Recepten met linzen

709 recepten met linzen

Linzen

Linzen Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer

Linsensuppe (linzensoep - Een traditionele Duitse maaltijdsoep )

Vleeslijst 250 gr bruine linzen 250 gr gerookt buikspek 1 grote prei 1 kleine ui 2 eetlepels gehakte snijselderij Bouquet garni 1 3/4 liter water Groentelijst 375 gr aardappelen 60 gr spekvet of reuzel 1 ui 1 eetlepel bloem Zout Peper 1-2 kleine prei... bekijk recept »

Gedroogde tomaten en venkel

4 grote tomaten1 venkelpeperzout2 takjes tijmolijfoliebalsamicoazijn1. Snij de venkel in de dikke snedes (5 uit een venkel) & leg ze op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Snij de tomaten in 4 en leg ze met de velkant op de venkel. Kruid met het... bekijk recept »

Spaans eenpanspotje met salami, kip en scampi's

2 kipfilets (dubbele, in reepjes)4 salami's (klein, met knoflook, in plakjes)200 g scampi's (gepeld)1 courgette (in blokjes)2 rode uien (in ringen)3 aardappelen (geschild)200 g linzen2 teentjes knoflook (gesnipperd)1 l kippenbouillonolijfoliepetersel... bekijk recept »

Pittige linzenburger met komkommeryoghurt

2 aardappels,2 teentje knoflook150 linzen uit blik,1 theelepel gemalen komijn (djinten)1 kopje bloem2 eetlepel gehakte peterselie1 rode peper , zonder zaadjes, gehakt2 eetlepel olijfolie4 sneetje volkorenbrood1 komkommer, grof geraspt250 milliliter m... bekijk recept »

Geroosterde knolselderij, biet en winterpeen

300 gram knolselderij, geschild en in blokjes van 3 cm300 gram rauwe rode biet, geschild en in 8 parten300 gram winterwortel, geschild en in stukken van 3 cm1/2 knoflookbol, teentjes gepeld en gekneusd1 bosje verse oregano of 1 eetl. gedroogd4 ee... bekijk recept »

India:Khichadi

1? k mung dal (gele linzen) 1 k rijstbij voorkeur langwerpige korrels 2 uien 3 tomaten 3 aardappels 1 stuk gemberwortel van ? 2 cm 3 teentjes knoflook 1 tl ketoembar ? tl djinten 1 tl kurkuma 3 kardemompeulen 1 pili 1 kaneelstokje 1 tl garam masala 1... bekijk recept »

Groentetaart met geitenkaas

Voor 4 personen: 1 vel kant-en-klaar bladerdeeg 2 wortelen 1/4 pompoen 2 stengels bleekselder 2 el geroosterde pijnboompitten boter peper en zout voor de vulling: 2 eieren 2 dl melk 150 g verse geitenkaas 1 el gesnipperde verse dragon nootmuskaat pep... bekijk recept »

Pastasla Met Gamba's En Met Chimay

16 gepelde gamba's (van 16 tot 20 stuks/kg) 80 gr CHIMAYkaas "Grand Cru" in blokjes van 6 tot 7 mm 5 soeplepels olijfolie extra vierge 3 mokkalepels Ricard 1 gr kurkumapoeder 1 gr kerriepoeder 160 gr verse gerookte pasta (spaghettini) 40 gr julienne ... bekijk recept »

Pitta's

3 zakjes gedroogde gisteetlepel kristalsuiker1 kilo bloem wat extra voor instuiven600-650 ml lauwwarm water,(hangt ervan af hoe droog je meel is)snufje zout naar keuze Bloem in grote kom (kan eventueel ook zo op aanrecht), kuiltje in het midden, gist... bekijk recept »

Harira

500 gram fijngesneden mager lams- of rundervlees 3 fijngesneden wortelen 2 dunne preien 100 gram kikkererwten (nacht laten weken) 3 tomaten 1 ui 4 el zonnebloem- of maisolie 1 el tomatenpuree 1/2 th zwarte peper 1/3 bosje verse koriander 1 bosje seld... bekijk recept »

Pagina 69 van 71