709 recepten met linzen
100 g groene linzen200 g kikkererwten (blik of bokaal) 100 g spinazie enkele blaadjes voor de afwerking1 teentje knoflook, gepeld120 g bloem1 ei1 theelepel kurkuma2 El olijfolie4 vierkante ciabatta’s, in tweeën gesneden mosterd en ketchup (naar keu... bekijk recept »
100 gram magere spekblokjes5 eetlepel olijfolie1 ui, gesnipperd2 teentjes knoflook, gehakt350 gram gedroogde linzen1 rode en 1 groene paprika, zonder zaadjes, in reepjes2 stengels bleekselderij, in smalle boogjes1 eetlepel citroensap of rodewijnazijn... bekijk recept »
150 g rode linzen 7-8 dl water 500 g diverse groenten, zoals worteltjes en courgette 2 el olijfolie 1 el gemalen koriander 2 tl komijnpoeder ½ tl zwarte peper ½ tl kurkuma ½ tl (zwart) mosterdzaad 1 ui, gesnipperd 2 el ... bekijk recept »
1 bakje kerstomaten in kwartjes gesneden 0.5 rode ui gehakt 200 g linzen bereid, gespoeld en uitgele 3 eetlepels platte peterselie gehakt 2 eetlepels rode-wijnazijn peper 3 eetlepels Solo vloeibaar 1 eetlepel mosterd 150 g verse geitenkaas 1 e... bekijk recept »
200 g droge gele linzen 1 grote ui 1 wortel 1 preiwit 1 teentje look 1,5 dl droge witte wijn 1 l kippenbouillon olijfolie 1 takje tijm 1 dl room azijn 4 eieren peper zout1. Week de linzen enkele uren. Hak de ui, de wortel, het preiwit en de l... bekijk recept »
300 gram koraallinzen 70 gram zonnebloempitten 3 1 koffielepls currypasta 1 voor de afwerking 1 koffielepel vegetarische bouillonpasta 1 koffielepel kurkumapoeder 2 koffielepels mengeling van 4 olien bio 1 1 citroen 100 gram yogurt van schapenmelk... bekijk recept »
75 gr linzen 125 gr gezouten varkensvlees 1 Liter vleesbouillon 250 gr pompoen 1 grote uifijngehakt 1 tl verse tijmblaadjes fijngehakte peterselie peperzout zet de linzen samen met het varkensvlees de volgende dag op met de bouillon en laat alles 15 ... bekijk recept »
1 l groentebouillon250 g rode linzen2 wortelen2 tomaten4 lente-uien1 takje selder1 teentje knoflook1 kl verse gember (geraspt)2 el kerriepoeder2 el sesamolielimoensappeterselieolijfoliecayennepeperzoutpitabroden (voor erbij)1. Spoel de linzen en laat... bekijk recept »
4 tomaten200 g rijst (gekookte)100 g rode linzen2 takjes basilicum200 g zure roomroze peperbessenpeperzout1. Verwarm de oven voor op 200° C. 2. Kook de linzen 20 à 25 minuten in water met een beetje zout. Giet af, laat uitlekken en meng me... bekijk recept »
400 g chorizo500 g aardappelen100 g groene linzen (klein)500 g wortelen1 el sesamzaden (geroosterd)olijfolieboter1 teentje knoflook1 blaadje laurier1 takje tijmpeperzout1. Schil de aardappelen en wortelen. Kook ze samen gaar in gezouten wat... bekijk recept »