1000 recepten met peultjes
8 vellen rijstpapier0.5 makreel (gerookte)100 g peultjeshandvol scheutjes (jonge)2 chilipepersverse munt (enkele takjes)2 el blauwe pruimen (saus, kant-en-klaar)1. Week elk vel rijstpapier 30 seconden in lauw water. Leg ze op een schone, droge theedo... bekijk recept »
800 g aardappelen (gekookte)200 g peultjes50 g erwten2 lente-uien1 onbehandelde citroenhandvol muntblaadjes150 ml plattekaas2 eierenpanko (of broodkruim)zonnebloemoliecayennepeperpeperzout1. Spoel de citroen en rasp de schil. Snij de lente-ui in ring... bekijk recept »
1 bundel witte asperges200 g aardappel1 wortel1 kleine broccoli1 bloemkool (kleine)100 g peultjes100 g erwten200 ml room200 ml room800 ml groentebouillon1 eidooierpeperzout1. Schil de aardappelen en snij in partjes. Schil de asperges, verwijder het h... bekijk recept »
2 lamskronen500 g nieuwe aardappelen250 g peultjes250 g sperziebonen3 el gehakt peterselietakje rozemarijn (naaldjes van enkele)takje tijm (enkele)4 el honing1 bol knoflook50 g boter4 el olijfolie1 el peperbollen (gemengd)1 el grof zeezout1. Verwarm ... bekijk recept »
400 g linguine500 g scampi's (gepeld)1 Chinese kool100 g peultjes (of fijne sperzieboontjes uit de diepvriezer)1 rode paprikaolijfolietijmrozemarijnpiment d'Espeletteversgemalen peperzout1. 2. Snij de gepelde scampi’s op de rug van ... bekijk recept »
4 steaks (pepersteak, 125 g elk)4 uien (kleine)400 g fijne bonen (of peultjes)8 wortelen (dikke)250 ml groentebouillon1 kl tijm0.5 bosje peterselieboterpeperzout1. Schraap de wortelen, snij ze in de lengte doormidden en vervolgens in schuine stukken.... bekijk recept »
12 vastkokende aardappelen (middelgrote)200 g boter (verse)verse dragonverse kervelpeterseliebieslookpeperzout3 preiwitten6 sjalotten (voor de bouillon)6 teentjes knoflook (voor de bouillon)zeezout0.5 el zwarte peperbollen5 blaadjes salie2 blaadjes l... bekijk recept »
150 g Kipfiletreepjes 1 sjalot fijngesneden 1 kleine rode paprika in blokjes gesneden olie room (1 pak coberco) 3 champignons in schijfjes gesneden mosterd naar smaak peper en zout naar smaak tuinkruiden naar smaak 2 ons peultjes 1 ons worte... bekijk recept »
200 gr. rijst 200 gr. peultje 8 haringfilet 2 dl. visfond 3 dl. room 2 el. mosterdgrove Broodkruim Saffraan Mosterdsaus Zout Peper De haringen met het broodkruim paneren en ze grillen. De peultjes beetgaar koken. De rijst koken en op het laatste mome... bekijk recept »
100 g peultjes? venkelknol3 limoenen? visbouillontablet1 dl droge witte wijn2 dl room culinair50 g pijnboompitten300 g verse zalmmoot2 el olijfolie100 g gerookte zalmpeper Kook in 2 dl water de peultjes en venkel in ca. 4 min. beetgaar. Schep de groe... bekijk recept »