Recepten met linzen

709 recepten met linzen

Linzen

Linzen Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer

Harira

200 gram lams-of rundvlees(in dobbelsteentjes) 1 eetl.olijfolie 1 ui 100 gr.kikkererwten(1 nacht geweekt) 50 gr.linzen 200 gr.tomaten uit blik 15 takjes koriander 10 takjes selderij 1 blikje tomatenpuree 1 mespuntje saffraan 1 zakje soepgroenten gedr... bekijk recept »

Couscous

500 gram couscous3 eetlepels olijfolie1 gesnipperde ui2 wortels in plakjes4 kleine gehalveerde knolrapen8 kleine gehalveerde nieuwe aardappels1 groene paprika in stukjes115 gram gehalveerde sperziebonen1 kleine venkelknol in dikke plakken2 1/2 cm ver... bekijk recept »

Ramadanrecept Harira

500 gram fijngesneden mager lams- of rundvlees 3 wortelen 2 dunne preien 100 gram kikkererwten (nacht laten weken) 3 tomaten 1 ui 4 el zonnebloem- of maisolie 1 el tomatenpuree 1/2 tl zwarte peper 1/3 bosje koriander 1 bosje selderieblad 1 liter wate... bekijk recept »

Indiase Linzensoep (Dhal)

Korianderverse 350 gr. rode linze 1 stuk paprikagroene 1 blik tomaatgepelde 1 stuk ui 900 ml. water 100 ml. yoghurtmagere Pel en snipper de ui fijn. Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika klein. Fruit ui en paprika licht... bekijk recept »

Linzensoep (vegetarisch)

? 300 gr. linzen3 grote uien250 gr. boterbloemzout en peper. Was de linzen en zet ze met 2 gesnipperde uien in ruim water op, voeg peper en zout toe en evt. (vegetarische) bouillontabletten (kan ook later als je afproeft op smaak). Laat alles snel aa... bekijk recept »

Soep Met Mes En Vork

Ca 500 ml gedroogde linzen ca 2 liter water 3 sjalotjesgehalveerd 1 winterwortel in plakjes bosje lente ui in stukken 2 aardappels in stukken helft van een dubbelpak spekblokjes 2 zonnatura bouillon blokjes 4 stukken verse worst bouquet garni verse p... bekijk recept »

Nieuwjaarrecept Gebonden Groente-linzensoep

60 gr boter1 winterwortel (in blokjes)3 uien (grof gesnipperd)3 stengels bleekselderij (in boogjes)halve selderijknol (in blokjes)2 stengels prei (in ringetjes)50 gr bloem1 flesje Maggi basis voor groentesoep3 teentjes knoflook (fijngesneden)3 takjes... bekijk recept »

Pikante Linzensoep

2 kleine bollen knoflook olijfolie om te bakken 2,5 cm verse gember 2 el boter mespuntje cayennepeper snufje korianderpoeder 1 gesneden ui 2 geraspte pastinaken 1 gesneden wortel 2 gesneden selderijstengels 50 g rode linzen 50 g basmatirijst 1,2 l bo... bekijk recept »

Harira

300 gr. rundvlees2 uien gesnipperd 1 d.l. olie1/4/ bosje koriander gehakt1/4 bos peterselie gehakt1/2 prei gesnipperd1 stengel bleekselderie in stukjes75 gr. linzen2 l. water1 gr. saffraanpoeder1 t.l. gemberpoeder5 tomaten ontveld en in stukjes2 e.l.... bekijk recept »

Soep Met Mes En Vork

Ca 500 ml gedroogde linzen ca 2 liter water 3 sjalotjesgehalveerd 1 winterwortel in plakjes bosje lente ui in stukken 2 aardappels in stukken helft van een dubbelpak spekblokjes 2 zonnatura bouillon blokjes 4 stukken verse worst bouquet garni verse p... bekijk recept »

Pagina 63 van 71