Recepten met linzen

709 recepten met linzen

Linzen

Linzen Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer

Vegetarische Super Linzensoep

250 gram bruine linzen 2 uien 2 teentjes knoflook groente bouillon blokjes 1 blik tomaten 3 aardappelen 1 handje vol tauge 1 eetlepel marjolein sojasaus Kook de linzen met de uienringen en knoflook en bouillonblokjes in 1 uur in zo′n 2 liter wa... bekijk recept »

Linzenkorianderlasagne

75 gr rode linzen 1 ui 4 dl kokend water 1 t knoflook 3 el koriander 75 gr champignons 2 tl ketjap 1 el tomatenpuree zout/peper lasagnebladeren Geraspte kaas Doe linzen en ui in een pan en voeg kokend water toe.Laat 15 min koken.Afgieten.Bak de knofl... bekijk recept »

Smeuige Linzenkoek

Half pak linzenketjapcitroensapyoghurtketchupkruidnagelpoederkomijnpaprikapoederkerriepoederketoembarkerrie djawapeterseliebasilicumgedroogde uitjeschilipoeder/ peperKook de linzen in voldoende water gaar 45 minuten op 850 watt. Giet dit af en voeg d... bekijk recept »

Linzensoep

1 lamspootje 250 gr linzen 1 gesnipperde ui schijfje citroen (met schil) 1/4 witte of groene kool zout en peper Zet de linzen op in het weekwater. Doe het lamspootje, ui, citroen, zout en peper erbij en laat de soep minstens 2 uur op een laag vuur za... bekijk recept »

Linzenpotje, Eenpans

- 3 grote uiengesneden - 3 knoflooktenengeperst - zoutpeper - 1,5 ons uitgebakken gerookt mager spek - 1 grote courgette in plakken - 1 rode parika in stukken - halve bloemkoolin stukken10 minten voorgekookt - bosje peterseliefijngeknipt - beetje ged... bekijk recept »

Linzesoep

400gr rode linzen (turkse winkel),4 vlees/of kruiden bouillonblokjesuiknoflookoliepaprika puree rode linzenvlees/of kruiden bouillon blokjes,ui,knoflook,paprikapuree(turksewinkel),gedroogde munt(nanne) citroen.peterselie 9turkse Pasenrecept Linze... bekijk recept »

Romeinse Lamskotelet

-4 lamskoteletten elk 125 g -zout en gemalen witte peper -wat gedroogde tijm -snufje oregano -20 g boter -200 g tomaten (ontveld en in plakjes) -50 g linzen -water -30 g rijst -2,5 dl water -boter om in te vetten -1/8 l warme vleesbouillon -30 g gera... bekijk recept »

Uien-amandel bahji's

60 gm groene linzen 2 grote uien 1 grote wortel zout 150 gm (kikkererwten)meel 3/4 theelepel bakpoeder 1 1/2 theelepel kurkuma (koenjit0 1 1/2 theelepel gemalen koriander 3 theelepels komijnzaad 1 middelgrote aardappel geschild en; geraspt 30 gm ama... bekijk recept »

Linzensoep

3 eetlepels olijfolie 2 fijngesneden teentjes knoflook 200 gr grofgesneden uien 100 gr in plakjes gesneden champignons 3/4 liter groentebouillon van een tablet 2 eetlepels citroensap 250 gr rode linzen 1/2 literblik gepelde tomaten 3 laurierblaadjes ... bekijk recept »

Turkse rode linzensoep

2 eetlepels boter 3 kleine gesnipperde uien 3 teentjes knoflook uit de knijper 1 kop rode linzen, een nacht geweekt en afgegoten 1 theelepel paprikapoeder 2 laurierblaadjes Snufje basilicum 1 theelepel zout Versgemalen zwarte peper 2 liter kippen- of... bekijk recept »

Pagina 48 van 71