Recepten met rabarber

279 recepten met rabarber

Rabarber

Rabarber Rabarber is een plant uit de duizendknoopfamilie. Deze grote, struikachtige plant heeft prachtig rode, groene, groen-rode of karmijn-rode lange stelen en grote donkergroene bladen. Deze friszure groente wordt bijna altijd verwerkt tot compote of zoete nagerechten. In de manier waarop we het verwerken lijkt het dan ook meer op fruit dan op groente, maar het is wel degelijk een groente. Snij de bladresten en de onderste harde stukken van de stelen af. Was de stelen en snij ze daarna in stukjes van 2 - 3 centimeter. Kook de rabarber in 10 minuten gaar. Voeg eventueel suiker pas na het koken toe, want dan is er minder nodig. Als de stukken geheel in vezels uit elkaar vallen, is de rabarber klaar. Rabarber kan warm of koud worden gegeten. + lees meer

Rabarbermousse

1 kg rabarberschoongemaakt en grof gehakt 300 gr vanillesuiker 5 dl slagroom Klop de room in een grote, gekoelde kom tot hij mooi lobbig is, maar nog niet helemaal stijf. Spatel eerst de rabarber door de room en vervolgens wat van het sap, zodat het ... bekijk recept »

Ierse Rabarbermoes

-700 g rabarber (in kleine stukjes) -225 g lichte ruwe suiker -3 th lepels gemalen kruidnagels -2 el vers sinaassap -1/2 th lepel sinaasappelschil -1,5 th lepel vanille essence -300 ml dikke room (licht geklopt) -Grand Marnier (in optie) -haal de pan... bekijk recept »

Rabarbertaartje Met Bladerdeeg

- 5 plakjes bladerdeeg - ca. 2 stengels rabarber - 2 eieren - 1 sinaasappel (sap en rasp) - 150 gr suiker - 3 el bloem - 2 el boter - mespuntje nootmuskaat - Bekleed de springvorm met het bladerdeeg. - Was de rabarber goed, snij klein en verdeel over... bekijk recept »

Aardbeien-rabarbercompote

Benodigdheden 1 kg aardbeien 1 kg rabarber 6 eetlepels rietsuiker Doe 3 eetlepels water in de pan [om aanbakken te voorkomen] en voeg eerst de rabarber toe en vervolgens de aardbeien en breng dit samen aan de kook.Laat dan op een laag pitje circa 10 ... bekijk recept »

Rabarberjus Met Aardbeien En Roomijs

500 gram rabarber 20 rijpe aarbeien 20 groene gepelde pistachepitten 3 dl droge witte wijn 90 gram witte basterdsuiker 10 gram geleisuiker 1 kaneelstokje 10 bollen roomijs Breng de rabarber met de wijn en de kaneel en de suiker(basterd en geleisuiker... bekijk recept »

Rabarbermoes

1,5 kilo rabarber 1 dl water (aardappelmeel) ongeveer 100 gram suikerWas de rabarberstelen en snijd ze in stukken. Breng de stukjes vlug aan de kook en laat ze zachtjes doorkoken tot ze gaar zijn (ongeveer 10 minuten). Evt. te veel kookvocht afgieten... bekijk recept »

Rabarbertrifle met pistaches

200 g rabarber80 g fijne suiker1 el citroensap125 ml halfvolle melk2 eieren1 zakje vanillesuiker100 ml slagroom40 g boudoirkoekjes30 g pistachenoten (ongezouten)1. Maak de rabarber schoon en snij de stengels in stukjes van 1 cm. Doe ze in een pannetj... bekijk recept »

Rabarbercrumble

3 rabarberstelen suiker naar smaak 75 g boter 150 g bloem 75 g suiker1. Stoof de rabarber en voeg suiker toe naar smaak. Kneed de bloem, de suiker en de boter tot kruimels. Lepel de rabarber in vuurvaste kommetjes en schep er een dikke laag kruimels... bekijk recept »

Verse rabarbermoes

220 g jonge rabarber 60 g suiker 0.5 sinaasappel (sap van een halve sinaasappel) 1. Snij de rabarber in stukjes van 2,5 cm, doe ze in een potje bestemd voor de microgolfoven, voeg er het sap van de halve sinaasappel aan toe en de suiker. 2. Bedek met... bekijk recept »

Rabarbersorbet

500 gram suiker - 1/2 l water - 450 gram rabarber - 1/2 citroen - 1 eiwit - 50 gram suiker Voorbereiding Maak met 500 gram suiker en het water een suikersiroop. Schil en snijd de rabarbergeurig en rijpin stukjes. Kook deze met het sap van een citroen... bekijk recept »

Pagina 21 van 28