Recepten met linzen

709 recepten met linzen

Linzen

Linzen Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer

Kruidige Rode Linzensoep

3 el olie1 fijngesneden grote ui2 tl geraspte gemberwortel2 uitgeperste teentjes knoflook1 fijngesneden groene peper300 g rode linzen1 1/4 l groentenbouillonca. 1 el citroensapzout1/2 tl garam masala1/2 tl gemalen gemberpoeder1/2 tl cayennepeper1/2 t... bekijk recept »

Mexicaanse Rijstschotel

Baukje bakinvetter 2 theelepels olijfolie 1 uigeschild en gesnipperd 1 blik rode kidneybonen 2 kopjes kippenbouillon 1 kop langkorrelige rijst 1 blik tomatenblokjes 1/2 kopje rode linzen 1 bosje koriander 1 middelgrote rode paprikagewassenontzaad en... bekijk recept »

Lam-Linzenschotel

500 gram lamsvlees4 tomaten,1,5 kop linzenbosje koriander1 ui2 teentjes knoflook1 rode peper1 kaneelstokje of 2 theelepels kaneelstukje gember (plm. 2 cm)8 kruidnagelen of 1 theelepel gemalen kruidnagel1 bouillonblokje0,5 liter water1 theelepel safra... bekijk recept »

Foki (linzensoep)

500 gr gele of bruine linzen 2 1/2 liter water 2 fijngehakte uien 1 geraspte wortel 2 gekneusde teentjes knoflook 1 in stukjes gesneden stengels bleekselderij 1 eetlepel olijfolie 2 laurierblaadjes 5 theelepel zout versgemalen zwarte peper 2 theelepe... bekijk recept »

Harira

2 el olie- 300 g lamsboutin blokjes - 4 sjalotjesin vieren gesneden- 1 winterwortel in plakjes- 4 aardappel in blokjes - 75 g droge linzen - 5 takjes peterselie- 5 takjes koreander- 4 dl tomatenblokjes met sap (blik) -10 saffraandraadjes- 1 cm gember... bekijk recept »

Iraanse Rijstschotel

2 handjes vol rijs+/- 500gr gehakt 2 ajuintjeseen teentje knoflook een kruidnageltjezoutpepereen handvol linzen en rozijntjes naar believen. Stoof de ajuintjes met de look en doe er dan de linzen bij. Laat stoven met een beetje water tot ze gaar zijn... bekijk recept »

Linzensoep

1 blik bruine linzen1 blik tomatenblokjes1 ui2 geperste teentjes knoflookolijfolieverse koriander1 chorizoworst (Stegeman heeft een lekkere!)water Verhit de olijfolie in de pan. Fruit de ui en de knoflook even kort aan. Voeg het blik linzen toe (incl... bekijk recept »

Nieuwjaarrecept Restantensoep

1,2 L runderbouillon van 3 blokjes 100 gr blonde linzen (Silvo) 1 grote ui (grof gesnipperd) 2 teentjes knoflook (geperst) 1 winterwortel of 2 zoete aardappelen (in blokjes) restje rauwe zuurkool (wat fijner gesneden) 1 kleintje of gewone rookworst (... bekijk recept »

Linzensoep Met Tomaat

200 gram linzen 250 gram rijpe tomaten 1 kleine prei 1 ui 1 larierblad paar takjes peterselie zout maggi. Schil en snipper de ui. Breng 3/4 liter water aan de kook met de ui, wat zout, het laurierblad en de linzen. Kook de linzen met de deksel... bekijk recept »

Gele Linzensoep

4 el olijfolie 1 kleine uiin ringen 4 tenen knoflookin plakjes 1,5 tl komijn 250 g gele linzen 1,5 l water of kippenbouillon zout en versgemalen peper 1 biologische citroenin plakken 4 el koriandergrof gehakt Fruit de ui ca 10 min in de olie in een d... bekijk recept »

Pagina 44 van 71