Recepten met rabarber

279 recepten met rabarber

Rabarber

Rabarber Rabarber is een plant uit de duizendknoopfamilie. Deze grote, struikachtige plant heeft prachtig rode, groene, groen-rode of karmijn-rode lange stelen en grote donkergroene bladen. Deze friszure groente wordt bijna altijd verwerkt tot compote of zoete nagerechten. In de manier waarop we het verwerken lijkt het dan ook meer op fruit dan op groente, maar het is wel degelijk een groente. Snij de bladresten en de onderste harde stukken van de stelen af. Was de stelen en snij ze daarna in stukjes van 2 - 3 centimeter. Kook de rabarber in 10 minuten gaar. Voeg eventueel suiker pas na het koken toe, want dan is er minder nodig. Als de stukken geheel in vezels uit elkaar vallen, is de rabarber klaar. Rabarber kan warm of koud worden gegeten. + lees meer

Appel-rabarbercrumble

400 g appels400 g rabarber0.5 onbehandelde citroen2 el vloeibare honing100 g amandelpoeder100 g rietsuiker100 g bloem50 g havervlokken50 g amandelschilfers125 g boter0.5 g boter1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Schil de appelen, verwijder het ... bekijk recept »

Rabarbercake

350 g rabarber200 g bloem2 el bloem1 ei3 el havervlokken150 g suiker1 pakje bakpoeder75 g volkorenbloem1 kl gemberpoeder (naar smaak)60 g amandelpoederpoedersuiker200 ml melk75 g boter1 el oliezout1. Maak de rabarber schoon en snij hem in stukjes van... bekijk recept »

Appel-rabarbercrumble

100 g havermout 30 g biologische roomboter 50 g honing 1 zoete appel 150 g rabarber 25 g rozijnen1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 2. Maal de helft van de havermout fijn in een blender. 3. Meng de gemalen havermout met de rest van de haverm... bekijk recept »

Rabarbersouffles

200 Ml Melk 70 Gr Suiker 1/2 Zakje Vanillesuiker 1 Mespuntje Gekonfijte sinaasappel 25 Gr Bloem 1 Snuifje Zout 3 Eieren 2 Cm Grand marnier 3 Eetlepels Sinaasappelsap 1 Stengel Rabarber 1 Eetlepel Boter voor de bakvorm 1 Eetlepel Paneermeel voor... bekijk recept »

Rabarbersorbet

2 dl. Rode Port500 gr. rabarber200gr. suiker2 eiwitten50 gr. suiker Hulpmiddelen SorbetiereHulpmiddelen - SorbetiereVoorbereiding Kook rode port in tot een stroperige massa. Voegf fijngesneden rabarber en suiker toe en laat enkele minuten doorkoken.... bekijk recept »

Rabarberjam met appel en munt

250 gram rabarber gewassen en in kleine stukjes250 gram geleisuiker0,5 theelepel sinaasappelrasp1 appel (elstar) geschild en in kleine blokjes2 takjes munt gewassen2 brandschone jampotten van 250 ml inhoud1. Schep de rabarber om met de geleisuiker en... bekijk recept »

Rabarbermuffins

100 gram suiker 130 gram patisseriebloem 100 gram volkorenbloem 2 koffielepeltje gedroogde lavendel 1 koffielepel bakpoeder 170 gram yoghurt 1 stuk ei 1 koffielepel citroenzeste 1/3 koffielepels vanille-extract 72 gram boter 225 gram rabarber in ... bekijk recept »

Rabarbertaart à la Véronique

1 kg verse rabarber 250 gram fijne kristalsuiker 1 eetlepel bloem/of maizena kan ook 450 gram kant en klaar kruimeldeeg 100 gram Petit-beurrekoekjes gemalen 6 tal stukjes Solo1. Boter de taartvorm zeer goed in met Solo.2. Strooi vervolgens bloem in d... bekijk recept »

Rabarbertaart

0,5 KG Rabarber 1 Bladerdeeg 2 kopjes Suiker 1 Kopje Zelfrijzendebloem 4 eieren 1. Beleg de taartvorm met het deeg en prik er enkele gaatjes in. Meng in een kom de2. rabarber met de 1 kopje suiker en laat 5 min. staan. Doe dan de gezeefde bloem er b... bekijk recept »

Rabarbercrumble

Vulling: 500 g rabarber 40 g suiker 5 g kaneelpoeder (ca. 1 tl) Kruimeldeeg: 90 g bloem 50 g suiker 50 g Solo Vloeibaar Extra: 4 kleine ovenvaste schaaltje (ca. 200 ml)class="list--recipeimages">1. Verwarm de oven voor op 200°C (elektrische oven).... bekijk recept »

Pagina 23 van 28