Recepten met linzen

709 recepten met linzen

Linzen

Linzen Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer

Pittige rode linzensoep

250 gram rode linzen ( gewassen) 2 liter bouillon ( rund, groenten van blokje/keteltje of zelf getrokken) 10 cm winterwortel in stukjes gesneden 1 grote ui, grofgesneden 2 teentjes knoflook, gesneden 1 blikje tomatenpuree 1 eetlepel paprikapoeder ... bekijk recept »

Stoofpotje met kip en chorizo

1 kip, in stukken 100 g pikante chorizo 2 rode paprika's 1 gele paprika 2 wortels 2 stengels groene selder 1/2 bosje platte peterselie 4 takjes munt 1 ui 2 teentjes look 200 g groene linzen 400 g tomatenstukjes uit blik 4 eetl kappertjes 1 d... bekijk recept »

Kippen-linzenbouillon met pretzels

1 eetlepel olie1 ui, fijngesnipperd1 theelepel kummel1 laurierblaadje1 blikje linzen, uitgelekt1 pot kippenbouillon met vlees1 kippenbouillontablet2 preien, in dunne ringenVoor de pretzels:1 pak hartigetaartdeeg, ontdooid1 theelepel gedroogde rozemar... bekijk recept »

Pittige linzensoep met pita

5 eetlepels olijf- of arachideolie1 (rode) ui, gesnipperd4 teentjes knoflook, fijngehakt1 winterwortel, in stukjes5 cm gemberwortel, geschild en geraspt1 bosje bladselderij, gehakt1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)mespuntje cayennepeper1 liter v... bekijk recept »

Linzensalade met makreel en muntchutney

4 gerookte makreelfilets (Vismarine), ca. 600 g3 sinaasappels2 eetl. wittewijnazijn5 eetl. olijfolie1/2 theel. gemalen komijn (djinten)1 blik linzen (ca. 400 g), uitgelekt1 rode ui, in smalle ringenca. 15 zwarte olijven, zonder pit, gehalveerd2 e... bekijk recept »

LAMSRACK MET ZOMERBOONTJES

100 g gedroogde witte bonen1 sjalotin stukjes1 pot gevogeltefond (380ml)400g lamsrack12 snijbonen16 peultjes12 verse tuinbonen(of 2 el tuinbonen uit de diepvries)1 grote tomaatontveld2 teentjes knoflookgepeld5 takjes tijm1 takje rozemarijn3 el boter4... bekijk recept »

Linzenschotel

1 pak linzen4 tomaten2 bakjes van 100 gram spekjes1 zakje uiensoepof twee franse ui momentsoepsambalnootmuskaatkerripederkoriandercitroensapkurkumakomijnpoederkruidnagelpoederpaprikapoedercitroengraspeperchilipepergebakken uitjes Giet overtollig voch... bekijk recept »

Zalm

Zalmrolltjes: 200 gr gerookte zalm2 el verse roomkaas1/2 tl dillemespunt dragonpeper zout,scheutje room, Soep:30 gram rode linzendashibouillon (of visbouillon) Sushi zalm:el. zalmeitjes25 gr. japanse kleefrijststukje fijngerapte wortelel gembernattl... bekijk recept »

Geitenkaaspakketjes Met Gele Linzendressing

voor de rammenas 2 tl druivenpitolie 1 wortelfijngesneden 1 uifijngesneden 1 stengel bleekselderijfijngesneden 1 rammenas voor geitenkaaspakketjes 2 sjalotjes in ringentjes 1? dl rode wijn 1 courgette in 12 lange dunne plakken 3 el olijfolie 75 g ger... bekijk recept »

Eenpans stoofpotje

Voor 2 personen:250 gr verse champignons1 grote ui50 gr bakboter1/2 l magere of halfvolle melk1 teentje knoflook2 gote aardappelenverse peterselie1 steeltje bieslook+/- 300 gr linzen, witte of groene bonen ( mag ook in blik zijn )300gr varkens-of run... bekijk recept »

Pagina 65 van 71