Recepten met rabarber

279 recepten met rabarber

Rabarber

Rabarber Rabarber is een plant uit de duizendknoopfamilie. Deze grote, struikachtige plant heeft prachtig rode, groene, groen-rode of karmijn-rode lange stelen en grote donkergroene bladen. Deze friszure groente wordt bijna altijd verwerkt tot compote of zoete nagerechten. In de manier waarop we het verwerken lijkt het dan ook meer op fruit dan op groente, maar het is wel degelijk een groente. Snij de bladresten en de onderste harde stukken van de stelen af. Was de stelen en snij ze daarna in stukjes van 2 - 3 centimeter. Kook de rabarber in 10 minuten gaar. Voeg eventueel suiker pas na het koken toe, want dan is er minder nodig. Als de stukken geheel in vezels uit elkaar vallen, is de rabarber klaar. Rabarber kan warm of koud worden gegeten. + lees meer

Apple en red fruit Crumble

100 gram zelfrijzend bakmeel 75 gram koude roomboter 75 gram licht- of donkerbruin basterdsuiker 50 gram havermout 50 - 75 gram gehakte hazelnoten 4 - 5 geschilde Jonagold appels 150 gram bramen (diepvries rood fruit) 1 bak Roomijs1. Oven op 180 gr... bekijk recept »

Rabarbertaart RL

10 soeplepels tarwebloem 8 soeplepels suiker 6 soeplepels melk 4 soeplepels olie 2 eieren 1 pakje bakpoeder snuifje zout 2 stengels rabarber 160 gram melkerijboter 200 gram suiker 2 eieren 2 lepels vanillepoeder1. Bloem, suiker, bakpoeder en zout m... bekijk recept »

Gekarameliseerd witloof met siroop van koffie

8 stronken grondwitloof boter 3 tot 6 EL griessuiker 1,5 DL koffie 1,5 DL balsamicoazijn vanille-ijs1. Snij het witloof in de helft en verwijder het bitterste onderste. Stoof in boter en bestrooi gul met griessuiker. Roer regelmatig om en laat op nie... bekijk recept »

simpel maar heel lekkere appeltaat

4 lekkere appels naar smaak gelijk welk appels die je wilt hangt van smaak af 1 vel bladerdeeg 1 koffietas ruwe rietsuiker 1 koffietas gewone bakbloem 2 eieren kaneelpoeder1. schil de appeltjes en snijd ze in stukken.2. leg het vel bladerdeeg in een ... bekijk recept »

fruittaart

1 pak bladerdeeg 200 gr boter 300 gr suiker 2 eieren 8 lepels melk 100 gr gemalen amandelen 200 gr zelfrijzende bloem 1 blik peren of vers fruit appels rabarber1. Bekleed een taartvorm met bladerdeeg en doorprik met een vork.2. Smelt de boter,voe... bekijk recept »

Sticky toffee puddingtaart

100 g dadels (ontpit)125 g zachte boter125 g bruine suiker2 eieren1 kl vanille-extract4 el gekonfijte sinaasappelschil (in stukjes)2 el sinaasappelmarmelade2 el whisky2 el golden syrup125 g zelfrijzende bloem1 el speculaaskruiden0.5 kl kaneelpoeder25... bekijk recept »

Vanillepudding, rabarbermoes en crumble

200 g rabarber100 g suiker sap van 1 citroen1 liter vanillepudding Voor de crumble:60 g bloem60 g havermout60 g boter op kamertemperatuur60 g suiker1. Begin met de rabarbermoes. Snij de bladeren en de harde delen van de rabarberstelen weg. Spoel ze e... bekijk recept »

Appelcrumble

5 appels, geschild, van klokhuis ontdaan en in dunne plakjes gesneden 2 dl vers citroensap 150 gram bloem 225 gram suiker 1,5 theelepel kaneelpoeder 125 gram koude boter in blokjes1. Leg een laag appelschijfjes in taartvorm of ovenschaal van 20 cm... bekijk recept »

Konijnfilet met een rum-rozijnensausje

2 konijnen (volledig en niet ontbeend) 1 flinke klont Solo1. Filet van konijn2. Fileer het konijn en hou de beenderen apart. Die gebruik je voor de saus. Geef een inkeping op de rug en snij de filets langs de ruggengraat af, zoals je vis fileert. Ve... bekijk recept »

Pagina 28 van 28