Recepten met linzen

709 recepten met linzen

Linzen

Linzen Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer

Linzensoep met broodcroutons

Nodig: 125 gram linzen Vegetarische bouillonblokjes 1 prei 1 grote ui 1 grote of 2 kleine augurken zout boter versgemalen peper 4 witte boterhammen stukje boter of plantenmargarineSpoel de linzen in een zeef onder de koude kraan goed schoon. Laat ze ... bekijk recept »

Merchimek corbasi (rode linzensoep )

voor 6 personen: 2 eetlepels boter, 3 kleine gesnipperde uien, 3 teentjes knoflook uit de knijper, 2 koppen rode linzen, één nacht geweekt en afgegoten, 1 theelepel paprikapoeder, 2 laurierblaadjes, een snufje basilicum, 1 theelepel zout, versgemalen... bekijk recept »

Gestoofde winteraardappelen

4 eetlepels olie 3 tenen knoflook (uit de pers) 2cm vers gehakte gemberwortel 1 th lepel komijnzaad (geplet) 1 eetlepel koreanderzaad (geplet) 1 th lepel mosterdzaad [*700 g aardappelen (in stukjes) 175 g rode linzen 250 g zilveruitjes 2 stengels ge... bekijk recept »

Franse Ovenschotel Van Wil

? blikje linzen = inhoud 400g ( Merk Royal mail o.a. verkrijgbaar bij A.H.) 1 blikje cornedbeef Of rundergehakt (zie opmerking van mij) 2 a 3 uien 1 zakje geraspte kaas 3 a 4 teentjes knoflook 1 zak diepvries aardappeltjes ? blokjes of schijfjes- (Al... bekijk recept »

Provencaalse Salade

4 aubergines - 2 paprika's (rood) - 2 paprika's (geel) - 250 g linzen - 2 blaadjes laurier - 2 takjes bonenkruid - 12 cl olijfolie - 4 cl wijnazijn (rood) - 2 tenen knoflook - 2 tl Provencaalse kruiden - peper en zout Maak intussen de vinai... bekijk recept »

Linzensoep

45 ml olijfolie - 2 500 ml kippenbouillon - 2 uienfijn - 2 laurierbladeren in stukjes - 6 wortelen geraspt - 450 g tomaten uit blikin stukjes - 500 g bruine linzenpan klaar - 3 tenen knoflookfijn - 2+1/2 e bruine basterdsuiker - 3 e rode wijnazijn - ... bekijk recept »

Harira

Boter en olie lamsvlees gember,kaneel,cayennepeper,komijn 1 rode ui rode peper koriander (vers),peterselie (vers) linzen ,kikkererwten 1 tomaat zakje saffraandraadjes citroensap beetje bloem vermecelli Olie en boter in een pan, daar het vlees in aanb... bekijk recept »

Tomaten-linzensoep Met Peterselieroom

25 gr boter of margarine5 sjalotjesfijngesneden100 gr winterwortelfijngesneden2 el grofgesneden peterselie2 blikken tomaatblokjes(a 400 ml)200 gr rode linzen7 1/2 dl groentenbouillon(tablet)1 klein blikje tomatenpuree3 el tomatenketchupzoutpeper1 1/2... bekijk recept »

Boekweitomelet Met Kaas

1 kop gare boekweitkorrels restje gare bonen of linzen (indien voorhanden) 3 eieren (schuimig geklopt) teentje knoflook of uigesnipperd wat peterselie en fijngehakte bieslook scheutje tamari of ketjap en wat geraspte kaas 1 tomaat In een koekenpan me... bekijk recept »

Linzencurry Met Geitenkaas En Geroosterde Paprika.

2 rode paprika's2 gedroogde tomaten in olie4 el olijfolie1 el milde currypasta200 gr linzenzout2 bosuitjes1/2 zakje verse basilicum200 gram verse geitenkaas(bettinne blanc) versgemalen zwarte peper1 bakje rucola. In pan 1 el olie verhitten. currypast... bekijk recept »

Pagina 55 van 71