279 recepten met rabarber
10 grote blaadjes verse munt voor de versiering 150 g kristalsuiker 50 g gepelde amandelen 10 cl Muscat de Valencia of de Samos 300 g rabarber (nettogewicht, geschild) 30 cl water1. Hak de amandelen in grove stukken. Snij de rabarber in blokjes. Doe... bekijk recept »
100 g bloem 50 g boter 1 snuifje kaneel 500 g rabarber 125 g suiker 1 zakje vanillesuiker1. Voor de compote:: verwijder (zonodig) het blad van de rabarber en snij de stengels in stukken van 3 cm. 2. Breng in een kleine pan 1 dl water aan de kook met... bekijk recept »
1.5 kg rabarber 200 ml rode port 200 g suiker 1 kaneelstokje 2 vanillestokjes 2 steranijs 150 g mascarpone 100 g rabarbercompote 0.25 citroen 200 ml rode bietensap 2 eiwitten 60 g fijne tafelsuiker 50 g poedersuiker 1 bakje frambozen 250 g aardb... bekijk recept »
500 g rabarber schoongemaakt, in stukjes 2 uien gesnipperd 1 appel (goudrenet) geschild, in stukjes 3 bolletjes gember gesnipperd 2 el rozijnen 200 g witte basterdsuiker 200 ml rode wijnazijn 1 kaneelstokje 2 kruidnagels ½ tl anijszaad gemalen ½ tl c... bekijk recept »
100 g griessuiker 12 lange vingers (boudoirs) 400 g rabarber (nettogewicht, geschild) 10 cl verse room 100 g vaste Griekse yoghurt 1 gelatineblaadje1. Meng in een steelpan de suiker met de in kleine blokjes gesneden rabarber, laat 1 uur rusten. Laat ... bekijk recept »
100 g bloem 1 ei 250 ml melk vloeibare (braadboter2 el) 1 pot verwenfruit (rabarber-compote (335 g)) 4 bolletjes kaneel (roomijs (bak a 1 liter)) 1 el poedersuiker1. Bloem, ei en 100 ml melk in beslagkom met garde glad-klop... bekijk recept »
1 rode peper 350 g rabarber 2 el kraanwater 50 g lichtbruine basterdsuiker 1 kaneelstokje 150 g aardbeien ½ limoen1. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten... bekijk recept »
400 g rabarber (schoongemaakt) 200 g extra jam aardbei-rabarber 100 g krokante muesli noten 2 el pompoenpitten 50 g ongezouten pecannoten 20 g boter1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rabarber in stukken van 2 cm. Meng de rabar... bekijk recept »
100 g walnoten 130 g bloem 70 g basterdsuiker 1 tl gemberpoeder 75 g koude roomboter in kleine blokjes 600 g rabarber schoongemaakt 1 sinaasappel schoongeboend 125 ml creme fraicheVerwarm de oven tot 175°C. Strooi de noten op de bakplaat. Plaats de b... bekijk recept »
100 g frambozen 300 g gepelde rabarberstelen (nettogewicht) 200 g malse boter 225 g griessuiker 200 g zelfrijzende bloem 3 eieren op kamertemperatuur 1 mespunt zout 5 cl karnemelk1. Verwarm de oven voor op 160°C. 2. Maak het deeg met de elektrische g... bekijk recept »