Recepten met linzen

709 recepten met linzen

Linzen

Linzen Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer

Linze-Courgettebeignets

175 gr linzenafgespoeld 1 kleine uifijngehakt 2 tenen knoflookfijngehakt 3 eetl witte wijnazijn 6 eetl olijfolie 1 middelgrote tomaatontpit en gehakt zout zwarte peper 2 kleine courgettesgeraspt 1,5 theel gemalen komijn 2 theel gemalen koriander 2 -... bekijk recept »

Oud En Nieuw: Aardappelsoep Met Peterseliepesto

200 gr linzen1250 gr aardappels2 uien2 el olie1 1/2 l instant groentenbouillon1/2 l melkzoutpeper. Voor de pesto: 2 bosjes peterselie2 teentjes knoflook6 el olijfolie4 el geraspte Emmenthaler kaas De linzen in ruim water - afgedekt in 30 min. zachtko... bekijk recept »

Ramadanrecept Harira

1/2 kg kalfsvlees met bot in grote stukken150gr kikkererwten (geweekt)2 grote uien(gehakt in stukjes)100 gr linzenn halve knolselderij in blokjes gesnedeneen stukje (geschild) gemberwortel van ca 2 cmvan elk n half bosje peterseliekoriander en selder... bekijk recept »

Harira

250 gr lamsvlees (van de bout) in stukjes,2 el olijfolie2 uienfijngesneden 200 gr knolselderijin stukjes4 el fijngesneden peterselie6 el fijngesneden koriander750 gr tomatenontveldzaadjes verwijderd en in stukjes1/4 tl gemalen kaneel1/4 tl gemberpoed... bekijk recept »

Harira

Voorbereiding: 25 minutenplus weektijd kikkererwten totale bereiding ca. 2,5 uur 250 gr kikkererwteneen nacht in koud water geweekt 2 kipfiletsgehalveerd 1,2 liter kippenbouillon (tablet) 2 blikken tomatenblokjes a 400 gr 1/4 theelepel verkruimelde s... bekijk recept »

Ramadanrecept Harirasoep

5 el olijfolie. 2 rode uien,fijngehakt. 2 tenen knoflook,uitgeperst. handvol snijpeterselie,fijngehakt. 1 tl gemalen gember. 1 tl grofgemalen zwarte peper. 1/2 tl gemalen saffraan of kurkuma. 1/2 tl cayennepeper. 1 tl paprikapoeder. 1 tl gemalen kori... bekijk recept »

Harira

250 gr lamsbout (in blokjes)1 el boter2 fijngesneden uien2 el fijngesneden selderij2 el fijngesneden peterselie1/2 tl zwarte pepergemberpoeder1 tl gemalen geelwortel (kurkuma)1 el tomatenpuree100-150 gr oranje linzen1 1/2 L water1 kg ontvelde tomaten... bekijk recept »

Linzensoep

1 pak gezeefde tomaten (500 ml) 1 runderbouillonblokje 1 chorizoworst (250 g) 1 kleine courgette 2 blikken gekookte linzen (a 400 g) 1/2 zakje verse peterselie (a 30 g) 1 stokbrood 1 pakje kruidenboter (100 g) Hulpmiddelen Pan Hulpmiddelen - ... bekijk recept »

Oosterse Linzensoep

Uien,2 tn knoflook2 spaanse pepersbotergaram masala of kerrie poedergroenteboullion 1 1/2 l. 200 gr. rode linzenkokosmelk,zoutpeperpeterselie en sesmazaadjes Bereidingswijze Bak 2 in ringen gesneden uien2 tn knoflook2 in ringen gesneden spaanse peper... bekijk recept »

Linzensoep Met Kip

350 gr. gedroogde linzen (groen of rood)2 kipfilets1 rode peper3-4 (kippe)bouillonblokjes2 sjalotjes2-3 laurierbladeren2-3 kruidnagelen5 of meer tenen knoflook. Overige kruiden: chilipoederpaprikapoeder en piment. 150 gr. gedroogde ham (parmaham of s... bekijk recept »

Pagina 50 van 71