Recepten met rabarber

279 recepten met rabarber

Rabarber

Rabarber Rabarber is een plant uit de duizendknoopfamilie. Deze grote, struikachtige plant heeft prachtig rode, groene, groen-rode of karmijn-rode lange stelen en grote donkergroene bladen. Deze friszure groente wordt bijna altijd verwerkt tot compote of zoete nagerechten. In de manier waarop we het verwerken lijkt het dan ook meer op fruit dan op groente, maar het is wel degelijk een groente. Snij de bladresten en de onderste harde stukken van de stelen af. Was de stelen en snij ze daarna in stukjes van 2 - 3 centimeter. Kook de rabarber in 10 minuten gaar. Voeg eventueel suiker pas na het koken toe, want dan is er minder nodig. Als de stukken geheel in vezels uit elkaar vallen, is de rabarber klaar. Rabarber kan warm of koud worden gegeten. + lees meer

Rabarberchutney

500 gr. rabarber 3 uien 200 gr. bruine basterdsuiker 2 dl. rode wijnazijn 1/4 thl. kruidnagel versgemalen peper 1 moesappel 4 bolletjes gember 100 gr. rozijnen 1 thl. kaneel 1/4 thl. gemalen folie 1 thl. zout Achtereenvolgens in wijde pan met dikke b... bekijk recept »

Croissant met rabarberconfituur

1 kg rabarber1 kg suiker (met pectine)5 kardemompeulen500 g bloem (plus wat extra)30 g verse gist20 g kristalsuiker8 g zout200 g roomboter (of beter: toerboter, te verkrijgen in speciale bakkerszaken)2 eidooiers1. Snij de rabarber in kleine stukken e... bekijk recept »

Rabarbercake 2

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in met boter en bestuif hem met bloem. 2. Maak de rabarber schoon. Snij de stengels in kleine stukjes. Schep er 50 g suiker door en zet even opzij. 3. Meng de bloem met het maïszetmeel en het bakpoed... bekijk recept »

Omgekeerde rabarberamandeltaart

500 g rabarber (dunne)1 el citroensap110 g suiker100 g bloem60 g amandelpoeder1 kl bakpoeder4 eieren50 g boter (gesmolten)120 g suiker1 zakje vanillesuiker1. Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de rabarberstengels en snij ze iets kleiner dan de ... bekijk recept »

Rabarbertaart

1 kg rabarberstelen 200 gr suiker 80 gr petitbeurre koekjes 1 eetlp bloem 1. *Maak de kruimeldeeg of neem kant-en-klaar deeg.2. * vet uw taartvorm in met gesmolten boter en bebloem, overtollige bloem verwijderen.3. *Bedek de taartvorm met de deeg en ... bekijk recept »

Pannacotta met rabarbercompote

250 ml amandelmelk 250 ml room 12 g gelatineblaadjes 150 g witte chocolade in stukjes 1. Maak de pannacotta: Laat de gelatine blaadjes weken in een ruime pot koud water. 2. Breng de amandelmelk met de room aan de kook op zacht vuur en laat er de wit... bekijk recept »

Rabarberspoom

400 gram rabarber (geschild) 2dl.water 120 gr. suiker 1 eiwit 2 blad gelatine GARNERING: 5 kleine aardbeien 25 gram suiker 10 gr. kaneel 10 mintblaadjes. Recept Rabarberspoom | Smulweb.nl   Recept Rabarberspoom cuisinec... bekijk recept »

Sharbate Rivas

Niet alcoholische cocktail rabarber suiker water kleine rode vruchten ijsKook de rabarberstengels en laat gedeeltelijk afkoelen en strijk door een fijne zeef. Voeg suiker en water toe en laat op een hoog vuur koken tot een druppel van het nat in ijsw... bekijk recept »

Rabarbercompote

300 ml watersap van een halve citroen200 g suiker1 kg schoongemaakte in stukjes gesneden rabarber. Bereidingswijze Alle ingredienten in een pan doendeksel erop en ca. 5 min. zachtjes laten koken. Alle ingredienten in een pan doen, deksel erop en ca. ... bekijk recept »

Hang-Op

1 liter magere yoghurt, laten uitlekken, 1 ml. vloeibare zoetstof, eventueel verse aardbeienframbozenbessenof suikerloze jam, appelmoeszonder suiker, of rabarber zonder suiker. Roer de uitgelekte yoghurt los met 1 eetlepel water en roer er de zoetsto... bekijk recept »

Pagina 26 van 28