Recepten met oesterzwammen

860 recepten met oesterzwammen

Oesterzwammen

Oesterzwammen Behoren ook tot de paddestoelen familie, worden gekweekt en zijn daarom ook het hele jaar door te koop. In het wild tijdens de late herfst, te vinden in loofbossen. De oesterzwam is zacht en blank en nogal waterig. Was de oesterzwam niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer

Chinese Tomatensoep

75 a 100 gr verse paddestoelen (champignonsoesterzwammenshi-itake) of 3 . 4 gedroogde Chinese champignons -2 groene (voorjaars) uitjes of 1 dunne prei -1 liter bouillonevent. van tablet -3 eetl. tom.puree -50 gram gekookte hamdikke plak -75 a 100 gr ... bekijk recept »

Engels Ontbijt Met Wilde Paddestoelen

75 gr ganzenvet of reuzel - 150 gr bacon - 450 gr verse varkensworstjes - 350 gr gemengde wilde paddestoelen (oesterzwammenparasolzwammengele stekelzwammeneekhoorntjesbroodhanekammenweidechampignonsanijschampignons etc..) - 1 takje tijm - zout en ver... bekijk recept »

Tarbot met eekhoorntjesbrood

1 tarbotfilet (4 stuks (van 150 gram; )) 1 eekhoorntjesbrood (450 gram) 1 sjalot 1 walnoot (20 gram) 2 eetlepel(s) oljfolie, extra vierge 1 knoflook (2 teentjes) 1 boter (40 gram) 40 ml wijn, witte 1 eetlepel(s) citroensap 1 eetlepel(s) likeur 200 ml... bekijk recept »

Biefstuk met een romige paddestoelensaus

100 gm shii-take 200 gm oesterzwammen 1 ui 50 gm geschaafde amandelen 100 gm boter 1 flesje maggi rundvlees jus 1 pkg maggi room saus 4 biefstukken van ca. 120 gram 1 zout 1 peper Bereiding: Borstel de paddestoelen schoon. Verwijder de harde steeltje... bekijk recept »

Stamppot met paddestoelen en groentencarr&eacute s

voor Stamppot met paddestoelen en groentencarré s recept 1 kg aardappelen zout, peper 1 ui 1 teentje knoflook 250 gr champignons 250 gr shii-take of oesterzwammen 1 prei 6 takjes peterselie 100 gr boter 1 theelepel gemalen koriander 1/2 theelep... bekijk recept »

Herfstige paddenstoelensoep

700 gr paddenstoelen in plakjes 2 rode uien fijngehakt 2 teen knoflook fijn gehakt 1 klontje boter 1 scheutje olijfolie 1 volle el verse tijm fijngehakt allen de blaadjes 1 liter groentebouillon van blokken 120 gr slagroom of roomkaas 2 el geha... bekijk recept »

Hertenbiefstuk met Bordelaisesaus

4 Hertenbiefstukken solo, bakken en braden peper&zout (pezo) Bordelaisesaus 4 sjalotjes, fijn gesnipperd 1 bakje magere spekblokjes 3 takjes tijm 20 cl rode wijn (Bordeaux) 15 cl water 1 vleesbouillonblokje rode peperbolletjes 1. Maak de Bordelais... bekijk recept »

kalfsblanquette a la ikke

1.5 kg kalfsschouder 200 gr kalfsgehakt 1 grote wortel 1 grote prei 2 grote sjalotten 1 stengel witte selder 500 gr oesterzwammen 300 gr zilveruitjes 2 st eidooiers 2 dl room 1 beetje gesnipperde peterselie 1 beetje witte op voorhand gemaakte ro... bekijk recept »

Rosbief in bladerdeeg

1 kg rosbief 2 sjalotjes 250 gr champignons 4 el gehakte peterselie 1 vel bladerdeeg 1 eierdooier solo, bakken en braden peper&zout (pezo) Saus: 2 dl kalfsfond 1 dl rode wijn koude boter1. Verhit 2 eetlepels solo in een pan met dikke bodem en bak hie... bekijk recept »

vispasteitje met garnalen

600 GR zalmfilet 125 GR grijze garnalen 2 EL mascarpone 6 gedroogde tomaten 10 blaadjes basilicum 2 KL groentebouillon Piet Huysentruyt 4 bladerdeegpasteitjes 1 DL droge witte wijn 2 EL boter 2 EL bloem cayennepeper peper en zout 1. voorbereid... bekijk recept »

Pagina 80 van 86