Recepten met linzen

709 recepten met linzen

Linzen

Linzen Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer

Linzensoep met curry

350 g koraallinzen 70 g zonnebloempitten 3 koffielepels currypasta Korma 1 koffielepel currypasta Korma (voor de afwerking) 1 koffielepel vegetarische bouillonpasta Delhaize taste of Inspirations 60 cl water 1 koffielepel kurkumapoeder 2 koffielepels... bekijk recept »

Spaanse vispan met linzen

100 g chorizoworst 1 ui 1 rode paprika 800 g gepelde tomaten (blik à 400 g) 800 g linzen (blik à 400 g) 375 g kabeljauwfilet (diepvries) 20 g platte peterselie (bakje)1. Snijd chorizo in stukjes. Verhit de olie in een ... bekijk recept »

Hak's gebakken kabeljauw met gestoofde prei & linzen (advertorial)

50 g boter 150 g gesneden uien 2 tl gedroogde dragon 1 teen knoflook 300 g gesneden prei 50 ml water 1 citroen 260 g kabeljauwfilet 300 g spinazie 410 g linzen1. Verhit 25 g boter in een hapjespan en fruit de gesneden uien en de ged... bekijk recept »

Witte chocolade dessert met frambozen

200 gr bloem (en voor te bestuiven) 90 gr boter 90 gr suiker 1 ei Snufje zout Boter om in te vettenVerwarm de oven op 180 graden. Meng de suiker, het ei en een snufje zout en klop met een garde goed door. Doe beetje bij beetje de bloem er bij en me... bekijk recept »

Thaise linzen-kipcurry

300 g pandanrijst 1 courgette 1 gele paprika 3 eetlepels zonnebloemolie 1 schaal kipfiletreepjes (ca. 300 g) 2 eetlepels Thaise groene currypasta (pot 225 g) 2 blikken linzen (a 400 g) 1 pakje romige kokosmelk (200 m... bekijk recept »

Crème brûlée taartje

160 gr bloem100 gr boter + om in te vetten½ ei 110 gr suiker 4 eidooiersPaar druppels vanille extract 100 ml creme fraiche2 eetl rietsuiker (of gewone suiker)Mix de bloem, 75 gr suiker, boter en het halve ei tot een egale deeg bal. Dek de bal deeg af... bekijk recept »

Provençaalse tomatensoep met linzen

4 sjalotjes 1 dunne prei 4 vleestomaten ⅓ zakje tijm (à 15 g) 2 eetlepels olijfolie 1 fles bouillon tomaat (350 ml AH) 1 theelepel suiker 100 g gedroogde linzen (Silvo) zout versgemalen peper1. Sjalotjes pellen ... bekijk recept »

Linzencurry met tofu, koriander en cashewnoten

375 g tofu 4 el olie 1 ui 2 tenen knoflook ½ rode peper 1 cm verse gemberwortel 1 el milde Indiase currypasta 400 g linzen 2 stukjes naanbroden 15 g verse koriander 75 g cashewnoten 50 ml lichte sojasaus1. Snijd de tofu in ... bekijk recept »

Stoofpotje van linzen met chipolata’s en Espelettepeper

250 g aardappelen (nettogewicht, geschild) 400 g chipolata’s 1 dikke tomaat 1 dikke wortel 1 koffielepel Espelette-piment gehakte bladpeterselie 200 g gerookte spekblokjes 1 kleine groene paprika 200 g kleine, Spaanse linzen (« Luengo ») of « Bio » b... bekijk recept »

Pittige linzensoep met vegetarische worst

3 eetlepels (zonnebloem)olie 1 zak Thaise roerbakmix (400 g) 2 blikjes linzen (a 400 g) 2 groentebouillontabletten ½ theelepel cayennepeper 1 schaaltje vegetarische rookworst (200 g, Tivall) 1 zakje gemalen jonge kaas&... bekijk recept »

Pagina 17 van 71