Recepten met linzen

709 recepten met linzen

Linzen

Linzen Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer

Linzensoep met kerrie en zoete aardappel

2 eetlepels olie3 uien gesnipperd1 eetlepel kerriepoeder2 teenjes knoflook2 (zoete) aardappels geschild, in kleine blokjes1 liter hete groentebouillon (van tablet of poeder)3 stengels bleekselderij geschild, in boogjes, groen blad apart2 blikjes brui... bekijk recept »

Harira

2 eetlepel olijfolie1 ui gesnipperd1 theelepel komijn1 theelepel knaeel1 theelepel gember1 snufje cayennepeper2 stelen bleekselderij, geschild en in dunne schijfjes2 eetlepel tomatenpuree1 blikje tomatenblokjes1 liter runderbouillon met vlees (pot)20... bekijk recept »

Linzensoep met kerrie en zoete aardappel

2 eetlepel olie3 uien gesnipperd1 eetlepel kerriepoeder2 teentje knoflook2 zoete aardappels geschild1 liter hete groentebouillon3 stengeltje bleekselderij geschild, in boogjes, groen blad apart2 blikje bruine linzen (a 200 gram) uitgelekt1. Verwarm d... bekijk recept »

Linzensalade met spekjes en gorgonzola

250 gram magere gerookte spekreepjes1 bakje cherry-/kerstomaatjes, gehalveerd2 blikken linzen (400 gram per stuk), uitgelekt1 (rode) ui, gesnipperd1 teentje knoflook, fijngehakt250 gram gorgonzola, verkruimeld2 eetlepels lente-/bosui of gehak... bekijk recept »

Indiase linzensoep

2 eetlepels zonnebloemolie1 centimeter verse gember, geschild en fijngehakt1 ui, in halve ringen2 teentjes knoflook, geperst2 theelepels komijnpoeder (djinten)2 theelepels korianderpoeder (ketoembar)2 theelepels kerriepoeder1 blik gepelde tomaten (40... bekijk recept »

dahl met groenten en kokosmelk met kerrie

3 preiwit 5 wortellen 1 courgette 1/2 plantje koriander 1 teentje knoflook 250 gr basmatirijst 240 gr droge groene linzen 330 ml kokosmelk 4 el arachide olie of zonnebloemolie 2,5 kl kerriepoeder peper en zout 1. snij de wortelen en de prei in ... bekijk recept »

marokkaanse soep

300 gram lamsgehakt 150 gram linzen 100 gram ui 100 gram rijst 300 gram tomaten 50 gram gember 2 takjes peterselie 50 gram selderij 10 gram kaneel 10 gram zwarte peper 10 gram komijn 50 gram meel peper en zout 1,5 liter water 2 eieren kor... bekijk recept »

linzensoep

1 kip ong 1.5 kg en 200 gr linzen 500 gr aardappelen en 150 gr wortelen en 150 gr uien1. de kip in stukken snijden en in 35 min ongeveeer koken2. de ui fijn snijden en de wortelen raspen en in wat olie aanstoven3. de aardappelen in blokjes snijden en... bekijk recept »

Pompoensoep met kardemom

1 pompoen (middelgroot) 1 ui 20 gram rode linzen 1 liter groentenbouillon 1 eetlepel boter of olie 10 peulen kardemom1. Snij de pompoen in blokjes. Snipper de ui. Haal de zaadjes uit de kardemompeulen en plet ze. 2. Stoof de ui in boter of olie. Vo... bekijk recept »

Linzensoep met broodcrouton (vegetarisch)

125 gram linzen Vegetarische bouillonblokjes 1 prei 1 grote ui 1 grote of 2 kleine augurken zout boter versgemalen peper 4 witte boterhammen stukje boter of plantenmargarineSpoel de linzen in een zeef onder de koude kraan goed schoon. Laat ze uitlekk... bekijk recept »

Pagina 54 van 71