Recepten met linzen

709 recepten met linzen

Linzen

Linzen Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer

Couscous-linzensoep Met Kruiden

2 el olie 4 teentjes knoflookuit de knijper 2 laurierblaadjes 1 groe uiin stukken 1 el djinten 1 el ketoembar 1 tl kruidnagelpoeder 1 tl kaneel 1 tl kurkuma 1 l groentebouillon 200 g rode linzen 200 g couscous 100 g peterseliefijngesneden 2 el korian... bekijk recept »

Heerlijke Linzenschotel

3 blikjes Linzen 1 blikje kikkererwten 2 uien in ringen 600 gram kalkoenfilet 1 grote rode paprika 1 blikje mais 2 blikjes pruimenabrikozen of perzikken olie zout peper Maggi smaakverfijner Bak de blokjes kakoen in de olie bruin. Fruit aan het einde ... bekijk recept »

Cannelloni Gevuld Met Linzenpuree

6 vellen volkoren cannelloni 250 g oranje linzen 5 eetlepels olijfolie 5 teentjes knoflook uit de pers 1 ui 1 theelepel oregano 1 theelepel komijn 1 groene peperontpit en fijngehakt zeezout zwarte peper 50 g broodkruimels 150 g cottage cheese 1,5 dl ... bekijk recept »

Ratatouilleschotel

1 eetlepels olijfolie1 teentje knoflook200 gram prei230 gram aubergine400 gram groene paprika400 gram rode paprika240 gram courgette200 gram champignons60 ml droge witte wijn400 gram tomaten uit blik125 ml tomatenpuree200 gram sperziebonen2 theelepel... bekijk recept »

Bisara

Helft tuinbonen of kikkererwten (evt. uit pot) Helft rode linzen 1 ui 4 knoflooktenen 1/2 bosje verse korriander komijn naar smaak scherpe paprikapoeder zout olijfolie evt. 1 blokje bouillonpoeder Snij de ui lekker grof. Fruit de ui, de knoflook en d... bekijk recept »

Turkse Linzensoep (Mercimek Çorbası )

1 grote kop rode linzen 1 ui 1 wortel evt.1 rode paprika 2 eetlepels olijfolie 1,5 liter water 1 flinke aardappel (of wat bloem roeren door de gefruite ui) 1 à 2 soepblokjes 2 eetlepels tomatenpuree Zout (niet te weinig) Zwarte peper (niet te ... bekijk recept »

Harira

500 gram mager lams- of rundvlees in stukjes 3 worteltjes 2 dunne preien 100 gram kikkererwten (nacht laten weken) 100 gram (groene) linzen 3 tomaten 1 ui 4 el olie 1 el tomatenpuree 0,5 tl paprikapoeder (mild) 1 tl zwarte peper 1/3 van ee... bekijk recept »

Linzensoep Met Schapenvlees

Water 500 gram schapenbout 500 gram rode linzen 1 paprika 5 tomaten 200 gram bleekselderij winterpeen (ongeveer 200 gram) bosje peterselie 6 teentjes knoflook 2 kleine uien olijfolie nootmuskaat peper zout laurierbladeren 2 blokjes bouillonkruiden ke... bekijk recept »

Griekse Linzensoep

2 koppen ongekookte linzen 8 koppen water of groentbouillon 1 fijngesneden ui 1 middelgrote fijngesneden wortel. 1 fijngesneden selderijsteel 1 fijngesneden aardappel 2 eetlepels olie 2 laurierblaadjes 2 theelepes zout beetje peper 2 theelepels azijn... bekijk recept »

Griekse Linzensoep

2 koppen ongekookte linzen 8 koppen water of groentbouillon 1 fijngesneden ui 1 middelgrote fijngesneden wortel. 1 fijngesneden selderijsteel 1 fijngesneden aardappel 2 eetlepels olie 2 laurierblaadjes 2 theelepes zout beetje peper 2 theelepels azijn... bekijk recept »

Pagina 57 van 71