Recepten met linzen

709 recepten met linzen

Linzen

Linzen Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer

Overijsselse Stoofschotel

80 g linzen12 grote frietaardappelen8 varkenswangen1 l varkensfondsjalot5 teentjes knoflookolijfoliekruidenazijn Bak de varkenswangen rondom bruin en blus ze af met wat varkensbouillon. Laat ze daarna ca. 2 uur langzaam gaar stoven, giet ze af en hou... bekijk recept »

Gevulde Venkel

- 4 stronkjes venkel - 100 gram linzen - 100 gram quinoa - handje rozijnen - twee volle eetlepels ananas uit pot (zonder sap) - 1 ui - 1 tomaat - 50 gram gepelde walnoten - beetje spice route kruidenmix - beetje geraspte kaas (met brandnetel ... bekijk recept »

Linzensoep met tomaat

50 gram gerookte spekblokjes 1 blik linzen (450 ml) 1 blik tomatenblokjes 1 bouillonblokje 2 dl water 50 gram geraspte kaas 1 el olie Bak de blokjes spek tot dat ze knapperig zijn. Laat de linzen uitlekken in een zeef. Doe in een pan de linzen... bekijk recept »

Rode linzensoep

250 gram rode linzen 2 theelepels komijnzaad 1 theelepel korianderzaad 1 laurierblaadje ½ halve citroen 1 ui 1 winterwortel 2 eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflook 2 bouillonblokjes zwarte peper (zee) zoutWas de linzen met ruim water in een fijnmaz... bekijk recept »

Vegetarische moussaka

700 gram aubergines 200 gram linzen 2 teentjes knoflook 1 ui 1 blik tomatenstukjes olijfolie om te bakken groentebouillon van 1 bouillonblokje peper zout 1/2 theelepel tijm 8 blaadjes salie 1/2 theelepel oregano 200 gram magere yoghurt 100 gram gemal... bekijk recept »

Gestoofde lamsschenkel

6 stukken lamsschenkel van 200 g elk 30 g reuzel Zout Peper 3 knoflookteentjes 1 stukje verse gember van 2 cm 1 l bouillon 4 el sojasaus 1 bosje soepgroenten 300 g rijst 2 el kurkuma 300 g rode linzen 2 bosjes lente-uitjes Bak het vlees rondom bruin... bekijk recept »

linzensoep

400 g linzen (blik) 1 tablet lambouillon 200 gr uien 4 el olijfolie 3 teentjes knoflook 100 gr gedroogde tomaten 1 tl cayennepeper 1 tl gemalen komijn 3 el gehakte selderij 4 el gefruite uitjes Laat de linzen met vocht, 2dl water en het lambouillonta... bekijk recept »

linzensoep

400 g linzen (blik) tablet lamsbouillon 200 gr uien 4 el olijfolie 3 teentjes knofllok 100 gr gedroogde tomaten 1 tl cyennepeper 1 tl gemalen komijn 3 el gehakte selderij 4 el gefruite uitjesLaat de linzen met vocht, 2dl water en de lamsbouillontable... bekijk recept »

Pompoensoep

1 kleine pompoen 1 prei of 1 ui in ringen 300 gr. winterwortelin stukjes 3 el olijfolie 2 tenen knoflookgeperst 3 cm gemberwortelgeschild en vruchtvlees geraspt 1 el korianderpoeder (ketoembar) 1-2 tl chilipoeder 1,5 l groentebouillon (3 tabletten) b... bekijk recept »

Armeense linzenschotel

Rijst (afhankelijk hoeveel mensen) blik linzen blik hele tomaten 1 ui 2 tenen knoflook 1 a 2 theelepels komijnpoeder zout scheutje azijn (soja)yoghurt komkommer bloem courgette zonnebloemolie olijfolieHet gerecht bestaat uit 4 delen: 1. rijst in toma... bekijk recept »

Pagina 46 van 71