Recepten met rabarber

279 recepten met rabarber

Rabarber

Rabarber Rabarber is een plant uit de duizendknoopfamilie. Deze grote, struikachtige plant heeft prachtig rode, groene, groen-rode of karmijn-rode lange stelen en grote donkergroene bladen. Deze friszure groente wordt bijna altijd verwerkt tot compote of zoete nagerechten. In de manier waarop we het verwerken lijkt het dan ook meer op fruit dan op groente, maar het is wel degelijk een groente. Snij de bladresten en de onderste harde stukken van de stelen af. Was de stelen en snij ze daarna in stukjes van 2 - 3 centimeter. Kook de rabarber in 10 minuten gaar. Voeg eventueel suiker pas na het koken toe, want dan is er minder nodig. Als de stukken geheel in vezels uit elkaar vallen, is de rabarber klaar. Rabarber kan warm of koud worden gegeten. + lees meer

Jamie's Fruit Cobbler

1 kg rood fruitzoals aardbeienrabarberbessenframbozen e.d. 6 eetlepels suikerKORST:110 gram boter225 gram zelfrijzend bakmeel70 gram suiker140 ml yoghurt Maak al het fruit schoon en snijd de rabarber in stukken. Kook met 6 eetlepels suiker voor 5 min... bekijk recept »

Rabarberbluf Met Aardbeienijs

2 eiwitten 75 g fijne suiker 2 dl rode bessensap 1 potje rabarbercompote [360g] aardbeienijs kletskoppen citroenmelisse of mint Hulpmiddelen Mixer Hulpmiddelen - Mixer Bereidingswijze Klop in een goed schoon gemaakte kom het eiwit stijfvoeg tijdens ... bekijk recept »

Rabarbertaart

200 gr bloem 275 gr suiker 100 gr boter kg rabarber 2 eieren 75 gr paprijst 5 dl melk 1 eetl custard Oven voorverwarmen op 175 gr of gasovenstand 3. Springvorm invetten. Deeg in vorm uitdrukken met een opstaande rand van 2 cm. Eiwitten stijfkloppen m... bekijk recept »

Rabarbersalsa

2 middelgrote uien fijngehakt 150 ml rozijnen 120 ml honing (of 8 eetlepels) 2 eetlepel(s) rode wijnazijn 1 eetlepel(s) jalapeno fijngesneden 4 teentjes knoflook geperst 1/2 theelepel(s) gemalen kardemom 0.5 liter rabarber in dunne plakken Meng ui, r... bekijk recept »

Pannenkoeken met rabarbervulling

600 g rabarber120 ml room120 g bloem3 eieren110 g suikerpoedersuiker8 blaadjes verse muntolie (om te bakken)2 el citroensap0.5 kl kaneelpoeder1. Roer de room met de bloem, de eieren en 30 g suiker tot een glad beslag. Laat ongeveer 20 minuten rusten.... bekijk recept »

Rabarberconfituur

1 kg rabarber900 g geleisuikercitroensap2 vanillestokjes2 el grenadine1. Spoel de rabarberstrengels, snij ze in stukken en doe ze in een kookpan. 2. Snij de vanillestokjes overlangs open en schraap het merg bij de rabarber. Doe er ook de stokjes zelf... bekijk recept »

Rabarbercrumble

1 vanillestokje600 g rabarber, in stukjes200 g suiker250 g patisseriebloem150 g boter, in stukjes3 El amandelschilfers1. Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap er met de punt van een mes het merg uit. Meng in een schaal de stukjes ... bekijk recept »

Rabarbersiroop

200 g suiker 125 ml water400 g fijngesneden rabarber 1. Los 200 g suiker op in een pannetje met 125 ml water. Voeg 400 g fijngesneden rabarber toe. Laat 20 min op een zacht vuurtje sudderen. Haal alles door een zeef, filter het sap door de moes goed ... bekijk recept »

Rabarberspaghetti

(Volkoren)Spaghetti (300g)- maiskiemolie (evt. gemengd met zonnebloemolie)- 2 uien - 2 rode en 2 gele paprika's - 3 stelen rabarber - 2 verse (vlees)tomaten handje (ongezwavelde)rozijnen - 75 g paranoten 200 g emmenthaler kaas zout en zwarte peper (u... bekijk recept »

Vlindertaart

Voor het deeg: 3 eieren 150 g suiker 6 tl Dr. Oetker Rumaroma 180 g bloem 1 el cacaopoeder ½ zakje Dr. Oetker Backin 80 g gesmolten boter heeft u een buisje Dr. Oetker Rumaromagebruik dan de helft Voor het beleg: 300 g kleingesneden rabarber V... bekijk recept »

Pagina 25 van 28