Recepten met rabarber

279 recepten met rabarber

Rabarber

Rabarber Rabarber is een plant uit de duizendknoopfamilie. Deze grote, struikachtige plant heeft prachtig rode, groene, groen-rode of karmijn-rode lange stelen en grote donkergroene bladen. Deze friszure groente wordt bijna altijd verwerkt tot compote of zoete nagerechten. In de manier waarop we het verwerken lijkt het dan ook meer op fruit dan op groente, maar het is wel degelijk een groente. Snij de bladresten en de onderste harde stukken van de stelen af. Was de stelen en snij ze daarna in stukjes van 2 - 3 centimeter. Kook de rabarber in 10 minuten gaar. Voeg eventueel suiker pas na het koken toe, want dan is er minder nodig. Als de stukken geheel in vezels uit elkaar vallen, is de rabarber klaar. Rabarber kan warm of koud worden gegeten. + lees meer

Rabarbertaart

1 kg rabarber - 350 gram zelfrijzend bakmeel - 140 gram witte basterdsuiker - 1 zakje vanillesuiker - 1 mespuntje zout - 1 eilosgeroerd - 175 gram boterijskoud - fijn kruim van 3 beschuiten - 100 gram suiker - 4 eetl. custardpoeder - geraspte schil... bekijk recept »

Rabarbertaart

27 el zelfrijzende bloem 18 el suiker 27 el melk 18 el olie 6 eieren 6 rabarberstengels in stukjes1. De rabarber schoonmaken en in stukjes snijden.2. Bloem, suiker, melk, olie en eieren in een kom brengen en met de klopper tot een luchtig deeg bewe... bekijk recept »

Rabarberchutney

1 kg rabarber 3 rode uien 2 elp olie 250 gr suiker 1 citroen(raspschil) 1 kruidnagel 2 tlp mosterdpoeder 2 tlp fijngeraspte gember 1/2 tlp zout1. Alles kuisen,en klaarzetten.2. Verwarm de olie voeg ui en suiker bij laat karameliseren .3. Voeg dan ... bekijk recept »

Vrolijke Kokosrijst

160 gr. gele rijst (gaar) 30 gr. gedroogde kokosrasp 2 rabarberstengels 1 zakje vanillesuiker ½ el verse gemberpuree 12 grote aardbeien 4 tl crème fraiche De rabarberstengels schillen, in stukjes van 2 cm snijden en in 5 – 10 minuten gaar... bekijk recept »

Taartje Van Geitenkaas Met Rabarbercompote

500 gr dunne roze rabarberstelen,in stukjes van 1 cm 100 gr honing 4 plakjes roomboterbladerdeeg(diepvries)Ontdooid 1 vers geitenkaasje a 125 gr in 4 plakken 0,5 lp notenolie Schep de rabarber in de pan,voeg bijna alle honing toe en laat de rabarber... bekijk recept »

Kroezelsoep

? 75 gr. gort1 1/2 liter water75 gr. suikerkaneelpijpjeverse vruchten (kroezels (kruisbessen)rabarberrode of zwarte bessenaardbeien) naar smaak Hulpmiddelen Pan Hulpmiddelen - Pan Voorbereiding Was de gort en laat deze een nacht weken in 1 1/2 liter... bekijk recept »

Fruitsoep

1/2 kg. aardbeien 2 perziken 2 nectarines 4 abrikozen 200 gr. kersen 1 banaan 1 stengel rabarber 100 gr. vanillesuiker 3 eierdooiers Maak het fruit schoon & snij het in grote stukken. Doe alles in een grote pan & voeg de vanillesuiker toe. Zet onder ... bekijk recept »

Beursje Van Ham Met Aardbeien

2 eierdooiers- 1 eetlepel mosterd- ? l olijfolie- 1 komkommer- 3 scheutjes azijn- (liefst dragon- + dille- + sjalotazijn)- 1 scheutje sherry- peper en zout. Voor de beursjes : 40 plakken ham ,dun gesneden- 1.5 kg aardbeien- 5 eetlepels azijn- 10 reep... bekijk recept »

Luxe authentieke thuisafbak stol met mascarponedip

1 handje amandelschaafsel 1 tl olie 1 stengel rabarber 250 ml mascarpone2 el slagroom2 el yoghurt 2 el honing 1 halve citroen 1 luxe authentieke thuisafbak stol 1. Rooster het amandelschaafsel met een beetje olie in een koekenpan goudbruin. 2. Was de... bekijk recept »

Fruitcrumble

150 g bloem50 g fijngehakte hazelnoten of amandelen100 g boter75 g suikermespuntje zout400 g gemengd rood fruit2 eetl. (vanille) suiker1. Meng de ingrediënten voor het deeg in een keukenmachine of met de hand tot het kruimelig is. Maak het fruit... bekijk recept »

Pagina 27 van 28