Recepten met linzen

709 recepten met linzen

Linzen

Linzen Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer

Linzensoepje met mosseltjes

1 kg mosselen 1 ui 1 tak selder 1 kruidentuiltje 150 g groen linzen 1 ui 1 preiwit 1 teentje knflook 2 sjalotten 7 dl gevogelte fond 3 dl mosselkookvocht boter om te bakken 1 dl room +33% 1 groene kool 0.5 dl roommosselen met de ui en de seldere en h... bekijk recept »

Op de huid gebakken kabeljauwfilet met een stamppo

600 g kabeljauwfilet 800 g Friese borgers(aardappelen) 300 g wilde spinazie 100 cc melk 75 g roomboter 150 cc visfond 100 cc kalfsfond 50 cc dragon azijn 50 g linzen 40 g spekjesSchil en kook de borgers, stoom ze hierna mooi droog. Druk de aardappels... bekijk recept »

Linzensoep

300 g linzen in blik 2 wortelen 2 teentjes look 2 tomaten 1 ui 1 bosje verse peterselie 1,5 l kippenbouillon parmezaan peper zout1. Snij de wortelen, de tomaten en de ui in stukken. Breng de kippenbouillon aan de kook met de groenten, de look e... bekijk recept »

Gekonfijte kwartel met linzensalade en notenolie

4 kwartelboutjes 4 el grof zout 1 blik eendenvet 4 el groene linzen 1 stukje wortel, fijngesneden 1 stukje prei, fijngesneden 1 el olijfolie 1 el notenolie 1 scheut sherryazijn1. Verdeel het grof zout over de boutjes en laat 2 uur pekelen. Verwijd... bekijk recept »

Linzenballetjes

1 blik (400 g) blonde linzen gespoeld, uitgelekt 1/2 bosje koriander, fijngehakt 2 teentjes knoflook, fijngehakt 4 lente-uien, fijngehakt 2 sneden brood, verkruimeld 1 eiwit, zout & peper 2 tl gemalen komijnzaad 1/2 tl pilipili in vlokken 5 el ma... bekijk recept »

Linzenpannenkoekjes met serranoham

200 g gedroogde groene linzen 1 sjalotje 1 teentje knoflook 85 g bloem 1 dl melk 1 ei Solo Vloeibaar snufje zout snufje peper 3 verse vijgen 10 plakjes serranoham verse bieslook 1. Kook de linzen in ruim water met de gesnipperde sjalot en ... bekijk recept »

Linzenschotel

3 kneepjes Solo Vloeibaar 1 groene paprika 1 gele paprika 1 rode paprika 1 rood pepertje 1 teen knoflook 1 grote prei 800 g (gedroogde) linzen1. Bereid de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Snijd ondertussen de paprika's in re... bekijk recept »

Linzensoep Met Tomaat En Prei

1 ui 1 teentje knoflook 2 el olijfolie 250 gr linzen 1 blikje tomaatblokjes (400 gr) 2 kruidenbouillontabletten 2 dunne preien 3 stengels bleekselderij versgemalen peperzout Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in een soeppan en fruit ... bekijk recept »

Lenticche Con Salsiccia

300 gr bruine linzen 2 liter groentebouillon (van tablet) 2 eetlepels boter 1 wortelgehalveerd 1 uigehalveerd 1 laurierblad 3 wortelenin kleine blokjes 1 uiin kleine stukjes 2 stengels bleekselderijin kleine stukjes 1 theelepel tijm 1 theelepel marjo... bekijk recept »

Linzensoep Met Tomaat

200 g linzen 250 g rijpe tomaten 1 kleine prei 1 ui 1 larierblad paar takjes peterselie zout maggi Schil en snipper de ui. Breng 3/4 liter water aan de kook met de ui, wat zout, het laurierblad en de linzen. Kook de linzen met de deksel op de pan 45 ... bekijk recept »

Pagina 42 van 71