Recepten met linzen

709 recepten met linzen

Linzen

Linzen Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer

Linzenmaaltijdsoep

2 uien 1 teentje knoflook kerrie 1 eetlepel olie 1 prei 1 rode paprika 1 groene paprika 1 blikje mais 400 gram linzen peperkorrels bouillontablet sojasaus gemberstroop cayennepeper 1 sinaasappel 100 gram amandelen peterselie. Kook de ... bekijk recept »

Ezau's Linzensoep

1 gesnipperde ui1 el olijfolie1/2 tl komijnpoeder1/2 tl korianderpoeder2 teentjes fijngehakte knoflook1 liter runder- of groentebouillon (evt. van tabletten)250 g oranje linzenzouteventueel 250 g spinaziejonge zuring of postelein Fruit in een ruime p... bekijk recept »

Foki, Linzensoep

500 gr gele of bruine linzen 2 1/2 liter water 2 fijngehakte uien 1 geraspte wortel 2 gekneusde teentjes knoflook 1 in stukjes gesneden stengels bleekselderij 1 eetlepel olijfolie 2 laurierblaadjes 5 theelepel zout versgemalen zwarte peper 2 theelepe... bekijk recept »

LINZENPUREE MET GEBAKKEN EIEREN

450 g panklare rode linzen - 3 preien in dunne ringen gesneden - 2 t koreanderzadengrof gemalen - 1 e verse koreander - 2 e verse muntfijn - 1 e rode wijnazijn - 1 liter groentenbouillon - zeezout - peper - 4 eieren - olie om ovenschaaltjes mee in te... bekijk recept »

Linzensoep Met Rookworst

300 g linzen1 ui1 kleine winterwortel (150 g)1 prei3 vleesbouillontabletten1 laurierbladsnufje tijm100 g magere spekblokjes1 rookworst (ca. 250 g)zoutpeper. De linzen in de pan met 1 1/2 l. water (het weekwater) aan de kook brengen. Voeg de bouillont... bekijk recept »

Linzensoep

1 gesnipperde ui1 eetlepel olijfolie1/2 theelepel komijnpoeder1/2 theelepel korianderpoeder2 teentjes fijngehakte knoflook1 liter runder of groentebouillon250 g oranje linzen250 gr spinazie of jonge zuring of posteleinzout naar smaak. Fruit in een ru... bekijk recept »

Marokkaanse Kippensoep.

1 kip 250 gram kikkererwten ,ten minste 1 uur of een nacht geweekt in water 1 flinke uiin grove snippers 300 gram tomatenontveld en fijngesneden peper ?-3/4 theelepel gemberpoeder 1 theelepel kaneelpoeder 200 gram grotegroene linzen,gewassen zout 100... bekijk recept »

Gevulde Pitabroodjes

1 ui - 4 eetlepels linzen - 2 tomaten - 1 eetlepel fijngehakte peterselie - 1 eetlepel fijngehakte selderij - 1 eetlepel fijngehakte munt - 2 tenen knoflook - 1/2 liter kippenbouillon - 200 gram kipfilets - 250 ml dikke yoghurt - 4 pitabroodjes - en... bekijk recept »

Pittige Linzensoep Met Groenten

250 gram linzen2 preien150 gram selderijknol1 kleine winterpeen1 uivleesbouillontabletten naar smaak2 teentjes knoflook1 chorizoworstje2 theelepels kerrie1 eetlepel tomatenpuree1 theelepel kruidnagelpoeder1/2 eetlepel gedroogde oregano Linzen opzette... bekijk recept »

Linzentapenade

1 blik linzenBonduelle 100gr olijventapenade 100gr tapenade van zongrdroogde tomaten 1 a 2 tenen knoflook uit de pers paar stevige scheuten cognac 1 eetl zoet rode chilisaus Hulpmiddelen Vergietstaafmixer Hulpmiddelen - Vergietstaafmixer Bereiding... bekijk recept »

Pagina 43 van 71