Recepten met knolselderij

797 recepten met knolselderij

Knolselderij

Knolselderij De wortelknol heeft een ruw oppervlak en kan met of zonder groenblad gegeten worden als groente, in de soep of als rauwkost. Te koop van september tot april, is goed te bewaren. De knol goed dik schillen, wassen en een uur in citroenwater leggen om de kleur te behouden. De knol verkleurt snel. Naar eigen inzicht in blokjes, plakjes of reepjes snijden. + lees meer

Geroosterde groenten

½ knolselderij ½ pompoen 250 g gekookte bieten 150 g worteltjes geschrapt ½ teen knoflook 1 el venkelzaad 3 el olijfolie1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de knolselderij. Snijd in kwarten en vervolgens in partjes van... bekijk recept »

Italiaanse knolselderijsoep

5 el olijfolie 2 uien 250 g gerookte spekblokjes (duopak) 1 kleine knolselderij 4 tenen knoflook 1,5 l kippenbouillon 400 g borlottibonen (blik 400 g) 3 el peterselie (bakje 30 g) 1 snufje zout 1 snufje peper 1 staafmixer1. Verhit de olie i... bekijk recept »

Runderstoofschotel met kruidnagel en bier

700 g runderriblappen 50 g boter 5 kleine uien 660 ml bokbier (Guinness of Kasteelbier) 10 kruidnagels 2 blaadjes foelie (gedroogd) 3 laurierblaadjes 500 g knolselderij 300 g pandanrijst1. Snijd het vlees in stukjes van 2 cm... bekijk recept »

Cassoulet met wintergroenten

500 g spruitjes 4 el olie 160 g vegetarische kipstukjes 1 ui gesnipperd 2 teentjes knoflook geperst 1 rode peper zaadjes verwijderd en fijngehakt 0.5 winterpeen in plakjes 0.5 kleine knolselderij geschild en in blokjes 1 groentebouillontablet 2 blaad... bekijk recept »

Lasagne met paddenstoelen

300 g boerenworst (schaal) 400 g paddenstoelenmelange 15 g salie (bakje) 75 g boter 75 g bloem 1 liter volle melk 75 g Pecorino Romano (kaas) 1 bospaddenstoelenbouillontablet 1 knolselderij 12 verse lasagnebladen &#... bekijk recept »

Hertenbiefstuk met wijn-stroopsaus en vanille-appeltjes

1 vanillestokje 200 ml droge witte wijn 200 ml water 75 g suiker 1 kaneelstokje 2 laurierblaadjes 1 kg handappeltjes, bijv. elstar 400 g knolselderij 1 snufje zout 1 snufje peper 200 g kruimige aardappelen 1 ui 75 g roomboter 50 ml melk ... bekijk recept »

Frites van koolraap en knolselderij

½ koolraap ½ knolselderij 1 liter zonnebloemolie 6 el mayonaise 2 tl kerriepoeder 1 el gembersiroop1. Schil de koolraap en de knolselderij en snijd ze in frieten. Kook ze 3 min. en giet af. Verhit ondertussen de olie in een wok of... bekijk recept »

Knapperige knolselderijkoekjes

500 g aardappelen geschild 1 kleine knolselderij (ca. 600 g) 75 g hazelnoten gepelde 3 eieren 200 g blauwe kaas (bijv. Bleu d'Auvergne) in kleine stukjes 2 tl tijm 5 el olijfolieKook de aardappelen in 20 min. gaar in weinig water met zout. Schil onde... bekijk recept »

Portobello gevuld met voorjaarspaddenstoelen en rucola

1 kg kruimige aardappelen 0,5 knolselderij 4 tenen knoflook 4 portobello's 5 el olijfolie 150 ml melk 200 g lentemelange paddenstoelen 40 g rucola 1 snufje zout 1 snufje peper 1 ovenschaal of bakplaat 1 pureestamper1. Verwarm de oven ... bekijk recept »

Knolselderijsoep

4 el olijfolie extra vierge 2 uien fijngesnipperd 4 el bladselderij fijngesneden halve knolselderij schoongemaakt en in kleine blokjes 5 jeneverbessen gekneusd 3 laurierblaadjes 500 ml kippenbouillon peper en zout 150 ml slagroom half stokbrood in ... bekijk recept »

Pagina 3 van 80