Recepten met linzen

709 recepten met linzen

Linzen

Linzen Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer

Linzen-kokossoep met kalkoen

3 uien (gesnipperd) 3 el olie 1 schaaltje kalkoenfiletreepjes (ca. 250 g) 1 blik linzen (400 g) 2 appels 1 cm verse gemberwortel (fijngehakt) 400 ml kokosmelk 750 ml kippenbouillon (van tablet)1. In soeppan ui e... bekijk recept »

Zoetzure rodekool met linzen en geitenkaas

2 el Frutesse Maestrichter stroop 2 el olijfolie 80 g rodekool 3 el rodewijnazijn 4 sneden Goudeerlijk volkorenbrood 400 g fijne linzen (blik) 3 takjes tijm (bakje 20 g) 100 g verse Hollandse geitenkaas naturel 1 snufje zout 1 snufje peper1.... bekijk recept »

Cranberrytaart

200 g bloem ( extra om te bestuiven) 75 g bruine basterdsuiker 75 g koude boter (in blokjes) 3 eieren 1 pak gedroogde linzen (of -bonen (steunvulling, 500 g)) 150 g witte basterdsuiker 1 bakje amandelschaafsel (55 g) ... bekijk recept »

Italiaanse linzen met salami en salade

1 el olijfolie 1 goudsalami ((worst 250 g), in blokjes) 1 ui (fijngesnipperd) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 2 blikken linzen ((a 400 g), uitgelekt) 1 voordeelzak eikenbladsla (melange (200 g)) 3 el sladressing blu... bekijk recept »

Karbonades met zeezout en blonde linzen

2 teentjes knoflook 8 jeneverbessen 3 theelepels gedroogde tijm 2 theelepels grof zeezout (versgemalen) zwarte peper 4 eetlepels olijfolie 4 ribkarbonades (a ca. 150 g) 1 ui 1 kleine winterwortel 1 rode paprika 3 bosuitjes ... bekijk recept »

Salade van spaghettipompoen en linzen

1 spaghettipompoen van ong. 1,8 kg 480 g gekookte linzen (uit blik, uitgelekt gewicht) 3 eetlepels olijfolie met look 4 eetlepels olijfolie 5 eetlepels citroensap 2 eetlepels verse oregano 1 eetlepel verse tijm peper en zout1. Doe de spaghettipompo... bekijk recept »

Salade van groene linzen met verse munt en avocado

200 g groene linzen uit Puy 2 eetlepels het sap van één limoen 1 klein zakje rucola (50 g) 0,5 koffielepel komijnpoeder 3 lente-uitjes 0,5 bosje platte peterselie 1 rijpe avocado sap van ½ citroen 0,5 koffielepel sterk paprikapoeder 3 takje... bekijk recept »

Linzensalade met blauwe kaas en vinaigrette

1 ciabatta afbakbrood 800 g linzen (blik à 400 g) 250 g cherrytomaten 250 g kastanjechampignons 2 el olijfolie 100 g eikenbladslamelange 150 g gorgonzola 8 el vinaigrette (basilico)1. Bak de ciabatta af volgens de aanwijzingen... bekijk recept »

Indiase linzencurry

300 g basmatirijst 3 uien 1 zak paprika's rood, groen en geel (3 stuks) 3 eetlepels zonnebloemolie 2 blikken gekookte linzen (a 400 g) 1 pot Indiase currysaus (400 ml)1. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Uien pellen en ... bekijk recept »

Stoofpotje met linzen

1 grote zoete aardappel 4 middelgrote tomaten 1 ui 2 teentjes knoflook 2 limoenen (het sap) enkele takjes rozemarijn 1 takje tijm 0,5 koffielepel komijn 0,5 koffielepel kurkuma 200 g linzen (uit blik) 200 g kikkererwten (bokaal) 1 eetlepel tomatenpur... bekijk recept »

Pagina 16 van 71