Recepten met knoflook

1000 recepten met knoflook

Knoflook

Knoflook De knoflook is een echte smaakmaker en beroemd en berucht tegelijk vanwege zijn doordringende aroma. Knoflook is familie van de uien en rijk aan vluchtige aromastoffen. Al in de oudheid werd koflook gegeten, vooral in de landen rond de Middellandse Zee en in Azië. Rauwe knoflook smaakt scherp. Door knoflook te verhitten wordt de smaak aromatischer en zoeter. Een knoflookbol kan tot 20 teentjes knoflook bevatten. Knoflookbollen worden in hun geheel gedroogd. Gebruik ongeveer 1-4 teentjes knoflook per recept voor 4 personen. Knoflook pellen en daarna snipperen, pletten of uitpersen met een knoflookpers. Verwijder het groengele hart bij oudere knoflook. + lees meer

Bosuiensoep

- 300 gram bosuitjes - 2 teentjes knoflook - 1 eetl. boter - 150 ml droge witte huiswijn - 800 ml warm water - 2 blokjes groentebouillon - zout - versgemalen stokbrood - 4 plakken stokbrood - 4 plakken zachte geitenkaas - 6 takjes peterselie Bereidin... bekijk recept »

Gemarineerde Artisjokharten

1440 minuten wachttijd 2 blikjes artisjokharten (a 400 g) ? 3 tenen knoflook ? 1 zakje verse Provencaalse-kruidenmix (20 g) ? 1 grote citroen ? 1 1/2 dl olijfolie extra vierge ? zout en peper Bereidingswijze In zeef artisjokharten laten uitlekk... bekijk recept »

Henrike?s Gemarineerde Artisjokharten

2 blikje artisjokken (a 400 g) 3 tenen knoflook 1 grote citroen 1 zakje verse Provencaalse-kruidenmix (20 g) 1 theelepels olijfolie Extra Vierge peper Hulpmiddelen zeef schilmesje snijplank kom mooie serveer schaal Hulpmiddelen - zeef schilmesje sn... bekijk recept »

Provencaalse Tomaten

8 grote tomaten1 dl. olijfolie4 teentjes knoflookpeperzout8 el. fijngehakte peterselie Bereidingswijze Snijd de tomaten in de breedte doormidden. Verwijder de pitjes en het vocht. Verhit de olie in een grote koekenpan en leg de tomaten er met de gesn... bekijk recept »

Gemarineerde Artisjokharten

2 blikjes artisjokharten --- 1 grote citroen ---- 3 tenen knoflook --- zakje verse provencaalse kruiden20 gr---- 1? dl olijfolie --- zout ---- vers gemalen peper Hulpmiddelen Zeef of vergiet. Hulpmiddelen - Zeef of vergiet. Bereidingswijze Laat de ... bekijk recept »

Dressing

Knoflookbasilicumpeperzoutoliewater eventueel provencaalse kruiden Doe de basilicum in een kommetje met een heel klein scheutje water. Voeg de andere ingredienten toe. Proef of er knoflook of basilicum toegevoegd moet worden. De smaak is meer knofloo... bekijk recept »

Witte Bonen Met Groenten

1 grote pot witte bonen zonder suikeruitgelekt. 2 uien gesnipperd. 1 kleine auberginein stukjes . 1 kleine courgettein stukjes. 4 tomaten in stukjes. 1 teentje knoflook. 1 dl. gepureerde tomaten. 2 theelepels provencaalse kruiden. peper en zout. Bere... bekijk recept »

Risotto Con Gamberetti

Olijfolie 1 uifijngesneden 4 teentjes knoflookfijngesneden 350 gram arboriorijst 5 dl kokende visbouillon (van tablet) 400 gram Noorse garnalen 100 gram Gambas zout en peper peper en zout 2 eetlepels fijngehakte peterselie Tabasco Witte wijn Verhit i... bekijk recept »

Runderlappen In Tomatensaus

Knoflook 1 teentje(s) tomaten 8 st. boter runderriblappen 500 g. oregano 1 theel. tomatensauspikant 4 dl. tuinkruidendressing olijfolie peper risotto rijst / rondgraanrijst 300 g. zout Bereidingswijze 1) Boter en olie in een pan verhitten en het ... bekijk recept »

Provencaalse Champignons

2 sjalotjes 2 teentjes knoflook 3 bosuitjes 400 gr. grotchampignons 2 eetlepels boter 1 dl witte wijn 125 ml slagroom 5 eetlepels gemengde kruiden(bieslookkervel en peterselie) zout en peper Voorbereiding Bosuitjes in ringetjes snijden. Sjalotjes en ... bekijk recept »

Pagina 95 van 100