Recepten met linzen

709 recepten met linzen

Linzen

Linzen Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer

Linzensoep

2el. boter1 grote ui400g rode linzenflesje maggi basis voor groentesoep125g fijne soepgroente(zakje) 200g. katenspek en 3 takjes fijngesneden bladselderij. Smelt de boter in een ruime soeppan en fruit de fijngehakte ui tot goudbruin. schenk de inhoud... bekijk recept »

Linzensoep

1 blik linzen (400 gr.)1 blik tomatenblokjes2 koffielepels olijfolie3 teentjes geperste knoflook1 in stukjes gehakte ui1 el. gedroogde (of verse) korianderblad1/2 el. korianderpoeder1/2 el. paprikapoeder1/2 tl. kerrie marsalapeper en zoutwater4 kl. S... bekijk recept »

Dhalsoep

1 fijngehakte ui 1 teentje fijngehakte knoflook 1 el boter 1 flesje Maggi Basis voor kippensoep 1,5 l water 1 blik linzen (afgespoeld en uitgelekt) 1 worteltje in stukjes 1stengel bleekselderij in stukjes 200 g kipfilet in kleine blokjes 2 el creme f... bekijk recept »

Rode Linzensoep

3 eetlepels olie 1 fijngesneden grote ui 2 theelepels geraspte gemberwortel 2 geperste teentjes knoflook 1 fijngesneden groene peper 250-300 gr rode linzen 1 tot 1 1/4 liter groentenbouillon (van tablet) ? 1 eetlepel citroensap zout 1/2 theelepel gar... bekijk recept »

Linzenpuree

100 gram bruine linzen Courgette Halve avocado Bereidingswijze Kook de bruine linzen. De laatste 10 minuten stukjes courgette meekoken. Doe het in de blender samen met een halve avocado en een beetje olie. Voeg zoveel water toe als nodig is. Servee... bekijk recept »

Ash-e Gandom

100 gr tarwe700 gr spinazie50 gr kekererwten50 gr zwarte oog bonen50 gr linzen, 50 gr spliterwten2 grote uien1/2 theelepel geelwortel2 el meel3 el plantaardige olie1/2 tl zout1/4 tl zwarte peper Voorbereiding Week erwtenbonenlinzen en tarwe een nacht... bekijk recept »

Linzenschotel

- 1 kopje linzen - 1/2 rode paprika - 1 groene paprika - 5 wortelen - 1 ui - 1 teentje knoflook - 1 potje geconcentreerde tomatensaus - beetje spice route kruidenmix uit de molen - bouillonblokje - beetje zonnebloemolie om in te bakken - Koo... bekijk recept »

Linzensoep

1 gesnipperde ui1 eetlepel olijfoliehalve theelepel korianderpoederhalve theelepel komijnpoeder2 teentjes fijngehakte knoflook1 liter runder of groenteboullion(water met vlees/groenteboullionblokjes...)250 gram ornaje linzen250 gram spinaziezout naar... bekijk recept »

Lenticchie Con Prosiutto

250 gr. blonde linzen, 1 winterwortel, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 stengel bleekselderij, ? zakje verse peterselie, 3 grote tomaten, 1 rode peper, 2 eetlepels olijfolie, ? dl. witte wijn, 1 laurierblaadje, 250 gr. achterham, zoutpeper. In roerbakpan ... bekijk recept »

Salsicca Con Lenticchie

300 g bruine linzen2 el olijfolie 100 g gerookt spek in repen1 grote ui fijngesneden2 stengels bleekselderij in blokjes1 blikje tomaatstukjes a 400 g 7 1/2 dl vleesbouillon (evt van tablet) 4 (italiaanse) gekruide saucijsjeszout en versgemalen zwarte... bekijk recept »

Pagina 45 van 71