerpannetje met oregano

300 g macaroni (grande (zak 500 g,) 2 el olijfolie 1 ui (grof gesnipperd) 2 groene paprika's (in reepjes) 2 schaaltjes tofu (roerbakgehakt licht gekruid (a 180 g puur&eerlijk biologisch)) 1 blik jonge kapucijners (8... bekijk recept »

Kapucijnerschotel met mini-hotdogs

1 ui 2 tenen knoflook ½ struik bleekselderij 25 g boter 125 g magere gerookte spekreepjes 800 g kapucijners (blik 800 g) 240 g mini hotdogs (blikje 120 g) 1 stokbrood1. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de bl... bekijk recept »

Kruidig vispakketje met bonen

340 g witte bonen (pot) 330 g kapucijners (pot) 370 ml worteltjes (pot) 2 tenen knoflook 400 g kabeljauwfilet 1 snufje zout 1 snufje peper 75 g kruidenboter 1 citroen 4 takjes rozemarijn 4 vellen bakpapier 4 stukken keukentouw of houten wa... bekijk recept »

Aardappel, Toscaanse worstjes en veldertjes

3 1/2 el olijfolie 6 Toscaanse worstjes (schaal 10 stuks) 2 uien (in ringen) 2 zakken Toscaanse aardappelpartjes (a 425 g) 1 blikje tomatenpuree (70 g) 1 pot veldertjes (jonge kapucijners, 680 g)1. Verhit 2 el olie ... bekijk recept »

Tagliatelle met rucola en ricotta

2 rode uien 5 eetlepels olijfolie 1 pak tuinerwten (of jonge kapucijners (diepvries, 450 g)) 400 g tagliatelle (pasta) 2 teentjes knoflook (gepeld) 1 gedroogd chilipepertje versgemalen zwarte peper ½ zakje verse pete... bekijk recept »

Groentepannetje met gerookte kip

450 g Hollands groentepannetje (pak, diepvries) 800 g kapucijners 170 g zilveruitjes zoetzuur (pot à 340 g) 2 tl kerriepoeder 250 g gerookte kipreepjes 250 g gesneden andijvie1. Verhit een wok op laag vuur en laat het Hollands gro... bekijk recept »

Captain's dinner

300 g saucijzen 1 prei 2 uien ½ tl gemalen chilipeper 1.44 kg kapucijners (pot à 720 g) 100 g ontbijtspek (plakjes) 320 g zoetzure augurken 320 g zilveruitjes 2 el mosterd 4 el piccalilly1. Knip het vel van de saucijz... bekijk recept »

Thaise curry met kip en kapucijners

300 g pandanrijst (zak 1 kg) 2 el olie 1 schaal kipfilet ((2 stuks ca. 380 g), in reepjes) 1 zak Thaise roerbakmix (400 g) 2 el green curry paste (pot 225 g) 1 pakje kokosmelk (200 ml) 1 pot jonge kapucijners ... bekijk recept »

Snel captain's dinner

250 g spekreepjes 350 g bloemkoolroosjes 150 g uien 150 ml kraanwater 800 g jonge kapucijners (blik à 800 g) 150 g zilveruien 4 el piccalilly1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes op middelhoog vuur in 5 min. ... bekijk recept »

Rijstsalade met peulvruchten

200 g basmatirijst ½ pak tuinbonen (diepvries, a 450 g) ½ pak tuinerwten (of jonge kapucijners (diepvries, a 450 g)) 200 g peultjes (gehalveerd) 1 zakje verse peterselie (30 g) 1 zakje verse munt (15 g) ... bekijk recept »

Pagina 3 van 14