Recepten met linzen

709 recepten met linzen

Linzen

Linzen Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa. Het is dan ook niet gek dat ze vooral gebruikt worden in de Indiase, Turkse en Marokkaanse keuken. Linzen zijn alleen gedroogd te koop en stonden heel lang bekend als voedsel voor de armen. De bekendste en misschien wel de smakelijkste linzen zijn de groene linzen van Le Puy uit Frankrijk. Deze zijn heel klein, bol en donkergroen, met een iets blauwige schijn. Sommige linzen hoeven niet geweekt te worden, andere juist wel (zoals andere gedroogde peulvruchten), kijk goed op de verpakking! + lees meer

Lamsbout Met Komijn, Mosterd En Peulvruchten

250 GR. doperwtjes (gedroogde erwten)/ 125 gram kikkererwten/ 1 liter water/ 125 gram linzen/ 1 lamsbout van vet ontdaan/ 2 theelepels komijnpoeder/ 2 theelepels met mosterdpoeder of 3 eetlepels mosterd/ 1 theelepel zout/ 4 teentjes fijngehakte knofl... bekijk recept »

Libanon: Pittige Lamskoteletten

1/2 kop samneh of boter1/2 tl Libanees kruidenmengsel1/4 tl gemalen kardemon3/4 tl gemberpoeder1/4 tl gemalen nootmuskaatmespunt koreandersnufje kruidnagel1 el vers gehakte munt1 el versgehakte bladpeterselie1 teentje knoflook uitgeperst12 lamskotele... bekijk recept »

Nieuwjaarrecept Gelukkig Nieuwjaars Soep

Ca 75 ml olijfolie 2 grote zoete uiengesnipperd 1 stengel selderijgesnipperd 1 middelgrote winterpeenin stukjes 3 tenen knoflook uit de pers 2 laurierbladeren wat blaadjes lavas ca 4 el fijngesneden peterselie 1 blikje tomaten puree ca 450 gram gedro... bekijk recept »

Indiase Linzenpuree (Dhal)

250 gr. rode linze -7 dl. water -3 chilipepergedroogde -1 tl. kurkuma -2 tomaten -2 centimeter gemberwortel -1 ui -2 tenen knoflook -2 el. ghee -0.5 el. currypasta -1 el. muntversefijngehakte -Zout Gebruik voor de currypasta bij voorkeur e... bekijk recept »

Boekweitomelet

4 eieren 1 eetl ketjap 100 gr gekookte boekweit 100 gr gekookte linzen 1/2 ui 1 eetl margarine 1 eetl bieslook 4 eetl geraspte edammer 1. Klop de eieren los in een kom. Doe de ketjap, boekweit en linzen er ook bij. Roer nog even stevig door.2. Pel de... bekijk recept »

Indiase kormasalade met yoghurtdressing

6 grote vastkokende aardappels 3 vleestomaten 2 uien conimex wok olie 1 zakje gebroken sperzieboontjes (ca. 600 g 1 bakje conimex kruidenpasta korma bloemkoo; l 2,5 dl volle yoghurt 3 eetlepels fijngehakte munt Bereidingswijze: - Was en schil de aar... bekijk recept »

Indiase kerriesoep met rijst

1 runderschenkel 750 gram runderpoelet 4 kardemomzaadjes 2 eetlepels garam masala pasta of kerriepoeder 1 eetlepel gekneusde korianderzaadjes 1/2 eetlepel gekneusde komijnzaadjes 4 fijngesneden teentjes knoflook 10 gekneusde zwarte peperkorrels 3 uie... bekijk recept »

Quinoasalade met halloumi

3 - 4 zoete aardappelen 2 el Solo Vloeibaar 100 g quinoa 1 blikje linzen 1 pakje haloumikaas 1 bakje kerstomaatjes 1 zakje rucola 1 groene chilipeper 2 lente-uitjes 1 el verse muntblaadjes 1 limoen (zeste en sap) versgemalen peper zeezout1... bekijk recept »

Harira (ramadansoep)

300 gram mager lamsvlees (in kleine blokjes) 1 grote ui 1 stukje gemberwortel (geperst) 100 gram linzen 3 takjes peterselie 1 stengel bleekselderij 1 kaneelstokje 1 theelepel kurkuma 1 theelepel paprikapoeder 1 theelepel gemalen komijn 1 eetle... bekijk recept »

Soep van schorseneer en look

700 g schorseneren 2 el citroensap 1 bol look 2 uien 2 l kippenbouillon 100 g linzen uit blik 1 aardappel 2 laurierblaadjes 3 takjes tijm room olijfolie peper zout1. Schrob de schorseneren schoon en schil ze. Hak ze fijn en leg ze even in een k... bekijk recept »

Pagina 64 van 71