Recepten met linzen

709 recepten met linzen

Linzen

Linzen Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer

Turkse Linzensoep Met Prei

250 g linzen 75 g witte rijst 2 aardappelen 2 uien 2 preien 2 teentjes knoflook 2 kippenbouillontabletten 2 eetl. zonnebloemolie 30 g roomboter zwarte peperzout Was de linzen en de rijst in een zeef onder koud stromend water. Schil de aardappelen en ... bekijk recept »

Pittige Oosterse Linzensoep Met Chorizo

500 gram kruimige aardappelen - 1 grote ui - 3 teentjes knoflook - 2 stengels citroengras = sereh (verkrijgbaar bij AH of de toko) - 2 laurierblaadjes - 1 rode Spaanse peper - 2 eetlepels olie - 1 volle eetlepel kerrie djawa (of andere kerriepoeder) ... bekijk recept »

Citroenrijst

100 g basmati of andere langkorrelige rijst 5 ml (= 1 tl) zout 45 ml (= 3 el) plantaardige oliegeklaarde boter of ghee 75 g cashewnotengehakt 10 g rode linzen (masoor dal) 5 ml (= 1 tl) mosterdzaad 2 - 3 hele rode chilipepers 2,5 ml (1/2 tl) kurkumap... bekijk recept »

Turkse Linzensoep Met Prei

250 g linzen 75 g witte rijst 2 aardappelen 2 uien 2 prei 2 teentjes knoflook 2 kippenbouillontabletten 2 eetl. zonnebloemolie 30 g roomboter zwarte peper zout Was de linzen en de rijst in een zeef onder koud stromend water. Schil de aarda... bekijk recept »

Gevulde Pitabroodjes

1 ui 4 eetl. linzen , 2 tomaten , 1 eetl. fijngehakte peterselie , 1 eetl. fijngehakte selderij , 1 eetl. fijngehakte munt , 2 teentjes knoflook , 1/2 l kippenbouillon (zelfgetroken ,uit pot of van tablet , 2oo g kipfilet , 250 g dikke yoghurt , cay... bekijk recept »

Cannelloni gevuld met linzenpuree

6 vellen volkoren cannelloni 250 gm oranje linzen 5 eetlepels olijfolie 5 teentjes teentjes knoflook uit de pers 1 ui 1 theelepel oregano 1 theelepel komijn 1 groene peper, ontpit en fijngehakt 1 zeezout 1 zwarte peper 50 gm broodkruimels 150 gm cott... bekijk recept »

Cannelloni gevuld met linzenpuree

6 vellen volkoren cannelloni 250 gm oranje linzen 5 eetlepels olijfolie 5 teentjes knoflook uit de pers 1 ui 1 theelepel oregano 1 theelepel komijn 1 groene peper, ontpit en fijngehakt 1 zeezout 1 zwarte peper 50 gm broodkruimels 150 gm cottage chees... bekijk recept »

Exotische rijstschotel

150 gr groene linzen (gedroogd) 1 ui 1 teentje knoflook 2 wortelen 2 el zonnebloemolie 500 gr lamsvlees in reepjes (shoarma) Boter 1/2 kaneelstokje 300 gr basmati rijst 3 curryblaadjes 1 kruidnagel 3 kardemomzaadjes 1 mp chilipoeder of cayennepoeder ... bekijk recept »

Bengaalse kip met daal

1 hele kip 3 theelepels gemberpoeder 2 teentjes knoflook 2 theelepels komijnzaad 3 rode chilipepers 3 paprikapepers 1 ui 2 laurierbladeren (gedroogd) 1 kaneelstokje zout 1 lepel azijn veel olie Groente: 1 courgette 4 aardappels azijn, komijnzaad Daal... bekijk recept »

Linzensoep

500 g linzen200 g reepjes gerookt mager spek1 grote ui2 teentjes knoflook1 paprika (bij voorkeur roodvoor de kleurgroen of geel kan ook)4 tomaten1 aardappelbouillonblokjesprovencaalse kruidenzout pepergeraspte kaas. Schil de aardappel en snijd in kle... bekijk recept »

Pagina 51 van 71