Recepten met paksoi

563 recepten met paksoi

Paksoi

Paksoi Paksoi is een koolsoort die oorspronkelijk uit Azië komt. Het is een niet sluitende bladkool met knapperige witte stelen en nerven en grote dondergroene bladeren. Paksoi heeft geen typisch koolsmaak, het smaakt eerder wat pittig. Was de paksoi stelen met bladeren eraan in ruim water snijd het harde deel van de stronk eruit en snij de stelen en bladeren vervolgens in brede (voor koken) of smalle (voor salade) repen. + lees meer

Chinese Fondue

1-1,5 l bouillon van een blokje of uit een potom te fonduen:250 g kipfilet, in brede reepjes250 g varkensfilet, in platte reepjes150 g wortel, fijngeraspt150 g Chinese kool, in reepjes150 g paksoi, in reepjes150 g shiitake, in stukjes150 g zoete papr... bekijk recept »

Groentetaartje met geitenkaas en paddenstoelen-notentapenade

1 kleine knolselderij, geschild, in plakken van 1 cm4 eetl. olijfolie2 sjalotjes, gesnipperd200 g gemengde paddenstoelen, schoongeveegd en gehakt50 g amandelen, hazelnoten of cashewnoten, gehaktzoutversgemalen peper300 g verse spinazie100 g zachte ge... bekijk recept »

Noedelsalade met gehaktballetjes en cashewnoten

400 g half-om-half gehakt1 rode ui, fijngesnipperd2 teentjes knoflook, geperst1 rode peper, zonder zaadjes, fijn gesnipperdzouthandje verse koriander, fijngehakt1 ei, losgekloptca. 50 g paneermeel300 g noedels of Chinese mie3 eetl. wokolie of zonnebl... bekijk recept »

Thaise Noedelsoep

1,5 l kippenbouillon (van tablet of uit pot)scheutje oestersaus50 ml citroensap1 eetl. Thaise rode currypasta100 g noedels3 eetl. arachideolie of zonnebloemolie4 teentjes knoflook, gepeld en in plakjes200 g shiitake, in reepjes200 g cocktailgarnalen ... bekijk recept »

Wijnblad met brie en marmelade

12 wijnbladeren, in pot (uitgelekt)300 g brie1 eetl. olijfolie(grof)gemalen (zwarte) peper1/2 pot sinaasappelmarmeladekeukengaren1. Spoel de wijnbladeren onder stromend water af en dep ze droog op een schone theedoek. Verdeel de brie in 6 punten.... bekijk recept »

Babi Pangang

600 gr varkens filetlapjes 1 dikke ui zout en peper 2 tl sambal 2 teen knoflook 2 rode Spaanse pepers 3 el bruine suiker 1 runder bouillonblokje 1 groot blikje tomatenpuree 1/2 liter water 1 el keukenstroop aardappelzetmeel om te binden 1. Vlees m... bekijk recept »

Sappige Snackballetjes tikkie Thais

800 gr h.o.h gehakt 3 sjalotten ca 100 gram heel fijn gesnipperd 3 teen knoflook fijn gesnippperd 15 gr verse koriander fijn gesneden ( zonder de steeltjes) 1 el oestersaus of ( vissaus) 2 el ketjap 1 ei zout en peper uit de molen 1 el rode Thais... bekijk recept »

Zeeduivel met kikkererwten, snijbiet

600 à 700 g zeeduivel 1 blik of bokaal kikkererwten 1 kleine snijbiet of als alternatief paksoi 100 g chorizo van topkwaliteit in heel dunne sneetjes 1 kg tomaten 6 piquillos (pittige spaanse paprika’s uit blik of bokaal) 1 knoflookteentje 3... bekijk recept »

Vegetarische Groentencurry, Met Zilvervliesrijst, Atjar

5 paprika's4 bolletjes gember6 knoflookteentjes2 uien1 chili peper2 kg groenten (geroosterde paprikataugepaksoicourgettelenteuiwaspeeneventueel 2 gesnipperde sjalotjes)1 kg zilvervliesrijst0,5 liter kippen- of groentenbouillon1 dl kokosmelk100 gram o... bekijk recept »

Gemarineerde Roodbaarsfilet Met Zachtzure Limoensaus

Voor de marinade: 2 limoenen, paar druppels vloeibare zoetstof, 25 gram verse gemberwortelgeschild en in dunne plakjes gesneden, 1/8 liter (walnoten)olie, 1 eetlepel (sherry)azijn, witte peper, zout Voor de vis: 8 roodbaarsfilets a 100 gram, peper, z... bekijk recept »

Pagina 56 van 57