Recepten met linzen

709 recepten met linzen

Linzen

Linzen Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer

Rode Linzensalade Met Geitenkaas

100 g rode linzen 1 teentje knoflook 1 tl mosterd grof zeezout 1/2-1 el groene peperkorrels (potje) 5 el olijfolie 4 el citroensap 3 lente-uitjesin ringen 1 kleine aubergine 4 el vloeibare honing 1 el lemon curd 80 g rucola 2 rijpe verse vijgen 2 kle... bekijk recept »

Orientaalse Pompoensoep

500 gr pompoen1 ltr bouillon2 gesnipperde uien1 tl kerrie1 tl gemberpoeder1 groen paprika30 gr boter20 gr bloem1 tl burine suikerzoutpeper en nootmuskaat. Naar smaak: enkel druppels worcestersausgehakte peterselieselderiedillebieslook of verse basili... bekijk recept »

Pompoensoep Met Klappermelk

1 pompoen van 1 1/4 kg1,5 liter bouillon (kruidenbouillon voor een vegetarisch gerechtanders kippenbouillon)1 ui2 teentjes knoflook1 blikje kokosmelk5 gedroogde abrikozen2 tomaten4 gedroogde tomaten100 gram rode linzenKruiden: gemalen kurkumachilipoe... bekijk recept »

Rode Linzensalade Met Geitenkaas En Vijgen

100 g rode linzen 1 teentje knoflook 1 tl mosterd grof zeezout 1/2-1 el groene peperkorrels (potje) 5 el olijfolie 4 el citroensap 3 lente-uitjesin ringen 1 kleine aubergine 4 el vloeibare honing (bijv. oranjebloesem) 1 el lemon curd 80 g r... bekijk recept »

Ezo Gelin

3 el tomatenpuree- 500 gr tomaten- 2 paprika,s- (ik koop altijd de gedroogde hele bibers bij de Turkse winkelsmaakt heerlijk als je er twee meetrekt)- 1 ui- 4 el gedroogde munt- 3 el plantaardige olie- 100 gr bulgur- 100 gr linzen- 2 el boter- pepe... bekijk recept »

Mercimekli Kofte

2 hoge theeglazen bulgur (die hele fijne) = tarwegort 2 hoge theeglazen mercimek (rode linzen) 1 ui 4 teentjes knoflook 2 eetlepels salca (met of zonder biberals je zonder biber gebruikt kun je apart nog sambal gebruiken) -> salca is tomatenpuree ook... bekijk recept »

Traditionele Marokkaanse Harira-Soep

450 gram Lamsvlees 100 gram Linzen 100 gram Kikkererwtengedroogdegeweekte 1 Rode ui 1 Citroen 1 blikje Tomatenpuree 1 theelepel Kaneel 1 theelepel Komijn 1 theelepel Cayennepeper 1 theelepel Gemberpoeder 1 bosje Peterselieverse 1 bosje Kor... bekijk recept »

LINZENSOEP MET RUNDVLEES

600g gaar rundvlees in blokjes45ml olijfolie2500ml runderbouillon(gebruik ook bouillon waar vlees gaar in is geworden3 uien fijn3 teentjies knoflook fijn450g tomaten uit blik6 wortelen geraspt500g bruine linzen panklaar30 g bruine suiker1+1/2 t zout3... bekijk recept »

Bloemkoolcurry Met Cashewnoten

1 bloemkool in roosjes zout 1 gesnipperde ui 1 lente-ui in smalle ringen 2 el plantaardige olie anderhalf tl kerriepoeder mespuntje sambal 75 g cashewnoten Serveer met linzen of gebakken aardappeltjes. Kook de bloemkoolroosjes met een beetje z... bekijk recept »

Marokkaanse Linzensoep

110g rode linzen, 1 kalfsschenkelmet botoverdwars in stukken gehakt, 2 grote rode uienfijngehakt, versgemalen peper, 60 ml olijfolie, 1,5 l water, 2 aardappelenfijngesneden, 2 grote wortelsfijn gesneden 1 bos verse korianderfijngehakt, citroensap. 4.... bekijk recept »

Pagina 67 van 71