Recepten met linzen

709 recepten met linzen

Linzen

Linzen Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer

Harira

450 gram lamsvlees, 100 gram linzen, 100 gram kikkererwten, 1 rode ui, 1 citroen, 1 blikje tomatenpuree, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel cayennepeper, 1 theelepel gemberpoeder, 1 bosje verse peterselie, 1 bosje verse koriander, 1 bosje ver... bekijk recept »

Oesterzwamsoep met spiesen

2 bouillonblokjes naar keuze1 ltr water1 ui (fijngesneden)2 tenen knoflook (fijngesneden)1 halve winterpeen (in plakjes)1 stengel bleekselderij (in stukken)1 el kerriepoeder200 gr gele linzen 400 gr oesterzwammen300 gr kipfilet1 pak tofu18 grote rauw... bekijk recept »

Koolsoep met ster

1 klontje boter2 uien (fijngesneden)2 knoflooktenen (in plakjes)300 gr linzen uit blik1 blik gepelde tomaten200 ml groentebouillon3 wortels (in dunne plakjes)10 groene koolbladeren (in dunne reepjes)2 stengels bleekselderij inclusief blaadjes (grofge... bekijk recept »

Dorade in zoutkorst met asperge-linzensalade

2 goudbrasem (schoongemaakt, maar met kop, staart en schubben)1 citroen4 takjes citroentijm4 takjes bladpeterselie4 takjes dille3 eiwitten2.5 kg grof zeezout1.5 bundels groene asperges250 g kastanjechampignons1 rode ui4 el munt (gehakt)4 el olijfolie... bekijk recept »

Vegetarische maaltijdsoep

6 tomaten8 wortelen0.5 stengel bleekselder200 g rode linzen (geweekt)300 g spinazie3 uien50 g bakboter100 g yoghurt2 l groentebouillon2 cm verse gember2 teentjes knoflookkoriander (gemalen)gemalen komijntijmhandvol korianderkurkuma (poeder)1 rode pep... bekijk recept »

Kipfilet met gemengde salade

2 kipfilets (liefst met vel)150 g rode biet (voorgekookt)100 g champignons120 g veldsla150 g groene linzen100 g gorgonzola300 g groentebouillon2 el citroensap2 el appelazijn1 kl scherpe mosterd0.5 el tijm (blaadjes)1 el gehakt peterseliezonnebloemoli... bekijk recept »

Stoofpotje met kip en abrikozen

4 kipfilets (in stukken)1 ui (groot)2 tenen knoflook (gesnipperd)100 g gele linzen12 gedroogde abrikozen (zachte)750 ml kippenbouillon1 el verse gember (geraspt)1 citroenhandvol korianderhandvol munt2 el ras-el-hanoutolijfoliepeperzout1. Pel en snipp... bekijk recept »

Mediterrane Linzensoep Met Worst En Pesto

1 eetlepel olijfolie en wat extra olie voor het bakken 1 rode uigesnipperd 450 gr gerookte varkensworstjes 250 gr rode linzen 400 gr tomatenin stukkenuit blik 1 liter water frituurolie zout en gemalen zwarte peper 4 eetlepels pesto takjes vers basili... bekijk recept »

GEHAKTBALLEN MET TOMATENSAUS

VOOR TOMATENSAUS: 4 uienheel fijn - 900 g tomaten uit blikfijn genipt - 60 ml droge rode wijn - 3 takjes verse dillefijn VOOR GEHAKTBALLEN: 1 e olijfolie - 2 uien heel fijn - 2 stengels selderijheel fijn - 2 wortelen in kleine blokjes of grof geraspt... bekijk recept »

Lamsvleessoep Met Vermicelli

1 ui 400 gr lamsboutplakken 3 eetlepels olie 1 theelepel gemberpoeder 1/2-1 theelepel zwarte peper 2 vleesbouillontabletten 1 blikje gepelde tomaten vers selderijgroen vers koriandergroen 100 gr bruine linzen 1/2 of 1 kleine knolselderi250 g... bekijk recept »

Pagina 62 van 71