Recepten met linzen

709 recepten met linzen

Linzen

Linzen Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer

Harira (Gebonden Soep)

500 gram fijngesneden lams- of rundervlees 3 wortelen 2 dunne preien 100 gram kikkererwten 3 tomaten 1 ui 4 el zonnebloem- of maisolie 1 el tomatenpuree 1/2 th zwarte peper 1/3 bosje koriander 1 bosje selderieblad 1 liter water maizena handje vermic... bekijk recept »

Linzensoep

250 gram splitlinzen (gele of rode) 1 liter bouillon (Kip) 1 ui gesnipperd 2 cm verse gemberwortel 1 teentje knoflook ? eetl gemalen komijn 2 eetl citroensap 4 eetl creme frech ? bos koriander gehakt cayennepeper (mespuntje) zout / peper olie Verh... bekijk recept »

Vegetarische Flappen

Bladerdeeg iets boter om in te vetten vegetarische cremesmaak champions verse bieslook Hulpmiddelen Oven. bakblik Desertleppel Hulpmiddelen - Oven. bakblik Desertleppel Voorbereiding Bladerdeeg ontdooien Bieslook wassen en klein knippen Bereidingswi... bekijk recept »

De Heerlijke Linzensoep Van Zus Annemieke

- 200 gr. winterwortels1 grote ui250 gr. rode linzengroentebouillonpoeder1 flinke theelepel tijmscheut azijnflinke theelepel suikerpeper en zout (veel)halve theelepel gemalen koriander en/of djinten (naar smaak)400 gram tomaten1 kleine prei1 kleine r... bekijk recept »

Gegratineerde Koolrabi

1 teentje knoflook1 eetl. olijfolie150 gr. rode linzen2 dl. groentebouillon 4 kohlrabiknolletjes1 bosje lenteuitjes1 1/4 dl.creme fraicheca. 80 gr. geraspte kaas Was de lenteuitjes, snijd ze in ringetjes en roer de helft door het linzenmengsel.Meet ... bekijk recept »

Zomerse Couscoussalade

1 grote rode paprika - 200 g prinsessenboontjes - 150 g maiskorrels - 4 eetlepels gare linzen - 1 middelgrote rode ui - 4 hardgekookte eieren - 2 koppen couscous. Voor de saus: ca. 2 eetlepels mayonaise - 4 eetlepels vinaigrette - 1 eetlepe... bekijk recept »

Muntpesto

35 gram muntblaadjes 20 gram bladpeterselie 30 gram geroosterde pijnboompitjes 25 gram fijngeraspte parmezaan 60 ml olijfolie Bereidingswijze Draai de muntblaadjespeterseliepijnboompitjes en parmezaan in een blender of keukenmachine tot een grof ... bekijk recept »

Linzensoep Met Pasta

3 eetlepels koudgeperste olijfolie 2 teentjes knoflookfijngehakt 2 kleine rode pepertjesfijngehakt 2 wortelenin kleine blokjes gesneden 1 stengel bleekselderijin kleine blokjes gesneden 250 gr groene linzeneen paar uur geweekt 2 dl witte wijn 1,2 lit... bekijk recept »

Twaalf Apostelensoep

1/2 liter krachtige visbouillon1/2 liter krachtige kippenbouillon30 gram gerookt spek of bacon50 gram boter150 gram in reepjes gesneden meervalfilet12 soorten groenten in blokjes/ringetjes gesneden. Van elk 50 gram: aardappelpreiwinteruiknolselderijw... bekijk recept »

Champignons met prei en balsamicoazijn

400 g champignons, oesterzwammen of ander; e paddestoelen 4 preien, in schuine stukken 8 el balsamicoazijn 10 el olijfolie peper zout Meng in een pannetje de balsamicoazijn met 8 el olijfolie. Voeg de prei toe en kook deze, met het deksel op de pan... bekijk recept »

Pagina 68 van 71