Recepten met knoflook

1000 recepten met knoflook

Knoflook

Knoflook De knoflook is een echte smaakmaker en beroemd en berucht tegelijk vanwege zijn doordringende aroma. Knoflook is familie van de uien en rijk aan vluchtige aromastoffen. Al in de oudheid werd koflook gegeten, vooral in de landen rond de Middellandse Zee en in Azië. Rauwe knoflook smaakt scherp. Door knoflook te verhitten wordt de smaak aromatischer en zoeter. Een knoflookbol kan tot 20 teentjes knoflook bevatten. Knoflookbollen worden in hun geheel gedroogd. Gebruik ongeveer 1-4 teentjes knoflook per recept voor 4 personen. Knoflook pellen en daarna snipperen, pletten of uitpersen met een knoflookpers. Verwijder het groengele hart bij oudere knoflook. + lees meer

Taugesalade Met Knoflook

2 eetl. sesamzaadjes500 gr. taugegoed gewassen en uitgelekt3 teentjes knoflook gepeld en fijngehakt2 lenteuitjesfijngehaktstukje gemberwortel van 2 1/2 cm.geschild en geraspt2 eetl. lichte sojasaus2 eetl. appelazijn1 eetl. rijstwijn of zoete sherry1 ... bekijk recept »

Langoustines Met Kreeftenjus En Gerookte Knoflook

20 langoustines (formaat 8/12)zoutpeper1,5 dl. pesto (zelfgemaakt natuurlijk)dragonsnippers2 dl kreeftenjus1/2 teentje geperste knoflook2 dl melk50 g roomboter1 dl geslagen room200 g spaghettinijulienne van bospeenjulienne van courgetteeen scheutje o... bekijk recept »

Scampi?s Met Lenteuitjes, Knoflook

24 scampi?s ? vier tenen knoflook ? twee lenteuitjes ? een Spaans pepertje ? een eetlepel tomatenpuree ? vier eetlepels zonnebloem- of olijfolie ? 2 dl Antoon (flesje van 30 cl) ? 1,5 dl slagroom ? twee eetlepels fijngehakte peterselie ? peper uit de... bekijk recept »

Garnalenvlinders Met Knoflook, Peper En Peterselie

1 kg (ca. 20 stuks) rauwe grote garnalengepeld en darmkanalen verwijderdmet staart - 2 el olijfolie - 1 el citroensap - 2 teentjes knoflookgeperst - 2 rode peperszaadlijsten verwijderdfijngesneden - 2 el peterseliefijngehakt - 60 gr bloem - frituu... bekijk recept »

Roergebakken Grote Garnalen Met Knoflook

Olieknoflookgrote garnalensoja-saus/ketjapHulpmiddelen Wok Hulpmiddelen - Wok Voorbereiding Leg de garnalen een paar uur (of een dag) van te voren in water met veel zout. Dan zijn ze nog lekkerder! Bereidingswijze Verhit de olie op hoog vuur. Pers 2... bekijk recept »

Gebakken Paddestoelen Met Tijm En Knoflook

900 gr gemengde paddestoelen3 el olijfolie1 teentje knoflookgeperst1/2 tl tijmsap en schil van 1/2 citroenzoutpeper4 el creme fraiche1/2 tl Franse mosterd STAP 2:Olie verhitten in pan met dikke bodem of wok. Op hoog vuur paddestoelen ca. 3 min. bakke... bekijk recept »

Gebakken Champignons Met Roomkaas, Knoflook En Kruiden

2 bakjes champignons 1 uigesnipperd of wat sjalotjes ca. 2 dl melk 30 gram boter 30 gram bloem 3 teentjes knoflook 200 gram roomkaas 2 el verse bieslookca.20 gram verse Parmezaanse kaas zout en peper2 el olijfolie Snijd de champignons in plakjes. Bak... bekijk recept »

Knoflook-kip

2 courgettes 10 tomaatjes 2 bollen knoflook 1 grote ui 100 g ontbijtspekblokjes peper 2 tl fijngehakte rozemarijnnaalden 1 bresse-kip 25 g boter grof zeezout 1 dl creme fraiche Snijd de courgettes in plakken van 3 cm en halveer ze. Was de tomaten. Pe... bekijk recept »

Knoflook Kip

4 kippenboutenbol olifantknoflook8 aardappelenkopje olijfolietwee kopjes rode wijntakje tijmrozemarijnpeper en zout Bouten peper en zouten, knoflook in hele tenen erop leggen, wel een hele bol! Aardappelen in grote stukken daarop. Kopje olijfolie ero... bekijk recept »

Knoflook Sla Dressing

Voor 1 liter sla dressing 2 Eigeel 2 dl Kruidenazijn 6 dl Zonnenbloemolie 20 g Knoflook 30 g Ui 20 g Mosterd 2 dl Krachtboullion Eigeel, knoflool,ui en mosterd met 1 dl azijn in de blender mixen. olie eerst druppel-gewijs bijvoegen in de draaiende bl... bekijk recept »

Pagina 25 van 100