Recepten met knoflook

1000 recepten met knoflook

Knoflook

Knoflook De knoflook is een echte smaakmaker en beroemd en berucht tegelijk vanwege zijn doordringende aroma. Knoflook is familie van de uien en rijk aan vluchtige aromastoffen. Al in de oudheid werd koflook gegeten, vooral in de landen rond de Middellandse Zee en in Azië. Rauwe knoflook smaakt scherp. Door knoflook te verhitten wordt de smaak aromatischer en zoeter. Een knoflookbol kan tot 20 teentjes knoflook bevatten. Knoflookbollen worden in hun geheel gedroogd. Gebruik ongeveer 1-4 teentjes knoflook per recept voor 4 personen. Knoflook pellen en daarna snipperen, pletten of uitpersen met een knoflookpers. Verwijder het groengele hart bij oudere knoflook. + lees meer

Bouillabaisse (Stap Voor Stap)

8 tomaten 2 sinaasappelschoongeboend 4 potten visfond (a 380 ml) 4 uien 1 hele bol knoflook 4 takjes tijm 2 grote aardappelgeschild 2 envelopjes saffraan 14 eetlepels olijfolie 400 g witte visfiletbijv.kabeljauwin stukken 500 g gemengde zeevruchten 4... bekijk recept »

Rouille

1 rode Spaanse peper zonder zaadjes4 gepelde tenen knoflook1,5 dl. mayonaise Bereidingswijze Peper en knoflook heel fijn hakken en door mayonaise roeren. Serveertips Spaanse peper kunt u ook vervangen door 1 a 2 theelepels sambal oelek. Eventueel kun... bekijk recept »

Pasta Met Verse Spinazie Geitenkaas En Garnalen

250 gr Penne Rigate (pijpjes pasta) 1 doosje cherry tomaatjes 125 gram geitenkaas met honing in blokjes gesneden 200 gram grote rauwe tijgergarnalen Sap van 1 grote citroen 1 grote teen knoflook 6 eetlepels olijfolie 1 spaanse peper 300 gram verse bl... bekijk recept »

Uientaart Met Gorgonzola En Rucolapesto

4 plakjes Bladerdeegof zoveel dat de springvorm bekleed kan worden 50 gram Roomboter 6 rode Uienin halve ringen 1 teentje Knoflookfijgehakt 2 blaadjes Laurier 2 Kruidnagels 2 Jeneverbessen 50 gram Bruine basterdsuiker 400 ml. Port 250 gram Gorgonzola... bekijk recept »

Bouillabaisse Stap-voor-stap

4 tomaten 1 sinaasappelschoongeboend 2 potten visfond (a 380 ml) 2 uien 5 tenen knoflook 2 takjes tijm 1 grote aardappelgeschild 1 envelopje saffraan 7 eetlepels olijfolie 200 g witte visfiletbijv.kabeljauwin stukken 250 g gemengde zeevruchten (zak 5... bekijk recept »

Bouillabaisse Van Zeeduivel, Poon, Baars En Zeepaling

1 kilo vis in stukken (zeeduivelpoonpietmanzeepaling) vismarinade viskruiden vuurkruiden 200 gr ui 3 teentjes knoflook 4 aardappelen een halve venkel 2 el gesnipperde peterselie tijm en laurier 1 l visfund enkele draadjes saffraan olijfolie peper en ... bekijk recept »

Bouillabaisse

2 1/2 kilo witte vis als zeebaars - 3 eetlepels olijfolie extra vierge - geraspte schil van 1 sinaasappel - 1 teen zeer fijn gesneden knoflook - plukjes safraandraadjes - 2 eetlepels pastis - 1 kleine gesneden venkelknol - 1 grote gesnipperde ui - 22... bekijk recept »

Bouillabaisse

Rouille : 4 dikke sneetjes witbroodzonder korst - water voor het weken - 4 teentjes knoflookgeperst - 2 rode chilipepersfijngehakt - 2 eierdooiers - zout en versgemalen peper - 2 dl olijfolie 1-2 vissenkoppen - 500 g grote reuzengarnalenpellendarmkan... bekijk recept »

Bouillabaisse

Rouille : 4 dikke sneetjes witbroodzonder korst - water voor het weken - 4 teentjes knoflookgeperst - 2 rode chilipepersfijngehakt - 2 eierdooiers - zout en versgemalen peper - 2 dl olijfolie - 1-2 vissenkoppen - 500 g grote reuzengarnalenpellendarmk... bekijk recept »

Provencaalse Tomaten

8 grote tomaten1 dl. olijfolie4 teentjes knoflookpeperzout8 el. fijngehakte peterselie Bereidingswijze Snijd de tomaten in de breedte doormidden. Verwijder de pitjes en het vocht. Verhit de olie in een grote koekenpan en leg de tomaten er met de gesn... bekijk recept »

Pagina 94 van 100