Recepten met linzen

709 recepten met linzen

Linzen

Linzen Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer

Rode Linzensoep

300 g rode linzen 2 uien 1 winterwortel 4 eetl. olijfolie 1,25 l groente- of kruidenbouillon (van tablet) 2,5 dl melk zout versgemalen peper 2 eetl. citroensap 1 theel. paprikapoeder 50 g boter 2 sneetjes geroosterd bruinbrood Verhit de olijfolie in ... bekijk recept »

Super Afslanksoep

Met dit recept maak je genoeg soep voor 10 portie'sje eet elke dag 2 portie's als je het per 2 portie's invriest hoef je de soep maar 1 keer te maken. Dit recept is voor 5 dagen: 6 teentjes knoflook gesnipperd450 gr. uien gesnipperd2 eetl. olijfolie6... bekijk recept »

Rode Linzensoep

250 gram rode linzen250 uien250 gram wortelen1 liter groente bouillion1 blik gepelde tomaten1 tl. bonenkruid1 tl. thijmverse groene tuinkruiden zoals maggikruid en bieslook. Bak de uien en wortelen. Als de uien glazig zijn, de bouillion erbij doen. D... bekijk recept »

Dhalsoep (indiase Linzensoep)

350 gram Rode linzen 900 milliliter Water 100 milliliter Yoghurtmagere 1 blikje (van 400 gram) Tomaatgepelde 1 stuk Paprikagroene 1 stuk Ui 2 blaadjes Korianderverse . Breng de linzen met 900 milliliter water aan de kook. Laat de soep 10 min... bekijk recept »

Harira

2 el olijfolie 225 g mager lamsvlees in blokjes 1 ui gesnipperd 1/4 knolselderij in heel fijne blokjes 1 prei in fijne ringen 2 wortels in kleine blokjes 115 g kikkererwten 1 nacht geweekt en uitgelekt 1 tlp gemalen gember 1,5 l water 115 g rode linz... bekijk recept »

Linzensoep

2 lamsschenkels met vleesenkele wortels5 stengels bleekselderijpeperzout200 gr rode linzen2 theelepels gemberpoeder1 knoflookworstjesap van een halve citroen1 ui1 teentje knoflook voor het yoghurtmengsel: yoghurt2 teentjes knoflookzoutpeperkoriander ... bekijk recept »

Rode Linzensoep Met Groene Pepers

1 kleine ui 1 teentje knoflook 1 groene peper 50 gram chorizo 2 eetlepels olijfolie 150 gram rode linzen 7 dl vleesbouillon 1 flinke ui 1 eetlepel olijfolie 1 rode Spaanse peper 3 gedroogde tomaten op olie 2 eetlepels gehakte peterselie Schil en snip... bekijk recept »

Tarka Dal

500 gram rode linzen50 gram ghee2 uien5 tenen knoflook1 ? tl kurkuma1/2 tl zout1 1/2 tl zwarte peper1 liter water4 chilipepers,2 el sesamolie4 tenen knoflook1 kleine ui1 tl lavaszaad. Voor de deklaag, de Tarka: verhit de olie in een koekenpan tot het... bekijk recept »

Minestronesoep

1 ui300 gram worteltjes1 bakje grote champignons1 rode paprika75 gram rode linzen1 blikje tomaten in blokjes75 gram penne1 liter groentebouillon van blokjes4 tenen knoflook2 tl oreganoolijfolie om in te bakken6 takjes tijmgeraspte kaas voor over de s... bekijk recept »

Minestra Di Riso

100 gram linzen 100 gram doorregen spek 150 gram rijst 1 bos peterselie 400 gram tomaten (blik) 1 ui 2 tenen knoflook 2 el olijfolie 1 liter vleesbouillon 1 lombok zout De tomaten uit laten lekken, in grove stukken snijden en samen met het sap aan de... bekijk recept »

Pagina 59 van 71