1000 recepten met peultjes
4 quorn (filets)200 g peultjes1 bundel wortelen (jonge)1 rode puntpaprika (zoete)4 el gehakte kruiden (bijv. peterselie, kervel en dragon enkele plukjes extra)1 sjalot400 ml groentebouillon100 ml witte wijn200 ml roommosterdolijfolieboterpeperzout1.... bekijk recept »
300 g broccoli300 g bloemkool200 g Chinese kool200 g peultjes0.5 citroen (geraspte schil)200 g feta250 ml groentebouillon75 pijnboompittenolijfoliepeperzout1. Maak de groenten schoon. Verdeel de bloemkool en de broccoli in roosjes. Snij de Chinese ko... bekijk recept »
12 lamskoteletten1 courgette2 aubergineshandvol peultjeshandvol bladspinazie (jonge)1 uicitroensap100 g zachte geitenkaasras-el-hanouttahin (sesampasta)olijfoliepepergrof zeezout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer 1 aubergine, leg op een bakpla... bekijk recept »
300 g risottorijst (arborio)4 zeebaarsfilets (met vel)8 groene asperges200 g peultjes50 g erwten1 sjalot1 glas droge, witte wijn1 l gevogeltebouillon (warme)100 g geraspte parmezaan4 takjes kervelolijfolieboterpepergrof zeezout1. Pel en snipper de sj... bekijk recept »
800 g varkenshaas400 ml kalfsbouillon250 peultjes250 g diepvries erwt (of vers)1 bosje jonge wortelen1 tomaat4 lente-uien (enkel het wit)2 teentjes knoflook2 sjalotten1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterseliestengels)2 el bieslook (gehakt)200 ml ro... bekijk recept »
4 worsten (in plakjes)150 g knolrapen150 g krielaardappelen50 g peulen8 radijzen0.25 vanillestokjehandvol koriander (blaadjes)2 el citroensap4 el sojasaus2 el witte wijnazijnarachideoliepeperzout1. Maak de groenten schoon. Snij de raapjes en krieltje... bekijk recept »
500 g peulen1 bosje meirapen1 bosje jonge wortelen1 broccoli2 takjes bonenkruid1 takje munt1 snuifje komijnzaden1. Spoel de peultjes. 2. Verdeel de broccoli in roosjes, spoel ze. 3. Schil de raapjes, snij de grote in kwartjes. 4. Schraap de wortelen,... bekijk recept »
500 g kipfilet300 g farfalle (mini)3 tomaten1 bosje lente-ui200 g peultjes1 kl geraspt gember50 g cashewnoten200 ml kokosmelk1 kl mosterd1 kl vijfkruidenpoeder150 ml olijfoliepeperzout1. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water. Ontpit de tomate... bekijk recept »
4 lamskronen (van elk 3 tot 4 koteletjes)500 g peultjes2 el citroensap1 kl vloeibare honingolijfolieboterpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Blancheer de peultjes ongeveer 2 minuten in lichtgezouten water. Laat afkoelen. 2. Kruid de ... bekijk recept »
4 lente-uien1 rode paprika200 g broccoli (roosjes)200 g peultjes2 el limoensap1 el verse gember (geraspte)1 handvol verse koriander0.5 handvol munt8 kolfjes babymaïs (blik)400 ml kokosmelk0.5 kl gele currypasta (of 2 el kerriepoeder)1 kl suikeroliepe... bekijk recept »