Recepten met komkommer

1000 recepten met komkommer

Komkommer

Komkommer De komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land. Maar je kunt er meer mee: ook stoven en bakken. Voor gebruik was je de komkommer en je snijdt een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken en dat op allerlei manieren: je kunt ‘m raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen. Wees creatief met komkommer, leuk! + lees meer

Sinterklaasrecept Sinterklaasballen

Voor de gehaktballetjes: 500 gram niet te vet lamsgehakt. 4 oude verkruimelde witte boterhammen. 1 ei. 1 teen geperste knoflook. geraspte schil van een citroen. flinke bos zeer fijn gesneden peterselie. zoutveel zwarte pepereen theelepel oregano en t... bekijk recept »

Bonte Broodspiezen

Dit heb je nodig: 2 volkorenboterhammen 1 niet-afgestreken el verse roomkaas met kruiden 1 dikke plak Goudse of Emmentaler(ca. 50 g) 3 radijsjes 3 dikke stukken komkommer . Leg een boterham op de snijplank en besmeer die met de roonkaas. Leg daaro... bekijk recept »

Tzatziki

Dit hebt je nodig: 125 g kwark(20% vet) 3 el yogurt 2 el dille 1 teentje knoflook 3 msp. zout Wat peper uit de molen 1/2 komkommer . Tzatziki is een gerecht van kwark en yoghurt met kruiden. Eerst doe je de kwark en de yoghurt in de schaal en da... bekijk recept »

Tzatziki

1 grote komkommer 4 teentjes knoflook 1/2 liter Griekse of Bulgaarse yoghurt 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepel azijn witte peper en zout De komkommer wassen en raspen. Vijf minuten laten staan in het een vergiet, het vocht er een beetje uitdrukken met... bekijk recept »

Garnalentaartjes

1 komkommer400 gr Noorse garnalen________Saus:1 dl ketchup0.3 cl tabasco2 gr paprikapoeder0.5 dl vieux1 dl slagroom1.5 dl mayomaise2 gr peper -------- 1 kleine krop frissee0.3 dl kruidenolie... Snijd de komkommer overlangs in dunne plakken. Verdeel d... bekijk recept »

Timbaaltje Van Gerookte Zalm

2 ons gerookte zalm. 2 eetl. pijnboompittengeroosterd. van 1 limoen rasp en sap. 300 gr. garnalen. zout en peper. 1 komkommer. 1 zakje rucola sla. 2 avocado's. olijfolie. sprietjes bieslookvoor garnering. Leg in de kopjes een of twee plakken zalm, zo... bekijk recept »

Nieuwjaarrecept Garnalen-Kipsalade

250 gram gaar kippevlees 2 stengels bleekselderie 1/4 komkommer 1 avocado 2 tomaten 1/2 krop sla 250 gram gepelde garnalen. 1 dl mayonaise 3 eetlepels zure room 1 theelepel mosterd 1 uitgeperst teentje knoflook zout peper uit de molen Snijd het kippe... bekijk recept »

La Dolce Vita

Krop ijsberg- of friseesla 100 gram verse spinazie 3 tomaten komkommer 1 rode ui 1 groene paprika 4 eetlepels olijfolie 1 eetlepel citroensap 1 theelepel gembersiroop peper zout 200 gram fetakaaspot a 340 gramof choriatiki 12 zwarte olijven 1 theelep... bekijk recept »

Tagliatelle Met Zalm

300 groene tagliatelle 3 bosuitjes 1 komkommer of courgette 2 el olijfolie 500 g zalmsnippers (bij AH of de vishandel) creme fraiche a 250 ml anderhalf tl bouillonpoeder zout en peper Tagliatelle beetgaar koken volgens de gebruiksaanwijzing op... bekijk recept »

Groentespaghetti Met Kruidenkaassausje

150 gram koolraap 125 gram wortel 100 gram komkommer zoutpeper 100 gram kruidenroomkaas (boursin light) 2 els creme fraiche of kwark Snij de koolraap in dikke plakken, weeg 150 gram af en schil de plak(ken). Schil de wortel dun. Was de komkommer... bekijk recept »

Pagina 99 van 100