Recepten met linzen

709 recepten met linzen

Linzen

Linzen Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer

Lauwwarme Linzensalade Met Geitenkaas

2 bosuitjes ? 4 takjes peterselie ? 6 zwarte olijven zonder pit ? 1 blikje linzen (265 g) ? 2 eetlepels kappertjes ? 2 eetlepels mosterddressing ? zout en versgemalen peper ? 100 g jonge bladsla (biologisch) ? 2 plakken zachte geitenkaas (a c... bekijk recept »

Linzenmoussaka

100 g linzen 8 aardappelen (Bintje) 3 aubergines 4 tomaten 2 dl tomatensaus 100 g gruyere (geraspt) 2 cl olijfolie (extra vierge) 1 blaadje laurier 1 takje tijm 1 takje bonenkruid Italiaanse kruiden peper zout 25 g bloem (zelfrijzend) 3 dl melk (half... bekijk recept »

Bloedworst en appel, linzensalade met uitgebakken

300 gram linzen 150 gram spekreepjes 2 uien en 2 appels 8 plakken bloedworst 2 eetlepels bloem 150 gram ongekookte rode kool 1 snufje kaneel 2 eetlepels suiker 1 eetlepel blanke azijn en 1 eetlepel olijfolie wat peper en zoutBereiding: Was de linzen ... bekijk recept »

Broodsoep Met Knoflook En Roomkaas

1 kruidenbouillontablet50 gram linzen1 blikje tomatenpuree (70 gr)2 el olijfolie1 pakje verse zachte roomkaas met kruiden a 125 gr (AH-merk)5 sneetjes oud volkorenbrood4 tenen knoflook4 takjes peterselie1 dl rode wijnz&p Hulpmiddelen Soeppan Hulpmid... bekijk recept »

Mejadra

1 kop linzen-1 kop zilvervliesrijst-1 theelepel zout-peper uit de pepermolen-2 grote uien-3 eetlepels olijfolie. Voorbereiding Laat de linzen een paar uur weken in gezouten water. Bereidingswijze Kook de linzen ongeveer 3 kwartier tot ze gaar zijn. D... bekijk recept »

Indiase Vuurlinzencurry

250 gram vuurlinzen (rode linzen) 1/2 liter water 1 theelepel groentebouillonkorrels 1/2 theelepel kurkumapoeder 1 grote uiin halve ringen gesneden 50 a 100 gram ghee 2 eetlepels verse gemberwortel,in reepjes 1 chilipeperklein gehakt 1/2 theelepel ge... bekijk recept »

Zalmfilet In Prosciutto

- 250 gr linzen - 8 plakken prosciutto - olijfolie - 5 el citroensap - gemengde gehakte tuinkruidenmelange met bladpeterseliebasilicum en munt - verse spinazie - 2 dl yoghurtnaturel - zout - gemalenzwarte peper Verwarm de oven in 8 minuten voor... bekijk recept »

Linzensoep

1 theeglas (250 ml) rode linzen3 of 4 (kruimige) aardappelen1 uizonnebloemolietomatenpureerode schilfer peper (pul biber)zout Schil de aardappelen en snij ze eventueel in kleinere blokken. Snij de ui fijn. Doe in de pan rode linzen, fijngesneden ui e... bekijk recept »

Mercimek Corbasi

1250 gram linzen gewassen en uitgezochtevier en halve liter water2 el zout125 gram boter500 gr fijngesneden uien1 el zout800 ml water225 gr bulgur2 el peperhalve el cayenne peper1 kilo ontvelde en ontpitte tomaten3 el tomatenpasta250 gr fijngesneden ... bekijk recept »

Adas Polow

linzen400 grams basmati rijst500 grams lamsgehakt400 grams dadels (ontpit)100 grams rozijnen120 grams saffraan1/2 teaspoon uien2 large plantaardige olie zout zwarte peper Voorbereiding Week rijst in water voor 3-4 urenkook dan de rijst 10-15 minuten... bekijk recept »

Pagina 39 van 71