1000 recepten met knoflook
Kipfilet 4 plakjes rauwe ham 400 gram aardappels provencaalse kruiden knoflook olijfolie -snij ongeveer 6 teentjes knoflook -schil de aardappels en snij deze in blokjes. kook de aardappels ongeveer 5 minuten. -Giet de aardappels af en strooi er ... bekijk recept »
1 scharrelkip van ? 1200 gr zout versgemalen zwarte peper 2 bouquets garnis van Provencaalse kruiden: laurierpeterselietijmselderijgroenbonenkruid en rozemarijn 1/2 dl olijfolie 40 ongepelde knoflookteentjes 2 eetlepels anisette (Ricard of Pernod) 50... bekijk recept »
2 dl (mais)olie 1 stengel bleekselderij 30 gr verse Provencaalse kruidenmix zout 1 (mais)kip van ? 1 kg 1 bolletje knoflook 6 zwarte olijven zonder pit (potje 160 grDrossa) 6 groene olijven zonder pit 50 gr Parmezaanse kaas (Grand&primeItalia) 4 snee... bekijk recept »
16 teentjes knoflookgepeld 200 ml melk 1 pot vleesfond( 380 ml) 150 ml droge rosé 1 el provencaalse kruiden 150 ml olijfolie 2 sjalottenfijngesnipperd 1 rode paprikain kleine blokjes 1/2 courgettein kleine blokjes 6 el bloem 2 lamracks(a ca.450... bekijk recept »
4 kipfilets (ca. 125 g per stuk) versgemalen peper zout 2 eetl. olijfolie 5 teentjes knoflook 250 g witbroodzonder korst 2 eetl. gehakte Provençaalse kruiden (tijmoreganorozemarijn vers of diepvries) of 2 theel. gedroogd 1 eetl. Dijonmosterd 1 ... bekijk recept »
? 5 eetlepels (olijf)olie ? 2 bolletjes knoflook ? 1 zakje verse Provencaalsekruidenmix (20 g) ? 1 sjalotje ? 1/2 fles volle rode wijn ? 1 pot vleesfond (380 ml) ? (versgemalen) zwarte peper ? 3 eetlepels sherry (Pedro Ximenez) ? 2 eetlepels ... bekijk recept »
1 (scharrel)kip (ca. 1,5 kg) zout & peper 2 selderij-stengels met blad 40 teentjes knoflookongepeld 4 el olijfolie geroosterd boerenbrood 2 takjes van tijmrozemarijnpeterselie en salie Kip van binnen en buiten met zout bestrooien. Kip vullen met 1 ta... bekijk recept »
2 eetlepels olijfolie of boter - 750 gram aardappelen - 1 ui fijngehakt - 8 tenen knoflook fijngehakt - 2 handjes verse peterselie fijngehakt - 1 1/2 liter bouillon - 125 ml volle melk - zout en peper Verhit de olie of boter in een pan met dikke bode... bekijk recept »
Hele bollen knoflookextra vergin olijfolie Kook de knoflook 15 minuten in kokend water. Laat de bollen uitlekken en droog ze af. Bestrijk met olijfolie en gril ze 15-20 minuten, tot ze zacht zijn. Snijd ze door midden. bekijk recept »
- 1 grote krop savooikool - 6 schijven pancetaa - 2 el olijfolie extra vierge - 3 el boter - zout - 2-3 el vleesbouillon - 100 ml droge witte wijn - zwarte peper uit de molen - 1 teentje knoflookgepeld en in stukjes - verse rozemarijn. Verhit 2 el ol... bekijk recept »