Recepten met knoflook

1000 recepten met knoflook

Knoflook

Knoflook De knoflook is een echte smaakmaker en beroemd en berucht tegelijk vanwege zijn doordringende aroma. Knoflook is familie van de uien en rijk aan vluchtige aromastoffen. Al in de oudheid werd koflook gegeten, vooral in de landen rond de Middellandse Zee en in Azië. Rauwe knoflook smaakt scherp. Door knoflook te verhitten wordt de smaak aromatischer en zoeter. Een knoflookbol kan tot 20 teentjes knoflook bevatten. Knoflookbollen worden in hun geheel gedroogd. Gebruik ongeveer 1-4 teentjes knoflook per recept voor 4 personen. Knoflook pellen en daarna snipperen, pletten of uitpersen met een knoflookpers. Verwijder het groengele hart bij oudere knoflook. + lees meer

Provencaalse Courgette

500 gr. courgette4 middelgrote tomaten1-2 uien2 teentjes knoflook5-6 el olie2 tl tom.pureepeper Snijd de courgette in dunne plakken en dep ze droog. Ontvel de tomaten en hak ze fijn, Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een grote pan, voeg ui... bekijk recept »

Franse Uiensoep

1.5 kg ui3 ons rode ui1.5 pond poulet250 g grotchampignons1 groene paprika4 preithijmkervelpeperzout2 kruidenbouillonblokjesprovencaalse kruidenparmezaanse kaasstokbroodpeterselie2 - 3 knollen knoflook. 4 blaadjes laurier - gekneusd1 kruidnagel Bak d... bekijk recept »

Risotto Met Kipfilet En Andijvie

Kipfilet ong 400g Risottorijst kipbouillion 2 tenen knoflook halve pot (180gr) zongedroogde tomaten op olie stronk gewassen en in reepjes gesneden andijvie oliepeper enzout Bereid de risotto met de kipbouiilon volgens de aanwijzingen op de verpakki... bekijk recept »

Provencaalse Tomaten

8 grote tomaten1 dl. olijfolie4 teentjes knoflookpeperzout8 el. fijngehakte peterselie Bereidingswijze Snijd de tomaten in de breedte doormidden. Verwijder de pitjes en het vocht. Verhit de olie in een grote koekenpan en leg de tomaten er met de gesn... bekijk recept »

Mosterdsoep

1 ui 1 teentje knoflook 6 takjes kervel 1 eetlepel boter 4 eetlepels Limburgse mosterd 1 pot gevogeltefond (380 ml) 1/2 kippenbouillontablet 3 dl slagroom Ui en knoflook pellen en snipperenKervel fijn hakken In ruime pan boter verhitten en ui ... bekijk recept »

Tomaten-uiensoep

1/2 kopje olijfolie (0,6 dl) 1 teentje knoflook 1 tl zout 2 eetlepels tomatenpuree 5 tomaten 3/4 l kippenbouillon enkele druppels citroensap klein beetje suiker 4 eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflook 4 sneetjes witbrood 1/2 bosje peterselie De ol... bekijk recept »

Knoflooksoep

Heel bolletje knoflookflinke scheut olijfolie1 liter kippebouillon,1/2 theelepel provencaalse kruiden4 of 5 druppels tabasco1 glas droge sherrycroutons Fruit knoflook in de olijfolie op middelhoog vuur tot het lichtbruin is. Voeg kippebouillon en kru... bekijk recept »

Uiensoep

500 gr. uien - 2 teentjes knoflook 2 eetl. olijfolie - 2 eetl. bloem - 7 dl. bouillon - 1 dl. rode wijn - zout - peper - 2 sneetjes brood zonder korst - water - boter of margarine Voorbereiding De sneetjes brood in stukjes snijden en die in zo weinig... bekijk recept »

De Echte Uiensoep!

600 gram uien 1 liter bouillongetrokken van de uienschillen en en 2 vleesbouillonblokken 2 tenen knoflook u.d.k.n. 2 laurierbladen scheutje worchestersaua 2 dl. witte wijn 100 gram gruyere stokbrood zout en peperversgemalen ,olijfolie Hulpmiddelen M... bekijk recept »

Uiensoep

750gr uien)2 knoflookteentjes)2 eetl boter)1 tl. suiker)mespuntje cayennepeper.)1 laurierblad) 1 liter water of vleesbouillon,zout,peper uit de molen) 2 eetl.cognac. Voorbereiding Uien en knoflook pellen de uien in raffijne ringen snijden de knoflook... bekijk recept »

Pagina 96 van 100