860 recepten met oesterzwammen
75 a 100 gr verse paddestoelen (champignonsoesterzwammenshi-itake) of 3 . 4 gedroogde Chinese champignons -2 groene (voorjaars) uitjes of 1 dunne prei -1 liter bouillonevent. van tablet -3 eetl. tom.puree -50 gram gekookte hamdikke plak -75 a 100 gr ... bekijk recept »
75 gr ganzenvet of reuzel - 150 gr bacon - 450 gr verse varkensworstjes - 350 gr gemengde wilde paddestoelen (oesterzwammenparasolzwammengele stekelzwammeneekhoorntjesbroodhanekammenweidechampignonsanijschampignons etc..) - 1 takje tijm - zout en ver... bekijk recept »
1 tarbotfilet (4 stuks (van 150 gram; )) 1 eekhoorntjesbrood (450 gram) 1 sjalot 1 walnoot (20 gram) 2 eetlepel(s) oljfolie, extra vierge 1 knoflook (2 teentjes) 1 boter (40 gram) 40 ml wijn, witte 1 eetlepel(s) citroensap 1 eetlepel(s) likeur 200 ml... bekijk recept »
100 gm shii-take 200 gm oesterzwammen 1 ui 50 gm geschaafde amandelen 100 gm boter 1 flesje maggi rundvlees jus 1 pkg maggi room saus 4 biefstukken van ca. 120 gram 1 zout 1 peper Bereiding: Borstel de paddestoelen schoon. Verwijder de harde steeltje... bekijk recept »
voor Stamppot met paddestoelen en groentencarré s recept 1 kg aardappelen zout, peper 1 ui 1 teentje knoflook 250 gr champignons 250 gr shii-take of oesterzwammen 1 prei 6 takjes peterselie 100 gr boter 1 theelepel gemalen koriander 1/2 theelep... bekijk recept »
700 gr paddenstoelen in plakjes 2 rode uien fijngehakt 2 teen knoflook fijn gehakt 1 klontje boter 1 scheutje olijfolie 1 volle el verse tijm fijngehakt allen de blaadjes 1 liter groentebouillon van blokken 120 gr slagroom of roomkaas 2 el geha... bekijk recept »
4 Hertenbiefstukken solo, bakken en braden peper&zout (pezo) Bordelaisesaus 4 sjalotjes, fijn gesnipperd 1 bakje magere spekblokjes 3 takjes tijm 20 cl rode wijn (Bordeaux) 15 cl water 1 vleesbouillonblokje rode peperbolletjes 1. Maak de Bordelais... bekijk recept »
1.5 kg kalfsschouder 200 gr kalfsgehakt 1 grote wortel 1 grote prei 2 grote sjalotten 1 stengel witte selder 500 gr oesterzwammen 300 gr zilveruitjes 2 st eidooiers 2 dl room 1 beetje gesnipperde peterselie 1 beetje witte op voorhand gemaakte ro... bekijk recept »
1 kg rosbief 2 sjalotjes 250 gr champignons 4 el gehakte peterselie 1 vel bladerdeeg 1 eierdooier solo, bakken en braden peper&zout (pezo) Saus: 2 dl kalfsfond 1 dl rode wijn koude boter1. Verhit 2 eetlepels solo in een pan met dikke bodem en bak hie... bekijk recept »
600 GR zalmfilet 125 GR grijze garnalen 2 EL mascarpone 6 gedroogde tomaten 10 blaadjes basilicum 2 KL groentebouillon Piet Huysentruyt 4 bladerdeegpasteitjes 1 DL droge witte wijn 2 EL boter 2 EL bloem cayennepeper peper en zout 1. voorbereid... bekijk recept »