Recepten met linzen

709 recepten met linzen

Linzen

Linzen Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer

Halloweenrecept Pompoensoep

300 g linzen (pak 500 g Silvo)1 pompoenschoongemaakt en in stukken1 winterpeengrof gesneden1 grote uiinstukken2 tenen knoflookgepeld1 rode peper1 schaaltje platte peterselie (20g)1 tl tijm2 laurierblaadjes200 ml sherry125 ml creme fraiche Spoel de li... bekijk recept »

Linzentaartje Met Tuinkruidensaus

2 eetlepels vers gehakte bieslook - 2 plakjes bladerdeeg - 1 eetlepel boter - 1 ei - 1 eierdooier - 1 zakje kaassaus - tuinkruid - vergemalen peperkorrel - 1 1/2 dl. room - 150 gram gekookte linze Gebruik bij voorkeur gekookte linzen uit blik. In p... bekijk recept »

Linzensalade

200 g linzen1 rode ui (dun gesneden)3 el rodewijnsausgrof zeezoutolijfoliekervelbieslookdillefeta1. Overgiet de fijngesneden rode ui met het azijn en het grof zeezout zodat de ui wat zachter wordt. Doe de linzen in een grote kom water (zorg dat er 3 ... bekijk recept »

Lauwe linzensalade met gebakken geitenkaas

240 g linzen2 rode uien150 g krulsla8 geitenkaas (gepaneerd)vloeibare honing1. Spoel de linzen. Kook ze gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel ze met koud water. 2. Pel de rode uien en snij ze in ringen. 3. Spoel de krulsla, z... bekijk recept »

Linzenpannetje met rookworst

300 g Puy-linzen250 g gerookt spek1 rookworst (grote)1 ui2 wortelen1 kruidnagel2 el olijfoliepeperzout1. Pel de ui en hak ‘m fijn. Schil de wortelen en snij ze in kleine blokjes. 2. Verwarm de olie in een ruime pan en stoof er de ui en wortelen even ... bekijk recept »

Linzensalade met Keiemse witte

2 el linzen2 stronkjes witloof150 g veldsla0.5 Keiems Bloempje20 g witte truffel1 el truffelpasta3 kopjes truffeljus2 el appelbalsamico3 el druivenpitolie1. Kook de linzen. Meng 3 soeplepels truffeljus, druivenpitolie, 2 el appelbalsamico en 1 el tru... bekijk recept »

Linzenschotel met champignons en katenspek

500 gram rode linzen500 milliliter vleesbouillon2 eetlepels olijfolie3 teentjes knoflook, geplet2 rode uien, in halve ringen2 laurierblaadjes1 groene of rode paprika, zonder zaadjes, in reepjes400 gram champignons, schoongeveegd, in vieren200 gram ka... bekijk recept »

Franse linzensalade met zachtgekookt ei

1 theelepel mosterd4 eetlepels olijfolie1 eetlepel rodewijnazijn125 gram spekblokjes1 teentje knoflook, geperst1 rode ui, gesnipperd400 gram linzen (blik), afgespoeld150 gram veldsla1 handje peterselie, fijngehakt1 rode paprika, in repen4 eieren, zac... bekijk recept »

Lauwe Linzensalade Met Geroosterde Paprika

200 gr gedroogde linzen 6 el olijfolie extra vierge 1 teentje knoflook 1 el. gedroogde provencaalse kruiden 1 rode paprika in brede repen 1 gele paprika in brede repen 250 gr knolselderij,geschilt en in kleine blokjes. 0,5 citroen ,geperst 1 tl sche... bekijk recept »

Linzensoep

250 gr. rode linzen 2 gesnipperde uien 2 tenen knoflook 250 gr. gemengde soepgroente paprikapoeder laurierblad sambal kruizemunt 4 maggi rundvleesbouillontablettenWas de linzen, breng ze aan de kook met twee liter water en afschuimen. Fruit intussen ... bekijk recept »

Pagina 41 van 71