Recepten met knolselderij

797 recepten met knolselderij

Knolselderij

Knolselderij De wortelknol heeft een ruw oppervlak en kan met of zonder groenblad gegeten worden als groente, in de soep of als rauwkost. Te koop van september tot april, is goed te bewaren. De knol goed dik schillen, wassen en een uur in citroenwater leggen om de kleur te behouden. De knol verkleurt snel. Naar eigen inzicht in blokjes, plakjes of reepjes snijden. + lees meer

Eendenborstfilet met friszoete appeltjes

4 flesjes Affligem dubbel (bier, 300 ml) 1 knolselderij 2 eendenborstfilets (300 g) 0,2 tl gemalen piment (specerijen) 400 g kleine spruitjes 3 handappels, bijv. elstar 3 el appel ciderazijn (fles 250 ml) 3 el appelstroop 1 tl oregano (bakje ... bekijk recept »

Selderijremoulade met gerookte forel

1 ei (gesplitst) 1 el mosterd (pittig) 1 el wittewijnazijn 150 ml zonnebloemolie 1/4 knolselderij (geschild) 1/2 citroen (geperst) 1/2 bakje platte peterselie ((a 20 g), blaadjes fijngesneden) 1 gerookte forelfi... bekijk recept »

Witlof met ham en kaas uit de oven

4 stronken witlof 600 g aardappelschijfjes (diepvries) 500 g knolselderij 16 plakjes achterham 400 g bechamelsaus 100 g geraspte oude kaas1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof ... bekijk recept »

Zuurkoolstamppot met frankfurters

800 g aardappelen (iets kruimig) 1 knolselderij (geschild) 1 zak gekookte wijnzuurkool ((500 g), uitgelekt) 1 bekertje zure room (125 ml) 50 g boter 1 el karwijzaad 1 pakje Zeeuws spek (144 g) 1 blik Frankfurter... bekijk recept »

Erwtensoep met gerookte kip

½ pak spliterwten (a 500 g) 1200 ml kippenbouillon (van 2 tabletten) ½ knolselderij (geschild) 1 winterpeen (geschrapt) 1 ui (gesnipperd) 1 prei (in ringen) 1 schaal gerookte kipfilet ((ca. 160... bekijk recept »

Erwtensoep

400 gr spliterwten1 prei2 runderbouillon blokjes150 gr knolselderij (ongeveer ¼ van een hele knolselderij)1 winterpeen1 aardappel, kruimig1 rookworst1 laurierblaadjePaar takjes selderij1 uiBreng 1,5 liter water met de bouillonblokjes, spliterwten en ... bekijk recept »

Knolselderijsalade

2 knolselderij (geschild) 6 el olijfolie extra vierge 6 el appelciderazijn 1 el mayonaise 1 tl suiker 10 g platte peterselie 3 bosuien1. Maak met een kaasschaaf of dunschiller lange linten van de knolselderij. Breng water aan de kook... bekijk recept »

Pastasalade met geroosterde groenten en geitenkaas

1 kleine knolselderij (ca. 400 g) 400 g winterpeen 6 eetlepels olijfolie 250 g farfalle (pasta) 15 zwarte olijven 75 g rucolasla ½ citroen (het sap ervan) 100 g zachte geitenkaas1. Oven voorverwarmen op 225 ºC. Knols... bekijk recept »

Yvette van Boven's geglaceerde wortelgroenten

1 kg wortelgroenten (worteltjes, pastinaak, (kleine) bietjes, knolselderij) 500 ml kippen- of groentebouillon 100 g boter 150 g basterdsuiker donkerbruin 500 ml balsamicoazijn 2 tenen knoflook1. Schil de wortelgroenten en snijd ze alle... bekijk recept »

Selderijsalade met citroen-yoghurtdressing

500 g knolselderij 6 stengels bleekselderij 1 citroen (schoongeboend) 4 el Griekse yoghurt 2 el mayonaise 40 g selderij 50 g gedroogde cranberry's1. Schil de knolselderij en rasp in de keukenmachine tot lucifers. Doe in een kom. Snij... bekijk recept »

Pagina 5 van 80